Omistajanvaihdoksista elinvoimaa – OmistajaKS uutiskirje, syyskuu 2022

OmistajaKS - omistajanvaihdoksista elinvoimaa

Tässä uutiskirjeessä tiedotamme OmistajaKS - omistajanvaihdoksista elinvoimaa -hankkeen toiminnasta ja siitä, miten sinä, keskisuomalainen yrittäjä tai asiantuntija, voit hyödyntää hankkeen toimenpiteitä ja sen koulutuksia, tapahtumia, työkaluja ja tuloksia. Kirjeestä löydät myös vinkkejä ja linkkejä, joita voit hyödyntää akuuteissa omistajanvaihdoskysymyksissä.

Yritysmarkkinat tuo myyjät ja ostajat saman katon alle! 

Keski-Suomen Yritysmarkkinat järjestetään 4.11.2022 Jyväskylässä. Tapahtuma on osa valtakunnallista Suomen Yrittäjien Omistajanvaihdosviikkoa. Yritysmarkkinapäivän kohokohtana on ”Yritysparitus” -tapahtuma, jonka juontaa Janne Kataja!

Yritysmarkkinat on kohtaamispaikka yritysten myyjille, ostajille, yrittäjäksi ryhtymistä pohtiville sekä yrityspalveluita tarjoaville.

Yritystään myyvät yrittäjät saavat erinomaisen tilaisuuden ja näkyvyyden jatkajien etsimistä silmällä pitäen!

Laita päivämäärä 4.11.2022 kalenteriin, lisätietoa ja ilmoittautumislinkki tulee piakkoin Keski-Suomen Yrittäjien ja Witaksen kanaviin sekä OmistajaKS -hankesivustolle.


Lisätietoa tapahtumasta Oili Eronen puh. 040 674 4858

Yritysmarkkinapäivän kohokohtana on ”Yritysparitus” -tapahtuma, jonka juontaa Janne Kataja.

Harkitsetko yritysostoa tai onko sukupolvenvaihdos ajankohtainen?


Yritysostajien koulutus alkaa 22.9.2022. Toimi pian, muutama paikka vapaana!

OmistajaKS -hanke tarjoaa yritysostoa, sukupolvenvaihdosta tai yrityksen perustamista suunnitteleville maksuttoman koulutuspaketin, jossa asiantuntijan avulla edetään ostosuunnitelmassa. Koulutuksen aikana tarjotaan käytännönläheistä opastusta yrityksen ostoon tai perheyrityksen jatkamiseen. 

Koulutuspäivien teemat ja ajankohdat:

to 22.9. Valmistautuminen yrityksen ostoon (lähi- tai etäosallistuminen)
to 6.10. Ostettavan yrityksen löytäminen (etä)
to 27.10. Yritysrahoitus ja neuvottelut (etä)
to 10.11. Yrityksen haltuunotto (etä)
to 24.11. Yrityksen kehittäminen (etä)

Ilmoittautuminen päättyy pe 16.9.2022.  Lisätietoa sekä ilmoittautumislinkki:.
Ilmoittautuminen koulutukseen

Yritysosto tarjoaa monia vaihtoehtoja yritystoiminnan kehittämiseen


Uuden yrityksen perustamiseen verrattuna yritysoston suurimpia etuja on valmiiksi rakennetut toiminnot, joiden käynnistäminen veisi aikaa ja rahaa. Hoidettavana on mm. markkinointi, asiakashankinta, toimitilat, laitteet, vakuutukset ja it-ympäristö.

"Kun perustoiminnot ovat valmiina, pääsee liiketoiminnassa heti liikkeelle ja kassavirta käynnistyy", kiteyttää liiketoiminnan kehittäjä Antti Jokitalo HAL Greteco Oy:stä.

Lue koko artikkeli yritysoston tarjoamista mahdollisuuksista täältä.

Tulevat tapahtumat

Webinaarit, syksy 2022

Lokakuu 2022

Yrityksen myynti vai hallittu alasajo – kumpi on parempi vaihtoehto ja miksi?

Ke 12.10.2022 klo 9-10 (Teams).

Webinaarin sisältö: 

- Yrittäjyyden jälkeinen aika – ”aina mennään uutta kohti”
- Liiketoiminnan hallittu päättäminen
- Yhtiön tekninen alasajo
- Vai kannattaisiko sittenkin myydä?

Ilmoittaudu webinaarin tästä
Sakari Oikarisella on pitkä oma yrittäjätausta sekä syvällinen ymmärrys yritysjärjestelyistä ja omistajanvaihdoksista.

Voit katsoa webinaaritallenteita itsellesi sopivaan aikaan

OmistajaKS -hankkeen webinaareja pääset katsotaan milloin tai missä vain! Haluatko kuulla yrittäjän tarinan perheyrityksen myymisestä, tarvitsetko tietoa yrityksen rahoituksesta tai kiinnostaako sinua, mitkä asiat vaikuttavat yrityksesi arvoon?

Webinaaritallenteisiin

Yritysneuvojien tilaisuus Jyväskylässä 13.9.2022

OmistajaKS-hanke esittäytyy ELY-keskuksen ja TE-palveluiden järjestämässä maakunnallisessa yritysneuvojatilaisuudessa Jyväskylässä 13.9.2022. Tilaisuus järjestetään TE-keskuksen auditoriossa klo 12-15. Tarkempaa tietoa tilaisuudesta pirjo.suhonen@ely-keskus.fi.

Mikä on OmistajaKS?

OmistajaKS - omistajanvaihdoksista elinvoimaa (ESR) -hanke käynnistyi helmikuun alussa ja kestää 31.8.2023 saakka. Tavoitteena on vauhdittaa ja edistää omistajan- ja sukupolvenvaihdoksia Keski-Suomessa järjestämällä ja rakentamalla koulutusta, verkostoja ja työkaluja yritysten tueksi keskeisimpinä koettuihin haasteisiin.

OmistajaKS on tarkoitettu kaikille keskisuomalaisille yrityksille, joilla omistajanvaihdos tai sukupolvenvaihdos on ajankohtainen joko nyt tai lähitulevaisuudessa. Kohderyhmänä ovat myös yrityskaupalla yritystään kasvattavat ja kehittävät yritykset.

Asiantuntijaorganisaatioista kohderyhmään kuuluvat sekä julkiset että yksityiset yritysten kehittämisessä toimivat organisaatiot ja elinkeinoelämän järjestöt sekä aloittavien yrittäjien kanssa työskentelevät organisaatiot.

Miten mukaan OmistajaKS -hankkeeseen?

Ota yhteyttä ja ilmoittaudu mukaan, sovitaan yhteinen keskusteluaika.
Ilmoittaudu mukaan
Oili Eronen

Projektipäällikkö
puh. 040 6744 858
oili.eronen(at)yrittajat.fi
Tarja Vartiainen

Omistajanvaihdosasiantuntija
puh. 044 351 5499
tarja.vartiainen(at)witas.fi

OmistajaKS - omistajanvaihdoksista elinvoimaa

Toimenpiteiden toteutusaika on 1.2.2022 – 31.8.2023. Hallinnoijana toimii Keski-Suomen Yrittäjät ry ja osatoteuttajana Kehittämisyhtiö Witas Oy. Yhteistyökumppaneina toimivat Kehittämisyhtiö Keulink Oy, Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy, Jyväskylän, Jämsän ja Äänekosken kaupungit sekä Kannonkosken, Karstulan, Kyyjärven ja Laukaan kunnat. Rahoittajina toimivat Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta (ESR), toteuttajaorganisaatiot sekä mukana olevat kunnat.