Business Kangasala Oy:n uutiskirje 20.8.2021

Business Kangasala Oy:n uutiskirje 20.8.2021

Tällä viikolla alkoi yritysten kustannustuen neljäs hakukierros ja yrittäjyysvalinnaisen opetus Pikkolan koulussa. Uutiskirjeestämme löydät tietoa myös mm. uudesta energiatuesta pk-yrityksille sekä yksinyrittäjän kokemuksia verkkokaupan perustamisesta. TAMKin kautta yritys voi saada kansainvälisen ICT-osaajan ja Pirkanmaan työkykyhankkeen kautta välillisen työn tekijän.

Värikästä ja inspiroivaa alkavaa syksyä toivottaa,
Business Kangasalan tiimi

Kustannustuen haku on auki

Valtiokonttorista voi jälleen hakea yritysten kustannustukea. Nyt käsittelyssä on ajanjakso 1.3.-31.5.2021. Jos yrityksen liikevaihto on tänä aikana pudonnut yli 30 prosenttia verrattuna vastaavaan ajanjaksoon ennen pandemiaa, voi yritys saada tukea joustamattomiin kustannuksiin ja palkkoihin.

Kangasalla kustannustuen kolmannella, eli edellisellä hakukierroksella tukea haki 124 yritystä, joista 89 hakemus hyväksyttiin. Kustannustukea Kangasalle maksettiin 706 000 euroa. Koko Suomessa maksettiin 294 miljoonaa euroa lähes 17 000 yritykselle.
Lue lisää

ICT-osaaja yritykselle

Tampereen ammattikorkeakoulun ICT4N-hankkeen kautta yritys voi saada kansainvälisen taustan omaavan ICT-osaajan. Yritykselle etsitään heidän tarpeeseensa vastaava osaaja. Hankkeella voidaan myös lisäkouluttaa osaaja yrityksen tehtävään sopivaksi. 
Lue lisää

Alihankinta järjestetään syyskuussa

Messut toteutetaan terveysturvallisuus edellä – maskipakko, turvavälit ja korkea hygieniataso

Alihankinta toteutetaan aluehallintoviraston ja THL:n linjausten, rajoitusten ja terveysturvallisuustoimien mukaisesti. Messuilla on voimassa maskipakko. Lisäksi kahden metrin turvaväli on mahdollista pitää suurissa ja hyvin ilmastoiduissa messuhalleissa. Alihankinta-messuille asetettava kävijämäärärajoitus on 6000 kävijää per päivä.

Business Kangasala Oy:n löydät E-hallista, osastolta E1124. Mukana menossa ainakin OAC Finland Oy ja Ourex Oy. Tervetuloa!

Jos haluat mukaan osastolle, laita viestiä: senni@businesskangasala.fi
Alihankinta.fi

Pirkanmaan työkykyhankkeen kautta osaava tekijä yritykselle

Yrityksissä ja työpaikoissa on paljon aikaa vieviä avustavia ja välillisiä tärkeitä tehtäviä, joiden tekeminen ei välttämättä vaadi opiskeltua ammattitaitoa. Pirkanmaan työkykyhankkeessa kokeillaan tuetun työllistymisen laatukriteereihin perustuvaa työhönvalmennusta Kangasalan ja Lempäälän vammaispalveluissa.
Lue lisää

BusinessBlogi: Yksinyrittäjän kokemuksia verkkokaupan rakentamisesta

Wordpress on suosituin verkkosivualusta. Panther Kidswearin yrittäjä Kaisa Dimulescu toteutti verkkokauppansa Wordpress-alustalle Woocommercen laajennuksella. Käy lukemassa Kaisan kokemuksia blogistamme.
Lue lisää

Yrittäjyysvalinnainen starttasi Pikkolassa

Business Kangasalan, Kangasalan Yrittäjien ja Pikkolan koulun yhteistyöllä alkuun saatettu yrittäjyyskasvatuksen opetus on käynnistynyt. Pikkolan koulussa yrittäjyysvalinnaisen valitsi 27 oppilasta. Kurssilla vierailee useita paikallisia yrittäjiä kertomassa oppilaille kokemuksistaan. 

Ensimmäisellä viikolla yrittäjyysvalinnaisen aiheena oli "Miksi minusta tuli yrittäjä". Oman tarinansa olivat kertomassa Hieronta ja hyvinvointi Liikkuvan yrittäjä Anniina Ervasti (kuvassa yllä) sekä Puusta Puuhun Oy:n Outi Pettersson. Kurssin opetuksesta vastaa opettaja Juuso Linnusmäki (kuvassa alla).

Voit seurata Pikkolan yrittäjyyskasvatusta @pikkolayrittajyys Instagram-tilillä!

EU-rahoituksen Roadshow vieraili Kangasalan torilla 

Mitä kaikkea EU-rahoituksella voi tehdä ja kuka sitä voi saada? EU-rahoituksen roadshow vierailee 27 paikkakunnalla jakamassa tietoa ja parantamassa EU-rahoituksen tunnettuutta. 

Kiertue vieraili tällä viikolla Kangasalan torilla sateisena torstaiaamupäivänä. Kangasalan Pikkuteatteri veti hienon keikan ja paikalla oli jaossa Oksasen basilikaa tietovisaan vastanneille. Kuvassa Pikkuteatterin esiintyjät sekä kiertuekoordinaattori Mimmi Virtanen yhdessä Leader-ryhmä Kantrin Joanna Järvisen ja Heidi Hallongrenin kanssa. 
EU-Roadshown sivuille.

Uusi tuki pk-yrityksille energiatehokkuuden täsmäkatselmuksiin

Pk-yritykset voivat nyt hakea energiatukea uudenlaiseen täsmäkatselmukseen, jossa kartoitetaan kannattavimmat ja järkevimmät tavat tehostaa energiankäyttöä ja vähentää ilmastopäästöjä. 

Täsmäkatselmuksessa tarkasteluun voidaan ottaa esimerkiksi lämmitysjärjestelmä, ilmanvaihto tai teollisuudessa jokin tietty osa tuotannosta. Valtion tuki on 40-50 prosenttia. Tukea voi hakea sähköisesti Business Finlandin kautta 15.8.2022 saakka.
Lue lisää

Pirkanmaan yritystreffit syyskuussa

Onko yrityksesi vasta idea vai oletko jo aloittanut toiminnan? Oli ajatuksenasi sitten maailmanvalloitus tai kivijalkakahvila, Yritystreffeiltä löydät innostavia puhujia, oikeita tarinoita ja kumppaneita kulkemaan rinnalle. 

Tule laajentamaan verkostoasi tehokkaasti ja nopeasti Online-yritystreffeillä ja tapaamaan palveluntarjoajia virtuaalistandeilla 3.9.2021 kello 12-16.

Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille yrittäjille sekä yrittäjyyttä suunnitteleville.
Lue lisää

Seuraa meitä somessa!

Business Kangasala Oy
Kunnantie 1, PL 50
36500 Kangasala