Business Kangasala Oy:n uutiskirje 18.12.2020


Kustannustuen toinen hakukierros alkaa 21.12.2020

Yritysten kustannustuen toinen haku käynnistyy tulevana maanantaina ja jatkuu aina helmikuun loppuun saakka. 

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut koronapandemian vuoksi, ja joilla on sen vuoksi vaikeuksia selvitä tukikauteen kohdistuvista palkka- ja muista kuluista.

Kustannustuki koskee kaikki yrityksiä ja yritysmuotoja, myös säätiöitä ja yhdistyksiä. Pienin maksettava tuki on 2000 euroa ja tuen yläraja on 500 000 euroa. 

Tuen saamisen ehtoja ovat: yrityksen liikevaihto on pudonnut yli 30 % vertailukauteen nähden ja yrityksen toimiala kuuluu tuen piiriin tai jos ei kuulu, niin yritys voi esittää liikevaihtonsa laskulle erityisen painavat koronapandemiaan liittyvät syyt. 

Tuki kohdennetaan lähtökohtaisesti toimialoille, joilla tukikauden (1.6.-31.10.2020) liikevaihto on laskenut vähintään 10 prosenttia vertailukauden (1.6.-31.10.2019) liikevaihtoon verrattuna.

Tarkemmat ohjeet tuen ehtoihin ja hakemiseen löydät Valtiokonttorin sivuilta.


Apua yrityksille rahoituksen hakemiseen

Business Kangasala Oy on solminut yhteistyösopimuksen Jari Jokilammen kanssa. Jatkossa Jokilampi auttaa ja neuvoo kangasalalaisia yrityksiä erilaisten rahoitusten hakemisessa. Apua yritykset saavat esimerkiksi ELY-keskuksen yritysten kehittämisavustushakemusten ja Business Finlandin rahoitushakemusten täyttämiseen. Neuvontaa on tarjolla myös yrittäjille, jotka tarvitsevat apua koronatilanteeseen liittyvien tukihakemusten kanssa.

Lue lisää.


Kohti hevosvoimaisempaa Kangasalaa

Business Kangasala Oy on saanut rahoituksen Hevosvoimainen Kangasala -kehittämishankkeeseen. Leader-rahoitteisen hankkeen tavoitteena on löytää niitä vahvuuksia, joiden varaan voidaan kehittää hevosmyönteisempää ilmapiiriä ja hevosista tunnetun kaupungin imagoa.

Tavoitteena on valmistautua Kangasalan matkailun hevosvoimien hurjaan teemavuoteen 2022, saada lisää matkailijoita kaupunkiin ja lisätä kaupunkilaisten tietoisuutta harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksista sekä hevosten oikeaoppisesta kohtaamisesta liikenteessä.

Hevosvoimainen Kangasala -hanke on seitsemän kuukauden mittainen kehittämishanke, jolle tullaan rekrytoimaan projektipäällikkö. 

Lue lisää.


Yrittäjyys Pikkolan koulun valinnaisaineeksi

Yrittäjyys-valinnaisaineen valmistelu on edennyt nopeasti kuluneen syksyn aikana ja melkein kymmenen yritystä on jo osoittanut kiinnostuksensa lähteä mukaan kehittämään uuden valinnaisaineen sisältöä yhteistyössä Pikkolan koulun kanssa. Valinnaisaineen opetus käynnistyy jo syksyllä 2021.

- Haluan, että johtamassani koulussa nuoria kasvatetaan siihen maailmaan, jossa he tulevaisuudessa elävät, sanoo Pikkolan koulun rehtori Marianne Liimatainen.

- Asiasta kiinnostuneet yrittäjät voivat ottaa yhtettä ja tulla mukaan yhteistyöhön, innostaa yrityskehityspäällikkö Juuso Heinisuo Business Kangasala Oy:stä.

Lue lisää.


Uusi Mukaan Kyytiin.fi -palvelu tarjoaa mutkattoman tavan matkustaa, kuljettaa henkilöitä ja tavaroita

Tonin Taksi & Bussi Oy:n yrittäjä Toni Saarimäki on kehitellyt uudenlaisen palvelun, joka yhdistää kuljetukset ja lipputilaukset. Palvelu mahdollistaa myös helpon liikkumisen haja-asutusalueelta tapahtumiin.

