Omistajanvaihdoksista elinvoimaa – OmistajaKS uutiskirje, elokuu 2022

OmistajaKS - omistajanvaihdoksista elinvoimaa

Tässä uutiskirjeessä tiedotamme OmistajaKS - omistajanvaihdoksista elinvoimaa -hankkeen toiminnasta ja siitä, miten sinä, keskisuomalainen yrittäjä tai asiantuntija, voit hyödyntää hankkeen toimenpiteitä ja sen koulutuksia, tapahtumia, työkaluja ja tuloksia. Kirjeestä löydät myös vinkkejä ja linkkejä, joita voit hyödyntää akuuteissa omistajanvaihdoskysymyksissä.

Yritysmyyjien ja -ostajien koulutukset alkavat syyskuussa -ilmoittaudu mukaan!

OmistajaKS -hanke järjestää yrityksen myyjille sekä sukupolvenvaihdosta tai yritysostoa suunnitteleville kattavat koulutuspaketit syksyllä 2022 sekä keväällä 2023. 

Myyjä- ja ostajakoulutukset ovat viiden osan kokonaisuuksia, jonka asiantuntijana toimii Jan von Bonsdorff Suomen Yrityskaupat Oy:stä.

Koulutuksissa saat kattavan paketin käytännön tietoa yrityksen myymisestä ja harjoitustehtävissä pureudut oman yrityksesi nykytilanteeseen.
Huomioimme myös sukupolvenvaihdostilanteet, joten tämä koulutus sopii erinomaisesti sukupolvenvaihdostilanteen osapuolille, niin luopujille kuin jatkajille.


Yritysmyyjien koulutus, syksy 2022

Koulutuspäivien teemat ja ajankohdat:

ti 20.9. Valmistautuminen yrityksen myyntiin (lähi- tai etäosallistuminen)
ti 4.10. Myyntikunnon kartoitus (etä)
ti 25.10. Yrityksen kehittäminen (etä)
ti 8.11. Ostajan etsiminen ja sopimukset (etä)
ti 22.11. Yrityksestä irtautuminen (etä)

Lisätietoa sekä ilmoittautumislinkki:
Yritysmyyjien koulutus

Yritysostajien koulutus, syksy 2022


Koulutuspäivien teemat ja ajankohdat:

to 22.9. Valmistautuminen yrityksen ostoon (lähi- tai etäosallistuminen)
to 6.10. Ostettavan yrityksen löytäminen (etä)
to 27.10. Yritysrahoitus ja neuvottelut (etä)
to 10.11. Yrityksen haltuunotto (etä)
to 24.11. Yrityksen kehittäminen (etä)

Lisätietoa sekä ilmoittautumislinkki:
Yritysostajien koulutus
Koulutuksissa on mahdollisuus myös tutustua muihin yrittäjiin ja saadaan arvokasta vertaistukea. Kuva Aloitusseminaari Jyväskylässä toukokuussa 2022.

Tulevat tapahtumat

Webinaarit, syksy 2022

Elokuu 2022

Syksyn ensimmäisessä webinaarissa annetaan vinkkejä ja työkaluja siihen, mistä löytää yritysostajia oman yrityksen ostajan löytämiseksi. 

Ilmoittautuminen elokuun webinaariin avautuu ma 22.8.2022

Kuinka löydän ostajan yritykselleni?

Lue lisää tapahtumista

Webinaaritallenteet nähtävillä OmistajaKS -hankkeen sivustolla

OmistajaKS -hankkeen webinaareja pääset katsotaan milloin vai missä vain! Haluatko kuulla yrittäjän tarinan perheyrityksen myymisestä, tarvitsetko tietoa yrityksen rahoituksesta tai kiinnostaako sinua, mitkä asiat vaikuttavat yrityksesi arvoon?

Webinaaritallenteisiin pääset tästä

Yrittäjien info-tilaisuudet

OmistajaKS -hanke, Hallitukset Töihin! -hanke sekä Suomen Yrityskummit järjestävät yrittäjien info-tilaisuuksia. Tule kuulemaan, mitä apua hankkeet ja Yrityskummit tarjoavat yrityksille ja asiantuntijoille!

30.8.2022 klo 18.00 - 19.30

Järjestämme yritysten info-tilaisuuksia vuoden 2022 aikana vielä Jyväskylässä, Kannonkoskella, Kivijärvellä, Toivakassa,
Tikkakoskella, Korpilahdessa, Uuraisilla, Luhangassa, Konnevedellä sekä Multialla.

