Business Kangasala Oy:n uutiskirje 26.1.2021

Kustannustuki- ja klinikkaextra


Kustannustuen toinen hakukierros on käynnissä 26.2. asti

Yritysten kustannustuen toisella hakukierroksella Kangasalla on tukea hakenut 26.1.2021 mennessä 58 yritystä, joista 11 hakemusta on hyväksytty, 33 hylätty ja vireillä on 14 hakemusta.

Kustannustukea on maksettu yhteensä 145 500 euroa. Haku on alkanut joulukuun lopussa ja se päättyy 26.2.2021.

Mikä on muuttunut?

Kustannustuen toisella hakukierroksella yrityksen tukeen oikeuttavalle liikevaihdolle ei ole minimirajaa, joten tuki kohdistuu paremmin pieniin yrityksiin. Tuen perusteena oleva tarkastelujakso on nyt myös pidempi ja hyväksyttyjä kulutyyppejä enemmän. Yrityksen saamia muita tukia ei vähennetä kustannustuesta.

Kustannustuen ABC

Mistä kustannustuessa on kyse? 

Kustannustuen tavoitteena on yritysten toiminnan jatkuvuuden tukeminen COVID19-pandemian aikaansaamassa vaikeassa tilanteessa.

Kustannustuki on korvaus yrityksen joustamattomista kustannuksista ja palkkamenoista, mutta sillä ei korvata liikevaihdon laskemista. 

Kuka voi hakea kustannustukea?

Kustannustukea voivat hakea kaikki yritykset ja liiketoimintaa harjoittavat säätiöt sekä yhdistykset. Tukea ei voida myöntää maatalouden alkutuotannon, kalatalouden ja vesiviljelyalan yritystoimintaan.

Millaiset ovat ehdot tuen saamiselle?

Yrityksen toimiala kuuluu tuen piiriin (kustannustuen toimialat) TAI jos ei kuulu, niin yritys esittää liikevaihtonsa laskulle erityisen painavat koronapandemiaan liittyvät syyt.

Yrityksen oma tukikauden liikevaihto on pudonnut yli 30 % vertailukauteen nähden.

Yrityksellä on tukikauteen (1.6.-31.10.2020) kohdistuvia palkkakuluja ja/tai joustamattomia kuluja ja menetyksiä, joita on vaikea sopeuttaa. Kulujen tulee olla lopullisia.

Paljonko tuki on?

Yritykselle maksettava tuki voi olla 2 000–50 000 euroa. 

Kustannustuen määrä lasketaan vertaamalla yrityksen tukikauden (1.6.-31.10.2020) liikevaihtoa yrityksen vertailukauden (6-10/2019) liikevaihtoon. Tukilaskurin avulla voit arvioda yrityksellesi myönnettävän tuen määrää.


Business Tampere kokosi yhteen kustannustuessa huomioitavia asioita ja yleisimmät hylkäysperusteet.

Hakuohjeet löydät Valtiokonttorin sivuilta.


Business Kangasalan klinikat käytettävissäsi

Henkilökohtaista ja maksutonta neuvontaa yrityksille eri tilanteisiin.

Rahoitusklinikka

Tarvitsetko apua rahoitushakemuksen laatimiseen? Onko investointituen, kehittämisavustuksen tai esimerkiksi kustannustuen hakeminen ajankohtaista yrityksellesi? 

Tilaa asiantuntija tästä: info@businesskangasala.fi

Liiketoiminta- ja kasvuklinikka

Haluatko uusia eväitä yrityksesi kasvuun ja yritystoiminnan kehittämiseen? Liiketoiminta- ja kasvuklinikalla alle yhden vuoden toimineet yrittäjät tai yritystoimintaa vasta suunnittelevat saavat henkilökohtaisen sparrauskeskustelun.

Seuraavat klinikkapäivät: to 28.1. & to 11.2.

Varaa aikasi: info@businesskangasala.fi

IPR-klinikka

Immateriaalioikeudet suojaavat yrityksessäsi sen, mikä on arvokkainta. IPR-klinikalla yrittäjälle jää selkeä kuva oman yrityksen sijoittumisesta IPR-kentälle: mitä mahdollisuuksia yrityksellä voi olla hakea suojausta omalle toiminnalleen (esim. tavaramerkit, patentit), millaiset ovat suojauksen kustannukset ja aikataulut jne.

Seuraava klinikkapäivä: to 4.2.

Varaa aikasi: info@businesskangasala.fi

Omistajanvaihdosklinikka

Ajoissa tehdyllä omistajanvaihdossuunnitelmalla pystytään ennakoimaan yritysjärjestelyitä ja vaikuttamaan yrityksen kannattavuuteen sekä kiinnostavuuteen. Omistajanvaihdosklinikalla käydään luottamuksellinen keskustelu, miten juuri sinun yrityksesi tapauksessa kannattaa edetä. 

Seuraava klinikkapäivä: ti 2.2.

Varaa aikasi: info@businesskangasala.fi


>> Lisätietoa asiantuntijaklinikoista.


Business Kangasala Oy
Kunnantie 1, 36200 Kangasala
businesskangasala.fi
info@businesskangasala.fi
Tietosuojaseloste