Witas-alueella tapahtuu – Kehittämisyhtiö Witaksen uutiskirje, toukokuu 2022

Witas-alueella tapahtuu

Kehittämisyhtiö Witaksen uutiskirje – toukokuu 2022

Uutiskirjeessämme tiedotamme ajankohtaisista asioista yritysneuvontapalveluihin, tilaisuuksiin, rahoituksiin, työvoima-asioihin ja koulutustarjontaan liittyen yhteistyössä verkostomme kanssa.

Tapahtumia ja tiedotteita

Mikä on yrittäjän digiloikka? -tilaisuus 18.5.2022 klo 17.30 – 19.30 Viitasaarella sekä etänä

Kalastajat vesillä -tilaisuus to 12.5.2022 klo 17 – 20 Viitasaarella

Kumppanit yrittäjän apuna -tilaisuus ti 10.5.2022 klo 18 – 19.30 Kinnulassa

OmistajaKS-hankkeen aloitusseminaari ma 30.5.2022 klo 9 – 17 Jyväskylässä

Kysy maaseuturahaston yritysrahoituksesta ELY-keskukselta ja Leader-ryhmiltä ti 17.5.2022 klo 14 – 15

Keski-Suomen ELY-keskus ja Leader-ryhmät järjestävät keskisuomalaisille maaseudun toimijoille infotilaisuuden yritysrahoituksesta Teamsin välityksellä. Lue lisätietoja

Some-markkinoinnin perusteet yrittäjälle ja yhdistystoimijoille  ti 31.5.2022 klo 15 – 17.30

Kuinka tehdä maksettua markkinointia somessa? Tervetuloa maksuttomaan Keski-Suomen maaseudun pien- ja mikroyrittäjille sekä yhdistys- ja hanketoimijoille suunnattuun webinaariin, jonka järjestää Keski-Suomen Leader-ryhmien yhteinen Maaseutuviesti-hanke. Lue lisätietoja

Omistajanvaihdos mielessä? -webinaarisarja

Näin myin perheyritykseni – vinkkejä yrityksen myyntiin ke 11.5.2022 klo 18 – 19
Yrityksen osto –  miten pääsen yrittäjäksi? ke 1.6.2022 klo 18 – 19
Yrityksen sukupolvenvaihdos ke 15.6.2022 klo 18 – 19

Webinaarisarjan tilaisuudet ovat maksuttomia ja ne järjestetään verkossa. Tilaisuudet järjestää yhteistyössä SOPIEN 2.0-, OmistajaKS- ja Omistajaksi ostamalla -hankkeet, joita rahoittavat Keski-Suomen ja Etelä-Savon ELY-keskukset Euroopan sosiaalirahastosta (ESR).
Lisätietoja tapahtumista ja tilaisuuksista Witaksen tapahtumakalenterissa

Kehittämisyhtiö tekee kuntakiertueen omistajakunnissaan touko- ja kesäkuun aikana. Tulethan mukaan kahvikupin äärelle keskustelemaan ja antamaan palautetta Witaksen roolista ja toiminnasta!

Pihtipudas ke 11.5.2022 klo 17.30 – 20 Kahvi & Kuppi (Asematie 11)
Viitasaari to 19.5.2022 klo 17.30 – 20, paikka vahvistuu myöhemmin
Kivijärvi ti 24.5.2022 klo 17.30 – 20, paikka vahvistuu myöhemmin
Kinnula ke 8.6.2022 klo 17.30 – 20, paikka vahvistuu myöhemmin

Vapaamuotoisessa tilaisuudessa avataan lyhyesti kehittämisyhtiön toimintaa ja yhdessä määriteltyjä tavoitteita. Hyvinvointialueiden syntyminen on aiheuttanut pohdintaa omistajien keskuudessa kehittämisyhtiön roolista ja tulevaisuudesta. Tilaisuudessa Witaksen henkilöstö kertoo kehittämisyhtiön arjesta, tehtävistä ja tuloksista. Vähintään yhtä tärkeää on kuitenkin kuulla teidän, yrittäjien ja luottamushenkilöiden, tarpeita ja ajatuksia Witaksen jatkokehittämisestä.

Tilaisuuksiin ovat tervetulleita kaikki omistajakuntien yrittäjät, luottamushenkilöt ja muut Witaksen työstä ja tulevaisuudesta kiinnostuneet! Mikäli omassa kunnassasi pidettävä tilaisuus ei sovi kalenteriisi, olet tervetullut osallistumaan myös naapurikunnassa järjestettävään tilaisuuteen.

