Witas-alueella tapahtuu – Kehittämisyhtiö Witaksen uutiskirje, syyskuu 2022

Witas-alueella tapahtuu

Kehittämisyhtiö Witaksen uutiskirje — syyskuu 2022

Uutiskirjeessämme tiedotamme ajankohtaisista asioista yritysneuvontapalveluihin, tilaisuuksiin, rahoituksiin, työvoima-asioihin ja koulutustarjontaan liittyen yhteistyössä verkostomme kanssa.

Witaksen tilannekatsaus alueen yrityksille ja sidosryhmille

Kehittämisyhtiö Witas Oy:n neljästä omistajakunnasta Pihtipudas, Kinnula ja Kivijärvi ovat päättäneet irtisanoa osakassopimuksensa päättymään kuluvan vuoden loppuun. Viitasaaren kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti Viitasaari on valmis jatkamaan yksin yhtiön omistajana. Perjantaina 9.9.2022 pidetyssä Witaksen omistajakokouksessa kaikki omistajakunnat olivat myötämielisiä Viitasaaren esittämälle ehdotukselle. Omistajakunnat käsittelevät ja päättävät asian omissa foorumeissaan ennen Witaksen yhtiökokousta 13.10.2022.

Syksyn kuluessa valmistaudumme yhtiön toiminnan supistamiseen. Yhtiökokoukseen asti toiminta jatkuu olemassa olevilla resursseilla normaalisti kaikkien nykyisten omistajakuntien yrittäjiä palvellen. Tiedotamme pian yhtiökokouksen jälkeen jatkotoimenpiteistä.

Tapani Laitinen
Toimitusjohtaja
Kehittämisyhtiö Witas Oy

Vastuullisuus ja ekologisuus innovaatioiden kasvualustana -webinaari 14.10.2022

Perinteikäs Keksintöjen Viikko -tapahtuma pureutuu tänä vuonna erityisen ajankohtaisiin aiheisiin innovaatioiden vastuullisuudesta ja ekologisuudesta. Tervetuloa mukaan perjantaina 14.10.2022 klo 9 alkaen. Tapahtuma järjestetään verkossa Zoom-verkkokokousalustalla. Voit myös tulla seuraamaan webinaaria yhteistyötila Lennättimeen (Keskitie 4, Viitasaari). Merkitse tapahtuma kalenteriin ja ilmoittaudu mukaan!
Tutustu webinaarin ohjelmaan
Ilmoittaudu mukaan maksuttomaan webinaariin

Ekologiset innovaatiot -pitchauskilpailun voittajalle luvassa 5000 euroa oman bisnesideansa kehittämiseen!

Osana Vastuullisuus ja ekologisuus innovaatioiden kasvualustana -webinaaria järjestetään kaikille avoin pitchauskilpailu. Kilpailun teema on kestävä kehitys ja pitchattavan tuotteen, palvelun tai liikeidean tulee tukea ekologisen kestävyyden tavoitteita.
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan pitchauskilpailuun 28.9.2022 mennessä

Hyvinvoiva yrittäjä – Hyvinvoiva yritys

Harkitsetko yritysostoa tai onko sukupolvenvaihdos ajankohtainen?

OmistajaKS-hanke tarjoaa yritysostoa, sukupolvenvaihdosta tai yrityksen perustamista suunnitteleville maksuttoman koulutuspaketin, jossa asiantuntijan avulla edetään ostosuunnitelmassa. Koulutuksen aikana tarjotaan käytännönläheistä opastusta yrityksen ostoon tai perheyrityksen jatkamiseen. Koulutus alkaa 22.9.2022. Toimi pian, muutama paikka on vapaana.
Ilmoittaudu mukaan yritysostajien koulutukseen
Tutustu OmistajaKS-hankkeen syyskuun uutiskirjeeseen
OmistajaKS – omistajanvaihdoksista elinvoimaa -hankkeen tavoitteena on vauhdittaa ja edistää omistajan- ja sukupolvenvaihdoksia Keski-Suomessa järjestämällä ja rakentamalla koulutusta, verkostoja ja työkaluja yritysten tueksi keskeisimpinä koettuihin haasteisiin. OmistajaKS on tarkoitettu kaikille keskisuomalaisille yrityksille, joilla omistajanvaihdos tai sukupolvenvaihdos on ajankohtainen joko nyt tai lähitulevaisuudessa. Toimenpiteiden toteutusaikaa on 31.8.2023 saakka. Rahoittajina toimivat Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta (ESR), toteuttajaorganisaatiot sekä mukana olevat kunnat.

