Business Kangasala Oy:n uutiskirje 26.6.2020


Arjen viisaita valintoja - aurinkoisen kesän puolivuotiskatsaus

Tämä kevät ei unohdu. Aurinko, ennätyshelteinen kesäkuu ja uimarannalla kirmaavat lapset eivät kokonaan poista mielistä koronakevättä ja poikkeusoloja; yrittäjien tukalaa tilannetta, huolta jaksamisesta ja toimeentulosta.

Meistä jokainen voi edelleen vaikuttaa siihen, että tuemme oman kunnan yrityksiä ja työpaikkojen säilymistä. Paras apu yrittäjälle on ostaa häneltä tuotteita ja palveluita: syökää ulkona, ostakaa paikallisia kukkia, käykää kauneushoidossa, tilatkaa remontti, huollattakaa auto jne. Ja jokainen yrittäjä voi puolestaan omissa hankinnoissaan pohtia, löytyisikö tarvittava palvelu tai tuote oman kunnan yrittäjältä.

Business Kangasala Oy on omalta osaltaan auttanut paikallisia yrityksiä. Olemme pyrkineet siihen, että yksinyrittäjien tukea saisi helposti ja nopeasti sähköisellä hakemuksella (www.tukialusta.fi), järjestimme koronarahoitukseen liittyvää puhelinneuvontaa ja tukiviidakkoa varten ohjeet on koottu selkokieliseen muotoon (www.businesskangasala.fi/korona). Pystytimme pikavauhtia Eurot kiertoon Kangasalla-kampanjan, jolla mainostimme oman kunnan yrityksiä radiossa, sanomalehdissä ja sosiaalisen median kanavissa. Sanomien nurkalle saimme yrittäjille ilmaisen digitaulun, joka on ollut kovin suosittu mainonnan väline tänä keväänä. Matkailupuolella teimme pikavauhtia Pälkäneen kanssa yhteistyössä www.parasparipirkanmaalla.fi -sivuston ja uuden kesäesitteen, jotta saisimme lähi- ja kotimaanmatkailijat tuomaan matkailutuloa alueemme yrityksiin. Tänä kesänä 20-vuotta täyttävä Lasten Löytöretki-tapahtumaviikko (www.lastenloytoretki.fi) on tehty verkkoon.

Odotamme toiveikkaina syksyä, paluuta arkeen ja mahdollisuuksia verkostoitumiseen sekä kohtaamisiin. Toivomme myös, että omasta kunnasta ostaminen ja kotimaisten tuotteiden suosiminen jatkuu koronakevään jälkeen yhtä automaattisena kuin käsien pesukin.

Hyvää kesää!

Päivi Kuusivaara, toimitusjohtaja
Business Kangasala Oy


Kustannustuki tulossa, ELY:n ja Business Finlandin häiriörahoitukset sulkeutuneet

- Business Finlandin ja ELY-keskusten häiriörahoitushaut ovat sulkeutuneet kesäkuun alussa.

- Yksinyrittäjätukea voi hakea vielä syyskuun loppuun saakka yrityksen kotipaikan mukaisesta kunnasta www.tukialusta.fi.

- Yrittäjän oikeutta hakea työttömyysturvaa on jatkettu 31.12.2020 saakka.

- Koronapandemiasta eniten kärsineille yrityksille on tulossa uusi kustannustuki. Tukea voi hakea sitten, kun laki on hyväksytty eduskunnassa. Tukea haetaan Valtiokonttorista. Lisätietoja.

- Business Kangasalan Korona-sivulta löydät lisää tietoa.


Maksutonta neuvontaa yrittäjille immateriaalioikeuksista

IPR -intellectual property rights – koskee yllättävän montaa yrittäjää. IPR suojaa yrityksessäsi sen, mikä on arvokkainta. Lisäksi IPR voi tuoda lisää liikevaihtoa, suojata oman toiminta-alueen ja estää kilpailijoita kopioimasta omia tuotteita tai palveluita. 

Tervetuloa keskustelemaan mitä huomioitavia asioita ja vaihtoehtoja yritykselläsi voisi IPR-rintamalla olla. Jos IPR-asiat ovat jääneet kiireellisempien asioiden jalkoihin, tai uuden keksinnön suojaaminen on pyörinyt mielessä mutta odottanut toimeen ryhtymistä; tässä on tilaisuus helposti selvittää asiat ammattilaisen avulla!

IPR-neuvonta järjestetään yhteistyössä Business Kangasalan ja Kolster Oy Ab:n kesken. Tuotantotalouden DI Liisa Nieminen on kokenut kasvuyritysten sparraaja, joka on tottunut arvioimaan yritysten liiketoimintaa kokonaisuutena ja strategialähtöisesti. Lue lisää tiedotteestamme.

Ensimmäinen IPR-neuvontapäivä järjestetään 13.8.2020. Varaa aikasi henkilökohtaiseen neuvontaan Liisalle: senni.jalonen@businesskangasala.fi


Yrittäjä, mainosta palveluitasi kaupungin henkilöstölle!