Ilmoittauduthan Pihtiputaalle ma 9.5.2022 mennessä, Viitasaarelle ma 16.5.2022 mennessä, Kivijärvelle to 19.5.2022 mennessä ja Kinnulaan to 2.6.2022 mennessä.


Nähdään pian!

Yhteistyöterveisin,
Witaksen porukka

KEXRI – yhdistämme keskisuomalaista XR-osaamista

Mikä KEXRI? XR? AR? VR? Tutustu tarkemmin osoitteessa kexri.io

Leader Viisarin kehittämis- ja investointihanketuet ovat haussa

Hankehakemukset käsitellään käytettävissä olevien varojen puitteissa Viisarin hallituksessa kesä- tai elokuussa, kun ne ovat käsittelyyn valmiita. Rahoitettavat hankkeet valitaan Viisarin valintakriteereihin perustuen. Leader Viisari järjestää infotilaisuuden hanketukiin liittyen keskiviikkona 11.5.2022 klo 18 Teamsillä. Tutustu hakuun ja lisätietoihin Viisarin uutiskirjeessä keskisuomenmaaseutu.fi/leader-toiminta/leader_viisari/ajankohtaista/uutiskirje/viisarin_uutiskirje_extra_2_2022.

Kustannustuen 6. hakukierros on käynnissä

Kustannustuen kuudes hakukierros on käynnistynyt 26.4.2022 klo 9 ja päättyy 31.5.2022 klo 16.15. Lue tarkempia tietoja Valtiokonttorin sivuilta ja ota tarpeen mukaan yhteyttä yrityskehittäjiimme.

Yritysten liikevaihdon ja henkilöstömäärän kehitys Witas-alueella, Saarijärven-Viitasaaren seudulla ja koko maassa vuosina 2015 – 2021

Lue lisää yritysten liikevaihdon ja henkilöstömäärän kehityksestä seudulla

Tutustu Witaksen uusittuihin kotisivuihin

Uudet kotisivumme on julkaistu tutussa osoitteessa witas.fi. Sivuilta löydät laajasti tietoa toiminnastamme sekä palveluistamme yrittäjille.

Seuraa toimintaamme somessa @witasoy

Paikalliset.fi

Parasta Paikallista -juttusarja on käynnissä Facebookissa

Paikalliset.fi Facebook-sivulla on käynnistynyt Parasta Paikallista -juttusarja. Kevään ja kesän aikana esittelemme paikallisia yrityksiä ja yrittäjiä Viitasaaren, Pihtiputaan, Kinnulan ja Kivijärven alueelta sekä annamme vinkkejä mielenkiintoisista käyntikohteista ja harrastusmahdollisuuksista.
Siirry Paikalliset.fi Facebookiin

Oletko järjestämässä tapahtumaa? Kerro siitä meille!

Julkaisemme mielellämme tietoa Paikalliset.fi Facebook-sivulla tapahtumista alueellamme. Mikäli olet järjestämässä tapahtumaa, kerrothan siitä meille. Voit lähettää infoa tapahtumastasi osoitteeseen marja.vahasarja(at)witas.fi.

Paikalliset.fi uudet mainosjulisteet

Mainosjulisteen ilmettä on hieman uudistettu ja jokaiselle kunnalle on nyt oma julisteensa. Julisteet on tarkoitettu tulostettavaksi A4-koossa ja ne löytyvät alla olevien linkkien takaa. Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta itse tulostaa julistetta, ilmoitathan asiasta Marja Vähäsarjalle, niin toimitamme sinulle tulosteita.

Kinnulan alueen juliste
Kivijärven alueen juliste
Pihtiputaan alueen juliste
Viitasaaren alueen juliste

Eikö yrityksesi ole vielä mukana paikalliset.fi-palveluhakemistossa?

Ota yhteyttä, jos haluat yrityksesi mukaan palveluhakemistoon, niin kerron kuinka se tapahtuu. Tavoitat minut sähköpostitse marja.vahasarja(at)witas.fi tai puhelimitse 044 459 6833.
Lue lisää Paikalliset.fi-palvelusta

Minna Jaakkola on aloittanut Sydänsuomen aluekoordinaattorina

Olen Jaakkolan Minna ja olen aloittanut huhtikuun alussa Karstulan, Kinnulan, Kivijärven, Kyyjärven, Pihtiputaan ja Viitasaaren alueella aluekoordinaattorina.

Tehtävänäni on edistää Sydänsuomessa-alueen tunnettuutta, tukea kuntien yhteistyötä ja osallistua rahoituksen kanavoimiseen alueelle. Kotipesäni on Witaksen työyhteisössä.