– Mukaan Kyytiin.fi -palvelussa yhdistyvät linja-automatkustaminen ja taksikyydit joukkoliikenteen hinnalla. Kehitteillä on myös lasten harrastuksiin liittyvä kuljetuspalvelu, jolloin lapset haettaisiin harrastuksiin kotiovelta ja tuotaisiin taas takaisin kotiovelle, kertoo Toni Saarimäki.

Lue lisää.


Ainutlaatuisen Wasa360-palvelumallin kautta yrityksillä on mahdollisuus hankkia uudet toimitilat kustannustehokkaasti

Kehittyvällä ja kasvavalla Lamminrahkan alueella yrityksille avautuu erinomaisia liiketoimintamahdollisuuksia. WasaGroupista löytyy osaamista kiinteistöhankkeen jokaiseen vaiheeseen. WasaGroup Oy:lle on varattu kaksi tonttia, joissa rakennusoikeutta on yhteensä yli 30 000 neliötä.

Lue lisää.


Yritystarina: Kaapelipojat pian miehen iässä – takana jo 15 vuotta sähkötöitä ja tasaista kasvua

Kaapelipojat Oy on kangasalalainen sähköalan yritys, jossa tehdään asennustöitä hyvällä asenteella. Tulevaisuuteen katsotaan positiivisesti, vaikka koronatilanne onkin vaikuttanut yrityksen kasvuun. Yhtäjaksoista nousua on riittänyt jo 13 vuoden ajan.

Lue lisää.


Ajankohtaisia poimintoja

Kangasalan kaupunki, Business Kangasala Oy sekä Kangasalan ja Kuhmalahden Yrittäjät ry ovat yhdessä tehden ja toista kannustaen solmineet yhteistyösopimuksen Yrityspositiivinen Kangasala.

Yrityspositiivisen Kangasalan sitoumuksen viisi keskeisintä teemaa ovat: positiivinen viestintä ja yhdessä tekeminen, yrittäjyyskasvatus, työvoiman saatavuus, hankintavuoropuhelut sekä yritysvaikutusten arviointi.

Lue lisää.


Huolenpitokampanjan viisiosainen Voi hyvin, yrittäjä! -videosarja on nyt katsottavissa kokonaisuudessaan www.businesskangasala.fi/huolenpitokampanja


Kasvava saunaelämysala

20.01.2021 09:00-11:30

Järjestäjä: Sauna From Finland ja Visit Tampere

Saunapalveluissa on kasvupotentiaalia Suomessa ja vientimarkkinoilla. Kekseliäät ratkaisut yllättävienkin kumppaneiden kanssa luovat markkinoita ja uutta arvoa asiakkaille.

Tule mukaan keskustelemaan, kuulemaan case-tarinoita ja miettimään miten yrityksesi voisi päästä mukaan kasvaville markkinoille. Saunaelämyksen monipuolisuus on mahdollisuuksia täynnä! Kerromme tilaisuudessa, miksi eri kokoisten ja eri toimialoilla toimivien yritysten kannattaa tehdä enemmän yhteistyötä ja löytää sitä kautta yhdessä uusia kasvun ja kehittymisen mahdollisuuksia.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen.


Webinaari: Kehittyville markkinoille suuntavien yritysten rahoitusmahdollisuudet

20.01.2021 10:00-12:15

Järjestäjä: Business Tampere

Tule kuulemaan erilaisista rahoitusmahdollisuuksista kehittyville markkinoille suunnattaessa. Webinaarissa esitellään Business Finlandin, Finnpartnershipin, Finnveran ja Ulkoministeriön tarjoamia rahoitusmahdollisuuksia ja palveluita sekä päästään kuulemaan Lähi-Idän ja Afrikan alueen erityispiirteistä ja liiketoimintamahdollisuuksista. Rahoitusmahdollisuuksien lisäksi webinaarissa kaksi yritystä kertoo omista kokemuksistaan kehittyvillä markkinoilla.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen.


Business Kangasala Oy

www.businesskangasala.fi

info@businesskangasala.fi

Kunnantie 1, 36200 Kangasala
Tietosuojaselosteemme