Kangasalan kaupunki ja Business Kangasala Oy haluavat tukea oman kunnan yrittäjyyttä ja aloittivat Eurot kiertoon Kangasalla -markkinointikampanjan keväällä kaupungin yritysten tueksi.

Osana kampanjaa kaupunki työnantajana kannustaa henkilöstöään käyttämään paikallisia palveluita. Jos yrityksesi haluaa mainostaa palveluitaan kaupungin henkilöstölle ja tarjota henkilöstölle tarjousta/etuutta, voit toimittaa tiedot kaupungin internet-sivuilla olevan sähköisen lomakkeen kautta tai ladata lomakkeen omalle koneelle ja toimittaa sähköpostilla neuvonta@kangasala.fi-osoitteeseen. Vaihtoehtoisesti voit myös toimittaa tiedon etuudesta postitse osoitteella Kangasalan kaupunki, neuvonta/eurot kiertoon Kangasalla, Kunnantie 1, 36200 Kangasala. Järjestelmän hallinnoinnin vuoksi toive on, että tarjous/etuus on voimassa vähintään puoli vuotta kerrallaan. Lisätietoja saat tarvittaessa henkilöstösuunnittelija Kati Marttilalta kati.marttila@kangasala.fi tai 050 3956660.


Kangasalan vapaat yritystontit ja toimitilat löydät toimitilapalvelustamme. Voit myös ilmoittaa oman vuokrattavan tai myytävän kohteen maksutta Tontit ja toimitilat -palvelussamme.


Business Tampereen rahoitusneuvonnan helpdesk auttaa rahoituksen etsimisessä

Business Tampereen rahoitusneuvonnan helpdesk tarjoaa nopean avun rahoituksen etsimiseen tai hakemiseen liittyvissä kysymyksissä. Palvelut on suunnattu kasvuyrityksille sekä kasvuhakuisille yrityksille.

Helpdesk tarjoaa Tampereen seudun yrityksille lyhyen aikavälin neuvontaa rahoituksen suunnitteluun tai hakemiseen liittyvissä kysymyksissä sekä sopivien rahoittajatahojen löytämisessä. Palvelu on luottamuksellinen ja käyttäjilleen maksuton. Ota yhteyttä helpdesk-palvelutuottajaan Tommi Pajalaan, rahoitusneuvonta@fimentum.fi, tai puh. 050 543 0232. Neuvontaa voidaan toteuttaa myös etätapaamisina. Lue lisää Business Tampereen rahoitussivuilta.


Osakeyhtiö ja osuuskunta: Hoida velvoitteesi ja tee edunsaajailmoitus kaupparekisteriin 1.7.2020 mennessä! 

Velvollisuus tehdä edunsaajailmoitus koskee noin 300 000 yritystä, joista valtaosa ei vielä ole tehnyt ilmoitusta.

Osakeyhtiöiden ja osuuskuntien täytyy aina tehdä edunsaajailmoitus. Ilmoitus on maksuton. Edunsaajailmoitus täytyy tehdä erikseen kaupparekisteriin, koska edunsaajat eivät välttämättä ole yrityksen vastuuhenkilöitä, kuten hallituksen jäseniä. Edunsaaja-apuri kertoo, miten sinun tulee toimia.Alihankinta 2020 siirtyy joulukuulle

Alihankinta-messut on siirretty syyskuun lopusta joulukuun alkuun.
Business Kangasalan osastolla on tilaa vielä kahdelle sivunäytteilleasettajalle.
Ota yhteyttä: senni.jalonen@businesskangasala.fi


Paras Pari Pirkanmaalla houkuttelee kotimaan matkailijoita

Visit Kangasalan ja Visit Pälkäneen kesäkampanja esittelee mielenkiintoisia matkailureittejä ja retkikohteita. Valmiita päiväreittejä on suunniteltu lapsiperheille, herkuttelijoille, luonnon rakastajille, kulttuurin kuluttajille sekä pyöräilijöille. Listattuna on myös majoituspaikat, uimarannat ja saunat, ostospaikat sekä ravintolat ja kahvilat.

www.parasparipirkanmaalla.fi

Kannustamme lähimatkailuun! Visit Kangasalan -sivuilta löydät vaikka mitä. Vinkkaa myös muualla asuville tuttavillesi!


Lasten löytöretki -tapahtuma täytti 20 vuotta - ja uudistui

Suuren suosion saavuttanut Lasten löytöretki -tapahtuma tarjoaa tänä vuonna monenlaista mukavaa virtuaalista ohjelmaa ja puuhailua 27.6. - 4.7.2020. Tapahtuman toteuttavat useat yritykset ja yhteisöt yhdessä Kangasalan kulttuuripalveluiden kanssa. Tutustu ohjelmaan: www.lastenloytoretki.fi


Palvelemme myös kesällä! 

Toimistomme on avoinna koko kesän. Tapaamiset ajanvarauksella, ja puhelut ohjautuvat paikalla olevalle henkilöstölle. Hyvää kesää kaikille!