Witas-alueella tapahtuu – Kehittämisyhtiö Witaksen uutiskirje, helmikuu 2022

Witas-alueella tapahtuu

Kehittämisyhtiö Witaksen uutiskirje – helmikuu 2022

Uutiskirjeessämme tiedotamme ajankohtaisista asioista yrityspalveluihin, tilaisuuksiin, rahoitukseen, työvoima-asioihin ja koulutustarjontaan liittyen yhteistyössä verkostomme kanssa.

Tulevia tapahtumia

Sote-alan yrittäjä!

Sopien 2.0 järjestää koulutuksia keväällä 2022, tutustu koulutuskalenteriin! Lisätietoja hankkeeseen osallistumisesta ja koulutuksista: Piia Flink-Liimatainen, piia.flink-liimatainen(at)witas.fi, 0400 149 934
Tutustu Sopien 2.0 koulutuskalenteriin

Korttikoulutuksia kevään 2022 aikana

POKE järjestää useita lyhytkoulutuksia kevään 2022 aikana. Alueellamme on mahdollista suorittaa esimerkiksi työturvallisuuskorttikoulutus, tulityökorttikoulutus, järjestyksenvalvojan peruskurssi, alkoholilainsäädäntökoulutus ja -testi, hygieniapassikoulutus ja -testi sekä ensiapukurssi. Tarkempia tietoja ja ilmoittautumiset POKE:n sivujen kautta.
Tutustu POKE:n koulutustarjontaan

Witaksen uusi toimistosihteeri

Witaksella pitkän uran työskennellyt toimistosihteerimme Riitta Paananen on jäämässä eläkkeelle. Tehtävää jatkamaan on valittu Virve Kinnunen.

Virven terveiset

"Työtehtävä vaikuttaa mielenkiintoiselta ja monipuoliselta. Olen ilahtunut myös siitä, kuinka iloisesti Witaksen työporukka on ottanut minut vastaan!"

Nuorille yrittäjyyteen innovoiva työkirja

Kehittämisyhtiö Witas Oy:n hallinnoima Nuorten Innovaatiopolku -hanke on edennyt toiminnassaan seuraavaan vaiheeseen. Syksyn 2021 aikana konseptoitu innovaatiopolku tullaan jalkauttamaan nuorille jaettavan innovointia tukevan työkirjan muodossa.

Työkirjaa jaetaan pohjoisessa Keski-Suomessa nuorten kanssa toimiville tahoille, esim. oppilaitoksille sekä muille verkoston jäsenille. Jos haluat työkirjoja jaettavaksi omassa yksikössäsi, ota yhteyttä noora.kokko(at)witas.fi ja ilmoita samalla tilaamasi määrä. Kevään aikana tullaan myös järjestämään yhteistyössä Nuori Yrittäjyys Ry:n kanssa Innovaatioleiri Poken Saarijärven pisteen opiskelijoille. Nuorten innovaatiopolku -hanke päättyy 30.4.2022. Hanke on saanut rahoituksensa Työ- ja elinkeinoministeriöltä.

Haluatko tukea alueen nuoria yrittäjyysosaamisen kehittämisessä?

Olemme kiinnostuneita pohjoisen Keski-Suomen yrittäjien mahdollisuuksista tukea alueen nuoria innovaatio- ja yrittäjyysosaamisen kehittämisessä. Kartoitamme  tämänhetkistä tilannetta lyhyen kyselyn avulla. Olemme erittäin kiitollisia, mikäli ehditte käyttämään pari minuuttia ajastanne tähän tärkeään asiaan. Kyselyyn vastataan anonyymisti, mutta voitte halutessanne jättää yhteystietonne kyselyn lopussa. Vastaattehan kyselyyn 28.2. mennessä.
Vastaa kyselyyn

Uutta hanketoimintaa

OmistajaKS - omistajanvaihdoksista elinvoimaa

OmistajaKS-hankkeen tavoitteena on lisätä omistajanvaihdososaamista keskisuomalaisissa myyjä- ja ostajayrityksissä ja auttaa vähintään 70 yritystä omistajanvaihdoksessa. Toimenpiteillä luodaan Keski-Suomeen käytännönläheinen toimintamalli omistajanvaihdoksiin, kootaan asiantuntijaverkosto, kehitetään omistajanvaihdostoimijoiden osaamista sekä järjestetään koulutus- ja keskustelutilaisuuksia. Lisäksi luodaan ostajan löytämiseksi malli, jossa on myytävän yrityksen lisäksi huomioitu myös muut sijoittumiseen vaikuttavat tekijät.

