Uutiskirje 12.11.2020

Uutta sisältöä Business Kangasalan sivuilla

Sivuiltamme löytyvät nyt kootusti kaikki Kangasalan julkiset hankinnat.

Kokosimme myös TE-toimiston avoimet työpaikat Kangasalla sekä listauksena että toimialan mukaan luokiteltuna.

Kartaltamme löytyvät mm. myytävät yritystontit, Lamminrahkan tontit, reaaliaikaiset liikennemäärät sekä Saarenmaan tulevia alueita.


Lentola lentoon - vastaa kyselyyn alueen kehittämisestä!

Business Kangasala on käynnistänyt selvitystyön yhdessä aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:n kanssa Lentolan alueen vetovoimatekijöistä ja kehittämistarpeista. Selvityksen keskiössä on erityisesti yritysten näkökulma ja työssä pyritään nostamaan esille myös laajemmin näkemyksiä Kangasalan yritysten toimintaedellytysten kehittämisestä.

Kysely on suunnattu sekä Lentolan alueella että muualla Kangasalan alueella toimiville yrityksille. Vastata voi alla olevasta linkistä:

https://q.surveypal.com/Lentola_kysely

Vastaamiseen kuluu arviolta noin 3-10 minuuttia. Vastausaikaa on perjantaihin 20.11. klo 16 saakka. Suuri kiitos arvokkaista näkemyksistänne!


Missä sijaitsee Kangasalan kaunein jouluikkuna?

Kangasalan kaupunki kutsuu yrityksiä ja yhteisöjä mukaan luomaan tunnelmallista joulukaupunkia! 

Somista jouluikkuna ja ilmoittaudu mukaan. Ikkunoista kootaan galleria ja kolme kauneinta ikkunaa palkitaan kunniamaininnoin kaupungin virallisina joulumielen tuojina. Jouluikkunat avataan Kangasalan kaupungin uusien jouluvalojen syttyessä 27.11. jolloin kaupungissa vietetään myös Kangasalan yrittäjien perinteistä joulun avausta. 


Kysely: Yksinyrittäjätuki koettiin tärkeäksi ja sen hakeminen oli helppoa

Yksinyrittäjätukea sai Kangasalla 321 henkilöä. Kysyimme tukea saaneilta kokemuksia hakuprosessista ja 2000 euron suuruisen tuen merkityksestä. Vastaajista 49 prosentille tuella oli suuri merkitys ja hakuprosessi sai huikean hyvät arvosanat, mm. 95 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että tukirahat tulivat nopeasti tilille.

Lue koko tiedote kyselystä ja koronatukien määrästä Kangasalla täältä.


Kustannustuen toinen hakukierros starttaa vielä loppuvuoden aikana

Kustannustuen uudelleenkäyttöönotto on eduskunnan käsittelyssä. Tuen haku pyritään avaamaan uudestaan loppuvuoden 2020 aikana.

Yritysten kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut koronapandemian vuoksi, ja joilla on sen vuoksi vaikeuksia selvitä vaikeasti sopeutettavista tukikauteen kohdistuvista palkka- ja muista kuluista.

Kustannustuen ensimmäinen hakukierros oli 7.7. –31.8.2020. Hallitus linjasi neuvottelussaan 29.9.2020, että yrityksille tulisi avata uudelleen mahdollisuus hakea kustannustukea, sillä koronapandemian aiheuttama tilanne on edelleen syksyllä 2020 vaikea useille toimialoille.


Yrittäjä, miten huolehdit hyvinvoinnistasi?

Business Kangasala on käynnistänyt marraskuussa #huolenpitokampanjan, jolla kiinnitetään huomiota yrittäjien hyvinvointiin ja jaksamiseen. Viikoittain julkaistavilla videoilla vinkkejä ja inspiraatiota yrittäjille jakaa työhyvinvoinnin dosentti Marja-Liisa Manka.

Olemme julkaisseet jo kaksi videota, joiden aiheina ovat yrittäjän työhyvinvoinnin hyvät ja huonot uutiset sekä stressin tunnistaminen - missä kulkee hyvän ja pahan stressin välinen raja?

Arvomme kampanjan aikana myös lahjakorttipalkintoja kangasalalaisiin yrityksiin.

Käy kurkkaamassa lisätietoja ja kerro omat työhyvinvointivinkkisi:
businesskangasala.fi/huolenpitokampanja


Hyödynnä matalan kynnyksen maksuttomat klinikkapalvelumme!

Omistajanvaihdosklinikka 17.11.

- Ajoissa tehdyllä omistajanvaihdossuunnitelmalla pystytään ennakoimaan yritysjärjestelyitä ja vaikuttamaan yrityksen kannattavuuteen sekä kiinnostavuuteen, toteaa yritysvälittäjä ja ekonomi Raimo Tihveräinen Advance Team Oy:stä.

Klinikalle ovat tervetulleita kaikki omistajanvaihdosta tai muita yritysjärjestelyjä pohtivat yrittäjät. Omistajanvaihdosklinikalla mietitään miten juuri sinun yrityksesi tapauksessa kannattaa edetä. Keskustelut ovat täysin luottamuksellisia.

