Witas-alueella tapahtuu – Kehittämisyhtiö Witaksen uutiskirje, marraskuu 2022

Witas-alueella tapahtuu

Kehittämisyhtiö Witaksen uutiskirje — marraskuu 2022

Uutiskirjeessämme tiedotamme ajankohtaisista asioista yritysneuvontapalveluihin, tilaisuuksiin, rahoituksiin, työvoima-asioihin ja koulutustarjontaan liittyen yhteistyössä verkostomme kanssa.

Witaksen tilannekatsaus alueen yrityksille ja sidosryhmille

Witaksen yhtiökokouksessa 3.11.2022 ovat omistajakunnat Kinnula, Kivijärvi, Pihtipudas ja Viitasaari allekirjoittaneet puitesopimuksen, jossa sovitaan Kinnulan, Kivijärven ja Pihtiputaan kuntien irtautumisesta Witaksesta.

1.1.2023 lähtien Witas toimii Viitasaaren kaupungin omistuksessa ja tarjoaa elinkeino- ja yrityspalveluita maksuttomasti viitasaarelaisille yrittäjille sekä yrittäjäksi aikoville. Witas toteuttaa sovitusti loppuun kaikki tällä hetkellä meneillään olevat neljän kunnan alueen kehittämishankkeet, joista kaikki päättyvät viimeistään ensi vuoden aikana. Jatkossa kehittämisyhtiö toimii edelleen seudullisten ja Viitasaarta koskevien hankkeiden toteuttajana.

Yhtiökokouksessa Witakselle nimitettiin Viitasaaren kaupungin esittämä uusi hallitus. Hallituksen jäsenet ovat Mervi Rihto, Hannu Suni, Teuvo Ruuhi, Christina Drake, Jari Puukilainen, Heikki Vihava ja Margit Paananen. Uusi hallitus kokoontuu lähiaikana päättämään muun muassa toiminnan ja henkilöstön sopeuttamistoimista. Loppuvuoden aikana toteutamme tiiviillä aikataululla käytännön toimenpiteitä muutoksiin liittyen.

Tapani Laitinen
Toimitusjohtaja
Kehittämisyhtiö Witas Oy

Kuljetus- ja työkoneyrittäjät, polttoainetuki on haettavissa

Polttoainetuki kompensoi helmikuussa 2022 alkanutta äkillistä polttonesteiden hinnan nousua. Tuki koostuu kuljetusyrityksille maksettavasta kuljetustuesta ja työkoneyrityksille maksettavasta polttoöljytuesta. Polttoainetukea on mahdollista saada ajalta helmikuu-huhtikuu 2022 ja se kattaa viisi prosenttia polttoainekustannuksista näiltä kuukausilta. Myönteisiä tukipäätöksiä on jo tullut, joten kannattaa toimia nopeasti!

Polttoainetukea haetaan Valtiokonttorin sähköisessä asiointipalvelussa 30.11.2022 klo 16.15 mennessä osoitteessa asiointipalvelu.valtiokonttori.fi.

Maaseudun yrityksille tukea uusiutuvan energian käyttöön liittyvään investointiin

Maaseudulla sijaitsevat mikro- ja pienyritykset voivat hakea tukea, jolla voi kattaa kolmasosan uusiutuvan energian käyttöön siirtymisen kustannuksista. Tuella voi hankkia esimerkiksi aurinkopaneeleita tai ilmalämpöpumppuja. Maaseudulla toimiva, maataloustuotteita jalostava yritys voi saada tukea 35 prosenttia investoinnin kustannuksista ja muu maaseutuyritys 30 prosenttia. Investointi uusiutuvaan energiaan ei edellytä yrityksen kasvua, kuten tavanomaiset maaseudun yritystuet. Siirtymistä uusiutuvaan energiaan tuetaan EU:n elpymisvaroista.

Tukea haetaan Ruokaviraston Hyrrä-asiointipalvelussa 30.11.2022 mennessä osoitteessa hyrra.ruokavirasto.fi.

Lisätietoja osoitteesta ely-keskus.fi/-/säästöä-maaseudun-yritysten-sähkölaskuun-tukea-voi-hakea-30.11.2022-saakka.

Pk-yrittäjien energiakulut kuriin -aamukahvit marraskuussa

Yrittäjä, tervetuloa mukaan maksuttomiin Pk-yrittäjien energiakulut kuriin -aamukahvitilaisuuksiin marraskuussa! Tilaisuudet järjestetään torstaina 10.11., torstaina 17.11. sekä tiistaina 22.11. klo 8–9.15 Viitasaarella Digikeskuksessa (Keskitie 4) sekä Pihtiputaalla HUBteekissa (Keskustie 14). Aamukahvitilaisuudet ovat avoimia kaikille Viitasaarella, Pihtiputaalla, Kinnulassa sekä Kivijärvellä toimiville yrityksille.
Ilmoittaudu mukaan aamukahveille

Myyntiesite kuntoon -työpaja 16.11.2022 Viitasaarella

Myyntiesite kuntoon -työpajassa 16.11.2022 klo 16.30–19.30 Viitasaaren Digikeskuksella  tehdään omasta yrityksestä digitaalinen esite (pdf). Esite tehdään Canva-työkalulla valmista pohjaa hyödyntäen, joten saat ammattimaisen lopputuloksen muutamassa tunnissa. Työpaja ei vaadi aiempaa kokemusta esitteiden suunnittelusta. Työpajan järjestää Viitasaaren Digikeskus ja OmistajaKS-hanke.
Ilmoittaudu mukaan työpajaan
Tutustu OmistajaKS-hankkeen lokakuun uutiskirjeeseen
OmistajaKS – omistajanvaihdoksista elinvoimaa -hankkeen tavoitteena on vauhdittaa ja edistää omistajan- ja sukupolvenvaihdoksia Keski-Suomessa järjestämällä ja rakentamalla koulutusta, verkostoja ja työkaluja yritysten tueksi keskeisimpinä koettuihin haasteisiin. Toimenpiteiden toteutusaikaa on 31.8.2023 saakka. Rahoittajina toimivat Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta (ESR), toteuttajaorganisaatiot sekä mukana olevat kunnat.

Kaipaatko apua vuorovaikutuksen ja yhteisöllisyyden lisäämiseen etänä?

Monipaikka-hankkeen etätyötilakiertue Lennättimessä Viitasaarella tiistaina 15.11.2022

Tule ja vaikuta, Monipaikka-hanke tuo yhteisöllisyyttä marraskuun etätyöpäiviin! Kiinnostaako etätyön kehittäminen? Mietitkö, kuinka toimivat etätyön käytännöt voivat parantaa työhyvinvointiasi? Monipaikka-hanke tarjoaa maksutonta apua etätyön kehittämiseen, tule moikkaamaan meitä 15.11.2022 klo 9–14 Lennättimeen (Keskitie 4) ja ideoimaan kanssamme etätyöhön liittyviä kevään koulutuksia. Tilaisuuteen osallistuminen ei edellytä ilmoittautumista.

Palvelumme yrittäjille

Palvelemme yrittäjiä sekä yrittäjyyttä suunnittelevia kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa. Yritysneuvontapalvelumme ovat alueemme yrittäjille ja yrittäjäksi aikoville maksuttomia. Palvelemme asiakkaitamme toimipisteissämme, yrityksen omissa toimitiloissa, puhelimitse, sähköpostitse sekä etäyhteyden välityksellä.

Kehittämisyhtiö Witas Oy

014 577 6200 / vaihde
info[at]witas.fi