Koulutusta kestävään huomiseen

Miksi tarvitaan siirtymä kestäviin toimintatapoihin? Miten yritys voi toimia vastuullisesti ja mitä hyötyä siitä on liiketoiminnalle? Mitä on kiertotalous, vesivastuullisuus tai hyvä vastuullisuusviestintä? Miten hiilijalanjälkeä voidaan laskea? Syksyn maksuttomat ja kaikille avoimet Polkukartta-koulutukset tarjoavat vastauksia näihin kestävyysaiheisiin kysymyksiin. Ilmoittaudu mukaan!
Tutustu syksyn Polkukartta-koulutuksiin

Maksutonta apua mikro- ja pk-yrityksille monipaikkaisen työn kehittämiseen

Monipaikka-hanke
• Auttaa parantamaan mikro- ja pk-yritysten tuottavuutta, työvoiman saatavuutta ja työhyvinvointia edistämällä digitaalisuutta ja monipaikkaista työskentelyä toimialasta riippumatta
• Löytää työtehtäviä, joita ei vielä ole tehty etänä, mutta on mahdollista tehdä paikasta riippumattomasti
• Tarjoaa maksutonta yrityskohtaista tukea etätyön ja monipaikkatyön kehittämiseen
Tutustu Monipaikka-hankkeen toimintaan

Lomaseudun matkailun kuulumiset

Viitasaaren, Pihtiputaan, Kinnulan ja Kivijärven uusi matkailulehti 2022–2023 valmistui kesän aikana. Lehdessä on herätelty matkailijoita jäämään myös pidemmäksi aikaa seudulle, yhteistyössä Sydänsuomessa-brändin kanssa. Lehteen osallistui kuntien matkailun esittelyn lisäksi 16 yritystä: seitsemän Viitasaarelta, kuusi Pihtiputaalta, kaksi Kinnulasta ja yksi Kivijärveltä. Lehteä on jaossa alueella ja se on luettavissa myös sähköisesti osoitteessa issuu.com/lomaseutu.

Elokuun alussa Viitasaarella, Kivijärvellä, Kinnulassa ja Pihtiputaalla vieraili koiramatkailuun erikoistunut somevaikuttaja Malinois Adventures (instagram.com/malinois.adventures) Lomaseudun toteuttaman yhteistyökautta ja heidät otettiin alueella lämpimästi vastaan. Lomaseudun instagram-tiliä on aktivoitu ja muun muassa vierailun parhaat palat löytyvät kohokohdista. Lisäksi yritysvierailuja on tehty Visit Jyväskylä Regionin kanssa yhdessä ja erikseen. Lomaseutu toivoo matkailun kehittämis- ja markkinointiasioiden järjestyvän myös jatkossa uudessa tilanteessa.

Palvelumme yrittäjille

Palvelemme yrittäjiä sekä yrittäjyyttä suunnittelevia kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa Kinnulassa, Kivijärvellä, Pihtiputaalla ja Viitasaarella yrityksen toimialasta riippumatta. Yritysneuvontapalvelumme ovat alueemme yrittäjille ja yrittäjäksi aikoville maksuttomia. Palvelemme asiakkaitamme toimipisteissämme, yrityksen omissa toimitiloissa, puhelimitse, sähköpostitse sekä etäyhteyden välityksellä.

Kehittämisyhtiö Witas Oy

014 577 6200 / vaihde
info(at)witas.fi