Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy logo

Mikkelin kehitysyhtiö Miksein yrityskirje 20.5.2020.

Tämä kirje lähetetään yhtiön asiakasrekisteriin merkityille yrityksille ja toimijoille.

Suomi avautuu asteittain - rajoitukset lievenevät jälleen 1.6. alkaen

Hallitus päätti toukokuun alussa koronarajoitusten asteittaisesta lieventämisestä. Rajoituksiin saatiin lisätietoa eilen 19.5.2020, kun mm. ravintola-alan rajoituksista saatiin tarkka tietoa. 


Ravintolat voivat avata 1.6. alkaen asiakastilansa siten, että ravintolaan voidaan ottaa sisätiloihin puolet normaalista asiakasmäärästä. Asiakaspaikkarajoite ei koske terasseja. Ravintolat voivat olla avoinna klo 23 saakka, mutta anniskelun tulee päättyä klo 22 mennessä. Asiakkaiden tulee istua omissa pöydissään eivätkä asiakkaat saa itse annostella ruokaa tai juomaa muualla kuin omassa pöydässään.


Matkustusrajoituksia lievennettiin jo 14.5. alkaen, kun Schengen-alueen sisärajat ylittävässä liikenteessä sallittiin työsuhteeseen tai toimeksiantoon perustuva työmatkaliikenne sekä muu välttämätön liikenne. Työmatkan välttämättömyyden perustelua ei enää tarvita. Sen sijaan muun ulkorajaliikenteen rajoituksia jatketaan 14.6. saakka.


Myös kokoontumisrajoituksia sekä liikunta, urheilu- ja kultuuripaikkojen aukiolorajoituksia lievennettiin. Luet muutokset artikkelistamme.

Lue koko artikkeli verkkosivuiltamme

Oletko suunnitellut hakevasi ELY tai BF koronarahoitusta? Hae nyt, kohta tätä ei enää ole saatavilla.

Työ- ja elinkeinoministeri Mika Lintilä piti torstaina 14.5.2020 klo 9.00 tiedotustilaisuuden uudesta yritysten yleistuesta. Lintilän mukaan uuden yleistuen myötä Business Finlandin ja ELY-keskusten koronatukihaut ajetaan hallitusti alas. Koronarahoitus saattaa päättyä jopa parissa viikossa.


Tähän mennessä hallitus on tuonut uusia tuki-instrumentteja pöydälle. Nyt ensimmäisen kerran vaihtoehtoja viedään myös pöydältä pois. Katso tilanne artikkelistamme.

Lue rahoitusartikkeli verkkosivuiltamme

Tulevia tapahtumia

Myy osaamistasi verkossa -tilaisuus 26.5.2020
Maksuttomassa myy osaamistasi verkossa -tilaisuudessa saat eväitä verkkokoulutusbisneksen rakentamiseen ja webinaarien hyödyntämiseen osana verkkokoulutusten menestyksekästä lanseerausta. Kouluttajana toimii Tiina Weisell, Diginaiset ja e-Sollertis Oy. Tule kuuntelemaan maksutonta webinaaria ja rakenna itsellesi koronan kestävä liiketoimintamalli!


Katso lisää ja ilmoittaudu Myy osaamistasi verkossa -tilaisuuteen

MikseiMikkelin omistajanvaihdosklinikka 1.6.2020
Oletko pohtinut omistajanvaihdosta osana yrityksesi tulevaisuutta? MikseiMikkelin Enter to Business -hanke järjestää poikkeusajan tapahtumana kaikille avoimen ja maksuttoman omistajanvaihdosklinikan.


Klinikalla saat yhden tunnin kahdenkeskistä neuvontaa valitsemasi omistajanvaihdosasiantuntijan kanssa. Tapaamiset voidaan toteuttaa yrittäjän toiveiden mukaan turvallisesti joko henkilökohtaisena neuvontana tai videotapaamisena. Klinikka-aikoja on varattavissa yhteensä 20 kpl, joten toimi ripeästi.


Katso lisää ja ilmoittaudu omistajanvaihdosklinikalleMaa- ja metsätalousministeriön tuen haku avautui, myös yritysten yleistuki ja ravintolatuki ovat täsmentyneet

Maa- ja metsätalousministeriön valmistelema maatilayritysten ja alkutuotannon koronatuki avautui haettavaksi maanantaina 18.5.2020. Maaseudun yritysten sekä maatalouden alkutuotannon tuen määrä on 5 000 – 10 000 euroa. Kalatalouden yrityskohtainen tuki voi olla 3 000 – 10 000 euroa. Tukea haetaan Ruokaviraston Hyrrä-palvelun kautta.


Ministeri Mika Lintilä esitteli uuden yritysten yleistuen periaatteet tiedotustilaisuudessa 14.5.2020. Yleistukea haetaan Valtiokonttorilta. Alustavien tietojen mukaan yleistuki olisi määrältään 2000 - 200 000 euroa ja suunnattu yrityksille, (1) joilla on vaikeasti sopeutettavia kiinteitä kustannuksia ja (2) joiden liikevaihto on laskenut koronaepidemian johdosta. Tarkat kriteerit ovat vielä julkaisematta.


Ravintolatuesta saatiin viimeinen päivitys 14.5., kun tuki oli eduskunnan käsittelyssä. Tuki jakautuu kahteen osaan: työntekijän tulevan palkanmaksun mahdollistavaan palkkatukeen sekä ns. kompensaatio-osaan, joka lasketaan huhtikuun liikevaihdosta.


Uusimman tiedon tuista löydät 19.5. päivitetystä artikkelistamme.

Katso artikkelimme kaikista tuista

Hirvensalmelaisyrittäjät veivät yrityskaupan maaliin

Hirvensalmelaiset naisyrittäjät toteuttivat nopealla aikataululla yrityskaupan, jossa kunnan keskustassa Puulaveden rannalla sijaitseva lounaskahvila- sekä hautaus- ja pitopalveluyritys sai uuden omistajan. Ketterästi johdetussa yrityksessä on paiskittu töitä täysillä koronakeväänäkin.


Yrityskaupan myötä Kukka-kahvila Eija Karjalainen Ky vaihtaa lähiaikoina nimeä. Vaalean sinisen puutalon sisätiloista löytyy 72-paikkainen vilkas lounasravintola ja kesällä käytössä on lisäksi 30-paikkainen terassi järvinäköaloin. Saman katon alta asiakkaat löytävät täyden palvelun hautauspalvelut, Matkahuollon asiamiespalvelut ja Alkon noutopisteen.

Lue artikkelimme yrityskaupasta

Oli asiasi mikä tahansa, me autamme

MikseiMikkelin koronalinja palvelee maksutta Mikkelin seudun yrittäjiä numerossa 010 340 3080 (avoinna arkisin klo 8-16).


Käymme kanssasi läpi kokonaisvaltaisesti yrityksen tilannetta ja autamme tarvittavien tukihakemusten tekemisessä.

Katso MikseiMikkelin koronasivut

Koronalinja palvelee Mikkelin seudun yrityksiä numerossa 010 340 3080 (ma-pe klo 8-16)