Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy logo

Mikkelin kehitysyhtiö Miksein yrityskirje 3.6.2020

Tämä kirje lähetetään yhtiön asiakasrekisteriin merkityille yrityksille ja toimijoille.

Mikkelissä autetaan ravintoloita löytämään asiakkaat ja tulovirrat

Eduskunta hyväksyi perjantaina 29.5. tartuntatautilain väliaikaiset muutokset, joiden myötä ravintolat avasivat ovensa rajoitetusti maanantaista 1.6. alkaen. Vaikka ovien avaaminen on ravintoloille nyt mahdollista, on yritystoiminnan kannattavuus monilla vaakalaudalla.


-Tartuntatautilain mukaan ravintolan sisätiloihin voidaan ottaa asiakkaita nyt enintään puolet suurimmasta sallitusta asiakaspaikkamäärästä. Ravintolat saavat olla avoinna enintään klo 23 saakka ja anniskeluaikaa on rajoitettu klo 9-22 välille, Olli Marjalaakso Mikkelin kehitysyhtiö Mikseistä toteaa.


Kulut siis kertyvät, mutta tulovirtaa edelleen rajoitetaan. Mikkelissä on etsitty keinoja helpottaa ravintolayritysten ahdinkoa. Yksi keino on terassialueiden laajentaminen.

Kuva: Pihla Liukkonen

Lue koko artikkeli verkkosivuiltamme

ELY:n ja Business Finlandin tukihaku päättyy 8.6.2020 klo 16.15

Sulkemisen syynä on uusi yritysten yleistuki, josta hallitus antaa esityksensä kesäkuun 1. viikolla. Yleistuki tulee korvaamaan aiemmat ELY-keskuksen ja Business Finlandin kehittämistuet.


Tukihaun sulkeutumiseen mennessä saapuneet hakemukset käsitellään koronatukisäädösten mukaisesti, eikä sulkemisella ole myöskään vaikutusta jo aloitettuihin hankkeisiin.


-Yleistuen kriteerit ovat vielä avoinna. Alustavien tietojen valossa näyttää siltä, että tuki-instrumentit eivät sisällöiltään vastaa toisiaan. Nyt kannattaakin hyödyntää kehittämistuet vielä, kun näitä on saatavilla, Petri Pelli Mikkelin kehitysyhtiö Mikseistä kertoo.


Mikäli yritykselläsi on mielessä kehittämissuunnitelmia ja uskot yrityksesi täyttävän tukikriteerit, toimi kehittämistuen kanssa nyt. Mikkelin kehitysyhtiö Miksei auttaa Mikkelin seudun yrityksiä tukihakemusten teossa.

Lue tiedote verkkosivuiltamme

Asiakkaita houkutellaan palaamaan liikkeisiin uudella kampanjalla

MikseiMikkeli lanseerasi yhdessä seudun toimijoiden kanssa uuden kampanjan. Mekin ollaan avoinna -kampanjan tavoitteena on kertoa kuluttajille palvelujen saatavuudesta ja turvallisista tavoista asioida liikkeissä. Kampanjan osana järjestetään myös yhteisiä koulutuksia turvallisen asiakaskokemuksen järjestämisestä alueen yrityksille.


-Haemme nyt paluuta uuteen arkeen. Tilanne on kuitenkin monille vielä tuntematon. Olemme saaneet kentältä viestiä, että kuluttajat ovat epätietoisia siitä, mitkä palvelut ovat avoinna ja käytettävissä, Mikkelin kehitysyhtiö Miksein viestintäpäällikkö Jukka Kumpusalo toteaa.


Epätietoisuus vaikuttaa kuluttajien ostokäyttäytymiseen. Yrityksille olisi ensiarvoisen tärkeää, että myös asiakkaat palaavat, kun liikkeitä avataan. Muutoin ollaan jälleen tilanteessa, jossa kiinteät kulut avaamisen johdosta kasvavat, mutta vastapainoksi ei tule tulovirtaa.


Kampanjassa hankitaan mainos- ja tiedotustilaa eri medioista ja tarjotaan yrityksille mahdollisuus kertoa yleisölle omista aukioloajoista ja tavoista palvella.

Lue lisää kampanjasta

Ravintolatuki varmistui - katso esimerkkimme tuen laskennasta

Presidentti Sauli Niinistö vahvisti 29.5. lain ravitsemisyritysten uudelleentyöllistämisen tukemisesta ja toiminnan rajoitusten hyvittämisestä. Valtioneuvosto antaa kesäkuun ensimmäisellä viikolla asetuksen voimaantulosta. Lain on tarkoitus tulla voimaan 5.6., jonka jälkeen ravintola-alan yritykset voivat hakea tukea.


Uusi ravintolatuki jakautuu uudelleentyöllistämisen tukeen ja toiminnan rajoitusten hyvitystukeen. Hyvitykset pyritään maksamaan pääsääntöisesti automatisoidusti, mutta uudelleentyöllistämisen tukea pitää erikseen hakea.

Katso artikkelimme ja esimerkkimme ravintolatuesta

Suomen kaupunkikeskustat elpyvät koronakuopasta

Koronakevät sulatti kaupunkikeskustojen elinvoiman. Elävät Kaupunkikeskustat ry:n elinvoimalaskennassa huhtikuun poikkeusolot sulkivat yli puolet ravintoloista, mutta vain kuudenneksen kivijalkakaupoista. Samaan aikaan keskustojen asiakasvirrat kutistuivat neljäsosaan.


Korona kuritti pahimmin suurimpien kaupunkien keskustoja. Trendi kuitenkin on, että eläminen kaupunkikeskustoissa ja keskustojen läheisyydessä edelleen vahvistuu.


Kuva: Jonne Vaahtera

Katso tutkimus Elävat Kaupunkikeskustat ry:n sivuilla

Oli asiasi mikä tahansa, me autamme

MikseiMikkelin koronalinja palvelee maksutta Mikkelin seudun yrittäjiä numerossa 010 340 3080 (avoinna arkisin klo 8-16).


Käymme kanssasi läpi kokonaisvaltaisesti yrityksen tilannetta ja autamme tarvittavien tukihakemusten tekemisessä.

Katso MikseiMikkelin koronasivut

Koronalinja palvelee Mikkelin seudun yrityksiä numerossa 010 340 3080 (ma-pe klo 8-16)