Tarkempaa tietoa ajankohdista jaamme Keski-Suomen Yrittäjien sekä Witaksen some-kanavissa ja OmistajaKS-uutiskirjeissämme.
Lue lisää tapahtumista

Yritysneuvojien tilaisuus Jyväskylässä 13.9.2022

OmistajaKS-hanke esittäytyy ELY-keskuksen ja TE-palveluiden järjestämässä maakunnallisessa yritysneuvojatilaisuudessa Jyväskylässä 13.9.2022. Tilaisuus järjestetään TE-keskuksen auditoriossa klo 12-15. Tarkempaa tietoa tilaisuudesta pirjo.suhonen@ely-keskus.fi.

Yrittäjä, liity palveluntarjoajaksi omistajanvaihdosverkostoon!

OmistajaKS-hankkeen tavoitteena on luoda verkosto, jossa niin omistajanvaihdosta suunnittelevat yrittäjät kuin julkisen ja yksityisen sektorin asiantuntijatkin saavat tietoa ja konkreettista apua yrityskauppoihin liittyen. 

Keski-Suomessa on vahvaa osaamista mm. yritysten rahoitukseen sekä kehittämiseen liittyvissä palveluissa (OmistajaKS-asiantuntijakysely 06/2022). Omistajanvaihdostoimijoiden haasteena julkisella sektorilla on kuitenkin löytää eri alan asiantuntijoita yritysten tueksi omistajanvaihdosmatkalla. Kyselyn mukaan tahtotila verkostoitua on vahva.

OmistajaKS-hanke tarjoaa mahdollisuuden keskisuomalaisille palveluntarjoajille verkostoitua ja tarjota palvelujaan ja osaamistaan yrityskauppatilanteissa.

Yrityskauppaprosessi on monitahoinen, ja yleensä hyvin yksilöllinen, minkä vuoksi eri alan asiantuntijoita tarvitaan mm.
 
-yrityksestä irtaantumiseen
-verotukseen
-juridiikkaan
-yrityksen haltuunottoon
-yrityksen hallittuun alasajoon
-sukupolvenvaihdokseen
-kiinteistökauppoihin liittyen.

Haluatko tulla osaksi verkostoa? Ota yhteyttä projektipäällikkö Oili Eroseen oili.eronen@yrittajat.fi, puh. 040 6744 858.


OmistajaKS -hankkeen keskustelutilaisuus paikallisten yrittäjien, yritysneuvojien ja asiantuntijoiden kanssa Äänekoskella maaliskuussa 2022. 

Mikä on OmistajaKS?

OmistajaKS - omistajanvaihdoksista elinvoimaa (ESR) -hanke käynnistyi helmikuun alussa ja kestää 31.8.2023 saakka. Tavoitteena on vauhdittaa ja edistää omistajan- ja sukupolvenvaihdoksia Keski-Suomessa järjestämällä ja rakentamalla koulutusta, verkostoja ja työkaluja yritysten tueksi keskeisimpinä koettuihin haasteisiin.

OmistajaKS on tarkoitettu kaikille keskisuomalaisille yrityksille, joilla omistajanvaihdos tai sukupolvenvaihdos on ajankohtainen joko nyt tai lähitulevaisuudessa. Kohderyhmänä ovat myös yrityskaupalla yritystään kasvattavat ja kehittävät yritykset.

Asiantuntijaorganisaatioista kohderyhmään kuuluvat sekä julkiset että yksityiset yritysten kehittämisessä toimivat organisaatiot ja elinkeinoelämän järjestöt sekä aloittavien yrittäjien kanssa työskentelevät organisaatiot.

Miten mukaan OmistajaKS -hankkeeseen?

Ota yhteyttä ja ilmoittaudu mukaan, sovitaan yhteinen keskusteluaika.
Ilmoittaudu mukaan
Oili Eronen

Projektipäällikkö
puh. 040 6744 858
oili.eronen(at)yrittajat.fi
Tarja Vartiainen

Omistajanvaihdosasiantuntija
puh. 044 351 5499
tarja.vartiainen(at)witas.fi

OmistajaKS - omistajanvaihdoksista elinvoimaa

Toimenpiteiden toteutusaika on 1.2.2022 – 31.8.2023. Hallinnoijana toimii Keski-Suomen Yrittäjät ry ja osatoteuttajana Kehittämisyhtiö Witas Oy. Yhteistyökumppaneina toimivat Kehittämisyhtiö Keulink Oy, Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy, Jyväskylän, Jämsän ja Äänekosken kaupungit sekä Kannonkosken, Karstulan, Kyyjärven ja Laukaan kunnat. Rahoittajina toimivat Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta (ESR), toteuttajaorganisaatiot sekä mukana olevat kunnat.