Toimenpiteiden toteutusaika on 31.8.2023 saakka. Hallinnoijana toimii Keski-Suomen Yrittäjät Ry ja osatoteuttajana Kehittämisyhtiö Witas Oy. Rahoittajina toimivat Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta (ESR) sekä kunnat.

Ota yhteyttä

Tarja Vartiainen
Omistajanvaihdosasiantuntija
tarja.vartiainen(at)witas.fi
puh. 044 351 5499

Tarvitsetko apua omistajanvaihdoksessa? Autamme sinua maksuttomasti!

Toimenpiteet ovat avoimia keskisuomalaisille omistajanvaihdosta suunnitteleville yrityksille. Osallistuminen ei edellytä yrittäjäyhdistyksen jäsenyyttä.
Ilmoittaudu mukaan

Toleranssi ja Revanssi -hankepari on käynnistynyt

Koronapandemia iski voimalla erityisesti yksinyrittäjiin ja muihin pienimpiin yrityksiin, joiden taloudelliset puskurit olivat vähäiset. Äkillinen muutostilanne ja sen taloudelliset sekä ihmisiin kohdistuneet seuraukset pakottavat tekemään radikaaleja muutoksia ja kehitystoimenpiteitä. Mikro- ja yksinyrittäjien valmiuteen ennakoida ja reagoida äkillisiin muutostilanteisiin vaikuttaa yrittäjän osaaminen sekä ennakointityön suunnitelmallisuus ja jatkuvuus. Työn pirstaloituminen aiheuttaa muun muassa ajanhallinnan haasteita sekä yrittäjän kuormittumista. Ajanhallinta on parhaimmillaan itsensä johtamista, ja mikäli itsensä johtamisen taidoissa on puutteita voi se johtaa alempaan työkykyyn ja yrityksen heikompaan tuottavuuteen. Näihin asioihin vastaa juuri käynnistynyt hankepari Toleranssi – Revanssi.

Toleranssin tavoitteena on lisätä yritysten muutoskyvykkyyttä eli kykyä vastata muutoksiin. Revanssin tavoitteena on kehittää suurten kaupunkien ulkopuolella olevien yritysten tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa (TKI).

Toimenpiteiden toteutusaika on 31.8.2023 saakka. Hallinnoijana toimii Jyväskylän Ammattikorkeakoulu Oy ja osatoteuttajina Kehittämisyhtiö Witas Oy, Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy, Kehittämisyhtiö Keulink Oy sekä Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTRE. Revanssin rahoittajina toimivat Keski-Suomen liitto Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) sekä toteuttajaorganisaatiot. Toleranssin rahoittajina toimivat Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta (ESR / REACT-EU) sekä toteuttajaorganisaatiot. REACT-EU -hanke rahoitetaan osana Euroopan unionin COVID-19 -pandemian johdosta toteuttamia toimia.
Lue lisää

Onko sinulla unelma? Meillä on tilaa sille. Tervetuloa tutustumaan elämäämme Sydänsuomessa!

Klikkaa itsesi Sydänsuomeen

Witaksen kotisivut uudistuvat

Kotisivujamme uudistetaan parhaillaan. Pahoittelemme uudistuksesta mahdollisesti aiheutuvaa häiriötä. Uudet kotisivut julkaistaan kevään aikana.

Seuraa somessa @witasoy

Palvelumme yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville

Suunnitteletko yrityksen perustamista tai olemassa olevan yrityksen kehittämistä?
Onko yrityksesi lähitulevaisuudessa tiedossa investointeja?
Harkitsetko yrityksestäsi luopumista tai omistajanvaihdosta?
Kaipaatko sparrausta yritystoimintaasi liittyvissä asioissa?

Varaa henkilökohtainen ja luottamuksellinen keskusteluaika yrityskehittäjämme kanssa. Palvelemme yrittäjiä sekä yrittäjyyttä suunnittelevia kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa Kinnulassa, Kivijärvellä, Pihtiputaalla ja Viitasaarella yrityksen toimialasta riippumatta.
Ota meihin yhteyttä
info(at)witas.fi
014 577 6200 / vaihde