Business Kangasala Oy:n uutiskirje 1.4.2021

Kustannustuen kolmas hakukierros ja muut koronatuet

Kustannustuen kolmas hakukierros on valmisteilla ja haun on tarkoitus aueta huhtikuun lopulla. Tukea haetaan Valtiokonttorista. Kustannustuen ehtoja on muutettu, ja jatkossa se sopii entistä paremmin myös yksinyrittäjille. Valmisteilla on myös ravintoloille suunnattu sulkukorvaus. Lue lisää.

Vinkki! Kirjaa tarkasti ylös kaikki yrityksen joustamattomat kulut, sillä kustannustuen hakeminen perustuu niihin. Hakemuksen tekeminen on helpompaa kun kaikki kulut ovat valmiina ylhäällä. Kustannustuen kolmannnella hakukierroksella joustamattomien kulujen lisäksi huomioidaan työnantajan sivukulut, kuten sosiaaliturvamaksut ja työterveyskustannukset.


Palkkaa nuori kesäsetelillä!

Palkkaa nuori kesätöihin ja hyödynnä kaupungin kesäseteli, jonka arvo on 300 euroa. Kesätyöseteli on tarkoitettu Kangasalla toimiville yrityksille tai yhdistyksille. Jos nuori on syntynyt vuosien 2003-2006 välillä ja asuu Kangasalla, hän voi hakea kaupungin myöntämää kesätyötukea.  Lisätietoa täältä!


Hevosvoimainen Kangasala -hankkeen kuulumisia

Projektipäällikkö Arttu Kotilainen on aloittanut hevoshankkeen luotsaamisen helmikuussa. Tällä hetkellä on käynnissä sidosryhmätapaamiset. Miltei jokaisessa tapaamisessa ovat nousseet esiin hevosten käyttämät reitit. Tähän liittyen toivotaankin mahdollisimman monen ratsukon tai valjakon keräävän tietoa omista reiteistään. Lue lisää.


Kisarantaan etsitään toimijaa

Kangasalan kaupunki ja Business Kangasala Oy ovat käynnistäneet toimijahaun Kisarannan alueelle.

Vuokrattava alue on 3,5 hehtaarin kokoinen ja sijaitsee Längelmäveden rannalla. Vuokrattavan alueen kaava mahdollistaa hotelli-, ravitsemus- ja virkistyspalveluihin liittyviä rakennuksia ja rakenteita.

Kisarannan alueelle etsitään ympärivuotista ja pitkäikäistä toimintaa. Toimijahaku on avoinna 15.5.2021 asti. Tutustu toimijahakuesitteeseen täällä.

Kisarannan toimijahakuun ilmaantui yllättävä hakija

Solomon R. Guggenheimin säätiö on ollut yhteydessä Business Kangasalaan ja ilmaissut kiinnostuksestaan suunnitella Helsingissä kariutuneen museohankkeensa sijoittumista Kangasalan Kisarantaan. Säätiön edustajan mukaan Kisaranta on luonnonkaunis paikka lähellä yhtä Suomen suurinta kaupunkikeskusta hyvien yhteyksien varrella. 

Business Kangasalan toimitusjohtaja Päivi Kuusivaara kertoo yllättyneensä pitkästä puhelusta säätiötä edustaneen James Aprillian kanssa. 


Ravintola- tai kahvilayrittäjä:

Lähde mukaan Syö Kangasalla -ravintolaviikolle huhtikuussa!

Visit Kangasalan ja ravintoloiden yhteisessä tapahtumassa tehdään Kangasalan ravintolatarjontaa tunnetuksi ja syödään hyvin. Tapahtuma järjestetään 19.–25.4.2021, ja kutsumme mukaan kaikki Kangasalla toimivat ravintola-alan yritykset.

Tapahtumaan osallistuvat ravintolat ja kahvilat myyvät tapahtumaviikon aikana kampanja-annoksia ja tuotteita 10 euron tasarahahintaan. Visit Kangasala markkinoi tapahtumaa laajasti ja tarjoaa ravintoloille kampanjamateriaalia.

Ilmoittaudu viimeistään 11.4.2021 ja tule tekemään kevään herkullisinta tapahtumaa! Lue lisää.


Lamminrahkan tontit aikataulussa

Jos olet kiinnostunut Lamminrahkan yritystonteista, nyt kannattaa sopia aika tapaamiseen toimistollemme. Alueen infran rakentaminen on edennyt aikataulussa ja tonteille pääsee rakentamaan ensi vuonna. Voit valita joko valmisratkaisun avaimet käteen periaatteella Wasa Groupin porttikorttelista tai rakentaa itse alusta saakka. Varattavissa on vielä mm. erinomaisella näkyvyydellä olevia tontteja Lahdentien välittömästä läheisyydestä. 

Soita Päiville 044 430 9246 ja sovi tapaaminen.


Yritystarina:

Wagtail Design valmistaa kestäviä korkkituotteita Kangasalla

Wagtail Designin tarina alkoi siitä, kun Gary Moore alkoi valmistaa itselleen jousiammuntaharrastuksessa tarvittavia välineitä. Nyt Anne ja Gary Mooren yritys valmistaa käsityönä uusiutuvasta ja kestävästä korkkimateriaalista toinen toistaan upeampia tuotteita, mm. koruja, laukkuja ja korttitaskuja. 

Lue yritystarina blogistamme.


Toimeksianto lukiolaisten yrittäjyysteemaviikolle?

Kangasalan lukion toisen vuoden opiskelijat opiskelevat lukuvuoden viimeisen jakson huhti-toukokuussa tiimioppimisen menetelmällä. 3.-7.5.2021 viikkoteemana on yrittäjyys.

Haemme noin kymmentä yritystä, jotka antavat tiimijaksolle omaan yritykseen liittyvän todellisen (tai mahdollisimman todellisen) toimeksiannon. Toimeksiannosta yritys saa n. viisi tuotosta. Toimeksiannon pitäisi olla sellainen, että lukiolaiset pystyvät ryhmässä työstämään sen n. 5 tunnissa.

Toimeksiannot voivat liittyä esimerkiksi markkinointikampanjaan, tuotteen tai palvelun ideoimiseen, käännöstyöhön (engl. tai ruotsi), asiakas- tai käyttäjäkyselyiden laadintaan.

Ota yhteyttä: ismo.tahvanainen@kangasala.fi


Muista Business Tampereen webinaarit!