Prizztechin uutiskirje helmikuu 2022

Uusia yrityksiä yhtä paljon kuin ennen koronaa – Etätyöt houkuttelivat yrittäjyyteen

Uusyrityskeskusten kautta perustettiin vuoden 2021 aikana lähes yhtä paljon yrityksiä kuin ennen koronaa vuonna 2019. Koronan käynnistämä työelämän murros näkyi Uusyrityskeskusten asiakaskunnassa rohkeutena toteuttaa pitkään hautuneita yrittäjyyshaaveita sekä haluna päättää itse työntekemisen tavoista.

Uusyrityskeskusten maksutonta ja henkilökohtaista yritysneuvontaa hyödynsi viime vuonna 13 015 uutta asiakasta, mikä on 11 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Uusyrityskeskus Enter Satakunnan toimialueella asiakkaita oli 913 (kasvua 76 %). Kasvuluku ei kuitenkaan ole vertailukelpoinen, sillä Enterin toiminta-alue laajeni neljästä kunnasta yhteentoista vuoden 2021 aikana. Vuoden 2022 alusta mukaan liittyi myös Eura.
Lue aiheesta lisää

Maksuton neuvonta yrittäjyydestä kiinnostuneille

Uusyrityskeskus Enter Satakunta tarjoaa maksutonta yrityksen perustamisneuvontaa 12 kunnan alueella Satakunnassa.

Nettiajanvarauksen kautta voit varata ajan:
• Henkilökohtaiseen yritysneuvontaan ja/tai rekisteröintiin
• Etäneuvontaan ja/tai etärekisteröintiin 
• Lyhyeen yritysneuvontaan puhelimitse 
• TE-toimiston starttirahaneuvojalle.

Varaa aika neuvontaan

Maksuttomat yrittäjyysinfot

Uusyrityskeskus Enter Satakunnan Minustako yrittäjä -infot webinaareina  5.4., 10.5. ja 7.6. klo 14 - 16.

Minustako yrittäjä? -kiertue Satakunnassa livenä tai verkon kautta, koronatilanne huomioiden: 
• 16.2. klo 17 Eura
• 9.3. klo 17 Pori
• 16.3. klo 17 Pomarkku
• 22.3. klo 17 Kokemäki
• 30.3. klo 17 Merikarvia
• 13.4. klo 17 Ulvila
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Yrittäjä, anna äänesi kuulua!

Suomen Yrittäjät mittaa jälleen kuntien onnistumista yrittäjyyden edistämisessä. Järjestö kartoittaa yrittäjien mielipiteitä kotikuntansa yrittäjämyönteisyydestä, sen onnistumisista ja kehittämistarpeista. Nyt on sinun vuorosi antaa tärkeä arviosi käyttöön ja kehitystyökaluksi omalle kunnallesi. 
Lue lisää ja vastaa kyselyyn

Hae lisämyyntiä verkosta!

Hihat ylös! on laaja työpajakokonaisuus, jonka ensimmäisenä teemana on Hae lisämyyntiä verkosta. Tämä kaksiosainen työpaja on tarkoitettu yrityksille, jotka haluavat aloittaa verkkokaupan tai kehittää olemassa olevaa verkkokauppaansa. Työpajojen sisältö räätälöidään osallistujien tarpeisiin sopivaksi.

• Osa 1: Kaupankäynnin aloittaminen verkossa | ke 9.3. klo 14 - 16
• Osa 2: Verkkokaupan kehittäminen | ke 23.3. klo 14 - 16
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Verkkokaupan verkkoseminaari

Maksuttomassa Verkkokaupan perustaminen ja myynnin kasvattaminen -verkkoseminaarissa (Zoom) torstaina 24.3.2022 klo 14.00-16.00 digimarkkinoinnin- ja verkkokaupan kouluttaja Maarit Fellman Intoo Koulutuksesta käsittelee verkkokaupan perusteita ja onnistumisen kannalta keskeistä 4K -kaavaa. Verkkoseminaarissa syvennytään tammikuun infotilaisuudessa ja palautteissa nousseisiin aiheisiin.
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Satakunnan tapahtumakesä-info

Tapahtumakesä 2022 tulee! Tiistaina 15.2.2022 järjestetään satakuntalaisille tapahtuma-alan toimijoille yhteinen verkostoitumistilaisuus verkossa. Tämän tapaamisen tarkoituksena on yhdistää satakuntalaiset tapahtuma-alan toimijat sekä suurtapahtumien järjestäjät.
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Opiskelijoista apua tapahtuma-alalle

Tiistaina 8.3 klo 11-13 järjestetään infotilaisuus siitä, miten tapahtuma-alan yritykset voivat tehdä yhteistyötä oppilaitosten kanssa. Tervetuloa mukaan kuulemaan, miten SAMK:in liiketalouden, yrittäjyyden ja matkailun opiskelijat voivat olla mukana kehittämisyhteistyössä!
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Teknologia työhyvinvointia luomassa

Webinaarissa 1.3.2022 klo 13.00-15.45 kuullaan työhyvinvoinnin näkökulmasta vinkkejä teknologioiden käyttöönotossa huomioitavista asioista sekä siitä, miten teknologia voi olla edistämässä sosiaali- ja terveysalan henkilöstön hyvinvointia. Webinaarin keynote-puhujana toimii psykologi Ilona Rauhala teemalla Onnistu muutoksessa!
Lue lisää ja ilmoittaudu tästä

Mielen hyvinvointi ja sen monet mittarit

Hybriditilaisuus 24.3.2022 klo 12.00–16.00  aivoterveyden edistämisestä ja mittaamisesta teknologialla. Keynote-puhujana toimii psykologian tohtori, aivoasiantuntija Mona Moisala teemalla Aivojen hyvinvointi modernissa työympäristössä — Miten pitää huolta aivoista kuormituksen ja multitaskingin keskellä?
Lue lisää ja ilmoittaudu tästä

Akkuja, kiertotaloutta ja osaajia

Lounais-Suomen akku- ja sähköistymisklusteri kutsuu kaikki kiinnostuneet Salo IoT Campukselle tiistaina 15.3.2022 klo 12 alkaen. Tutustumme Satakunnan ja Varsinais-Suomen akku- ja sähköistymissektoriin ja sen yrityksiin, ratkomme työpajassa koko toimialaa koskevia haasteita ja pääsemme tehdasvierailulle Valmet Automotiven Salon akkutehtaalle.
Lue lisääja ilmoittaudu mukaan!

Prizztech Oy

Gallen-Kallelankatu 8, 28100 Pori
Vaihde 02 620 5300 | prizztech@prizz.fi | www.prizz.fi