Ammatillinen osaamiseni ja työkokemukseni liittyvät erityisesti viestintään ja digitalisaation edistämiseen sekä kunnissa että yrityksissä. Sen sijaan sydämeni asia on olla tekemässä maaseudun osaamista ja vahvuuksia näkyviksi. Mielestäni viime vuosien suuret kriisit ovat myös avanneet ovia maaseudun menestykselle, mikä luo mahdollisuuksia myös pohjoiselle Keski-Suomelle.

Tutustun parhaillani alueeseen ja tutustun mielelläni uusiin ihmisiin sekä alueen helmiin, ovatpa ne paikkoja, yrityksiä tai erityisiä taitoja!
Minna Jaakkola
Aluekoordinaattori
040 588 1957
minna.jaakkola(at)witas.fi
sydansuomessa.fi

OmistajaKS-hanke on saanut jo 70 yritystä liikkeelle!

OmistajaKS – omistajavaihdoksista elinvoimaa -hanke käynnistyi 1.2.2022. Vastaanotto on ollut positiivista, ja hankkeen toimintaan on osallistunut jo yli 70 yritystä (noin 100 yrittäjää), jotka suunnittelevat yrityksen ostamista, myymistä tai sukupolvenvaihdosta seuraavan 1–5 vuoden sisällä. Pohjoisessa Keski-Suomessakin on päästy kartoittamaan jo lähes kaksikymmentä yritystä! Toteutimme maaliskuussa yrityskyselyn, jossa kartoitimme yritysten omistajavaihdostarpeita. Lue lehdistötiedote osoitteessa yrittajat.fi/uutiset/minka-arvoinen-yritykseni-on-mista-loydan-jatkajan-yritykselleni.

OmistajaKS-hankkeen aloitusseminaari ma 30.5.2022 klo 9–17 Hotelli Alba, Jyväskylä

Oletko myymässä tai ostamassa yritystä? Onko sukupolvenvaihdos edessä? Työskenteletkö näiden asioiden parissa? Tarjolla on rautainen asiantuntijakattaus ja kuulemme viisi yrittäjätarinaa yrityskauppojen avaamista mahdollisuuksista omistajanvaihdostilanteissa. Ilmoittaudu heti, viimeistään 22.5.2022. Paikkoja on rajoitetusti!
Lisätiedot ja ilmoittautuminen aloitusseminaariin

OmistajaKS-uutiskirje

Uutiskirjeessä tiedotamme OmistajaKS-hankkeen toiminnasta ja miten keskisuomalaiset yritykset ja asiantuntijat voivat  hyödyntää hankkeen toimenpiteitä ja sen koulutuksia, tapahtumia, työkaluja ja tuloksia.
Tutustu OmistajaKS-uutiskirjeeseen ja tuleviin tapahtumiin

Ota yhteyttä

Toimenpiteet ovat avoimia keskisuomalaisille omistajanvaihdosta suunnitteleville yrityksille. Osallistuminen ei edellytä yrittäjäyhdistyksen jäsenyyttä.
Tarja Vartiainen
Omistajanvaihdosasiantuntija
tarja.vartiainen(at)witas.fi
044 351 5499
Ilmoittaudu mukaan hankkeen toimintaan
OmistajaKS-hankkeen toimenpiteiden toteutusaika on 31.8.2023 saakka. Hallinnoijana toimii Keski-Suomen Yrittäjät Ry ja osatoteuttajana Kehittämisyhtiö Witas Oy. Rahoittajina toimivat Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta (ESR) sekä kunnat.

Palvelumme yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville

Suunnitteletko yrityksen perustamista tai olemassa olevan yrityksen kehittämistä?
Onko yrityksesi lähitulevaisuudessa tiedossa investointeja?
Harkitsetko yrityksestäsi luopumista tai omistajanvaihdosta?
Kaipaatko sparrausta yritystoimintaasi liittyvissä asioissa?

Varaa henkilökohtainen ja luottamuksellinen keskusteluaika yrityskehittäjämme kanssa. Palvelemme yrittäjiä sekä yrittäjyyttä suunnittelevia maksutta kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa Kinnulassa, Kivijärvellä, Pihtiputaalla ja Viitasaarella yrityksen toimialasta riippumatta.
Ota meihin yhteyttä

Kehittämisyhtiö Witas Oy

014 577 6200 / vaihde
info(at)witas.fi
Kinnula
Toritalo
Keskustie 47
Kivijärvi
Kunnantalo
Virastotie 5

Pihtipudas
Kunnantalo
Keskustie 9
Viitasaari
Wiitakeskus
Keskitie 4