Varaa aikasi tiistaille 17.11. Business Kangasalan toimistolle tai etäyhteydelle: senni.jalonen@businesskangasala.fi

Liiketoiminta- ja kasvuklinikka 19.11.

Haluatko uusia eväitä yrityksesi kasvuun ja yritystoiminnan kehittämiseen? Onko sinulla uusia ideoita, joille haluaisit asiantuntijan tukea? Klinikalle ovat tervetulleita kaikki alle yhden vuoden toimineet yrittäjät tai yritystoimintaa vasta suunnittelevat miltä tahansa toimialalta.

- Osallistumalla noin tunnin mittaiseen sparraavaan liiketoiminta- ja kasvuklinikkaan, yrityksesi saa konkreettisia kehitysideoita kasvun mahdollistajina vuodelle 2021. Tutkitaan myös yrityksesi mahdollisuudet osallistua veloituksettomaan #yrittäjyysbuusti -ohjelmaan, kertoo Business Enginen liiketoimintakonsultti Timo Suominen.

Varaa aikasi torstaille 19.11. Business Kangasalan toimistolle tai etäyhteydelle: senni.jalonen@businesskangasala.fi


Miten lähestyn rahoittajia? 
- rahoitusneuvonnan helpdesk auttaa

Business Tampereen rahoitusneuvonnan helpdesk tarjoaa Tampereen kaupunkiseudun yrityksille apua rahoituksen suunnitteluun tai hakemiseen liittyvissä kysymyksissä sekä neuvoo kuhunkin tilanteeseen sopivien rahoittajatahojen löytämisessä.

Luottamuksellinen ja käyttäjilleen maksuton neuvontapalvelu on tarjolla Tampereen kaupunkiseudun yrityksille. Business Tampereen tarjoaman palvelun tuottaa Tommi Pajala (Fimentum Oy).

Miten ottaa yhteyttä?
Sähköpostitse: rahoitusneuvonta@fimentum.fi
Puhelimitse: 050 543 0232
LinkedIn: linkedin.com/in/tommi-pajala 


Matkailutoimija, päivitä tietosi matkailuesitteeseen 2021!

Kangasalan matkailuesite 2021 julkaistaan tuttuun tapaan tammikuussa. Suosittua julkaisua jaetaan Kangasalla ja lähialueilla sekä matkailu- ja tapahtuma-alan messuilla. Esite julkaistaan myös verkossa ja sen sisältöjä hyödynnetään Visit Kangasalan viestinnässä ja -markkinoinnissa laajemminkin.

Tarjoamme maksutonta näkyvyyttä julkaisussa matkailukohteille, matkailijoille sopiville tuotteille ja palveluille sekä erilaisille tapahtumille.

Päivitäthän kohteesi sekä tapahtumasi tiedot oheisella lomakkeella, niin ne ehtivät mukaan esitteeseen. 

Ilmoitathan tietosi 15.11. mennessä täällä:
https://hsurvey.hakosalo.fi/kysely.asp?q=aOOpiy6U5051


Tapahtumia yrityksille

Finland Works 2020 - rekrytointitapahtuma 18.11.2020

Finland Works on Euroopan laajuinen, verkossa toteutettava EURES-työnvälitysverkoston järjestämä rekrytointitapahtuma, joka kokoaa yhteen eri toimialojen yrityksiä ja osaajia. Valtiorajoja ylittävän rekrytoinnin lisäksi tapahtuma tukee myös Suomen sisäistä osaavien ammattilaisten ja vastavalmistuneiden liikkuvuutta.

Tapahtumaan osallistumalla voit tavoittaa kokeneita ammattilaisia, vastavalmistuneita ja motivoituneita alanvaihtajia. Tapahtuman aktiivinen työskentelyalusta mahdollistaa vuorovaikutteisen kohtaamisen, jonka avulla voit keskustella chatissa ja haastatella valitsemiasi työnhakijoita.

Finland Works - online rekrytointitapahtuma keskiviikkona 18.11. klo 11-17.
Lue lisätietoja TE-palveluiden tapahtumasivulta.


Pirkanmaan omistajanvaihdosmarkkinat -verkkotapahtuma 19.11.2020

Haluatko löytää yrityksellesi jatkajan? Kiinnostaako myytävät yritykset? Entä uusin tieto? Tule verkostoitumaan maksutta Pirkanmaan Omistajanvaihdosmarkkinoille.

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet.


Webinaari: EU-rahoituksen mahdollisuudet yrityksille 2.12.2020

EU:n eri rahoitusohjelmat tarjoavat yrityksille lukuisia eri mahdollisuuksia kehittää omaa liiketoimintaansa. Tule kuulemaan tuoreimpia kuulumisia!

Ohjelmassa mm. syyskuussa Euroopan komissio avaama Horisontti 2020 -ohjelman Green Deal –rahoitushaku sekä Enterprise Europe Network tukipalvelut yrityksille sopivan EU-rahoitusohjelman etsimiseen.

Webinaarin toteuttavat yhteistyössä Business Tampere ja Business Finland.

Tapahtumasivulle tästä.