Uutiskirje kesäkuu 2022 Kalajoki
Yrityspalvelut somelogo

Kalajoen seudun Yrityspalvelukeskuksen uutiskirje

Kalajoen seudun yrityspalvelukeskuksen toiminnan painopisteenä on uusien ja olemassa olevien yritysten liikevaihdon ja kannattavuuden kehittäminen. Yrityspalvelukeskuksen asiantuntijat ovat käytettävissä yritystaipaleen eri vaiheissa hyvin joustavasti. Toimimme Kalajoen seudulla eli hoidamme Kalajoen, Alavieskan ja Merijärven yrityspalvelut. Yrityspalvelut ovat maksuttomia.

Uutiskirjeessä saat tiiviissä muodossa tiedon yrityskenttää koskevista ajankohtaisista asioista ja tulevista tapahtumista. Jos sinulla on toiveita uutiskirjeen sisällöstä tai tiedotettavia asioita yrittäjille voit lähettää asiasta sähköpostia minna.kontro@kalajoki.fi
Yrityskohtaista markkinointia emme voi kuitenkaan julkaista uutiskirjeessämme.

Yrityspalvelut ja kesä 2022

Olemme yrityspalveluissa jakaneet kesän lomat niin. että aina joku meistä on töissä ja valmiina auttamaan sinua.

Alla olevasta listauksesta voit tarkistaa, ketä voit tavoitella kesä- ja heinäkuun aikana.

6.6.-3.7.2022 Minna Kontro ja Sami Alakotila
4.-31.7.2022 Ilkka Tahvanainen

Risteys-rekrytapahtuma 17.6.2022

Etsiikö yrityksesi työntekijöitä? Lähde mukaan kanssamme Risteys-rekrytapahtumaan.

Aika: Perjantaina 17.6. klo 13-16 (esittelijät klo 12 alkaen)
Paikka: Tapahtumatalo Raahe, Kirkkokatu 28

Tapahtuma järjestetään erityisesti ajatellen Hanhikivellä työskennelleitä suomalaisia sekä ulkomaalaisia, jotka nyt etsivät aktiivisesti uusia työpaikkoja alueelta. Tapahtuma sopii myös alanvaihtoa harkitseville, työuransa alkuvaiheessa oleville sekä alueelle sotaa paenneille ukrainalaisille, joten monenlaiset yritykset ja työpaikat ovat tervetulleita mukaan.

Toivomme mukaan paljon yrityksiä Kalajoelta, Merijärveltä sekä Alavieskasta tapahtumaan kertomaan työpaikoistaan. Kalajoen kaupungilla on tapahtumassa oma osasto, jossa mukana englannin, ukrainan ja venäjänkielistä apua myös paikan päällä. Osallistuminen on maksuton.

Ilmoita yrityksesi mukaan alla olevan linkin kautta mahdollisimman pian, viimeistään 10.6. 

Lisätietoja
Susanna Leiviskä
puh. 040 589 7995

Anne Tullila
puh. 044 4691 203
Ilmoittaudu mukaan täältä

Vahvista sosiaalisen median osaamistasi maksuttomien tietoiskujen avulla!

Tietoisku järjestetään klo 15-16, osallistuminen Teams-linkin kautta etäyhteydellä Tietoisku on matalan kynnyksen esitys siitä, miten voit itse tehdä laadukkaan videon yrityksesi some-markkinointia varten. Käymme läpi kaikki videon tekemiseen tarvittavat tiedot ja välineet. Voit nostaa yrityksesi markkinoinnin tasoa, saada uusia asiakkaita sekä kohentaa brändiäsi ja yritykseesi liittyvää mielikuvaa. Itse tehty video on persoonallinen ja oikein tehtynä hyvälaatuinen – ja ilmainen.

Tietoiskun vetäjä Markus Rytinki työskentelee projektitutkijana Oulun yliopistossa. Hän on aiemmin toiminut tutkimusryhmänsä viestintävastaavana ja Bätte Folk -musiikkifestivaalin markkinointitiimin jäsenenä. Videoalaa Markus on opiskellut The London Institutessa. Lisäksi hän on ohjannut lukuisia musiikkivideoita ja tuottanut lyhytelokuvan. 

Tietoiskut ovat osa SEUTUKAUPUNKIrekry-hanketta, jonka tavoitteena on tukea seutukuapunkien kansainvälisiä rekrytointeja ja kehittää rekrytointivalmiuksia. Hanketta toteutetaan tiiviissä yhteistyössä ELY-keskusten, TE-toimistojen, työ- ja elinkeinoministeriön sekä erilaisten valtakunnallisten ja alueellisten kv-rekrytointeja edistävien hankkeiden kanssa.
Ilmoittaudu mukaan koulutukseen täältä

Tervetuloa mukaan KeMu -hankkeseen!

Onko yrityksellesi ajankohtaista strategian päivittäminen tai esimerkiksi myynnin&markkinoinnin tai työhyvinvoinnin kehittäminen? KeMu-hankkeessa haluamme tehdä kehittämisestä helppoa. Siksi kannattaakin tsekata hankkeen kurssit nyt.

Jokainen kurssi on suunniteltu pieneksi kokonaisuudeksi, johon kuuluu lyhyt infovideo (kesto alkaen 4min) sekä käytännönläheinen tehtävä. Tehtävät on suunniteltu niin, että ne auttavat konkreettisesti sinua yrityksen liiketoiminnan kehittämisessä. Voit kuunnella infovideon helposti vaikka siirtyessäsi asiakkaalta toiselle ja paneutua tehtävään lounaan lomassa.

 Teemat ovat:
*Liiketoiminnan kehittäminen
*Tuotteistaminen ja kasvu
*Yrityksen voimavarat
*Työhyvinvointi voimavaraksi
*Työyhteisötaidot ja niiden kehittäminen
*Viestintä ja markkinointi

Kursseille mukaan pääset ilmoittamalla siitä sähköpostilla minna.kontro@kalajoki.fi tai 040-537 2989. 

Järjestän syksyllä tapaamisia yrittäjille kurssien teemoista. Näissä tapahtumissa pääset verkostoitumaan ja vaihtamaan kokemuksia muiden yrittäjien kanssa sekä sparraamaan omaa yritystoimintaasi. Voit itse vaikuttaa mitä teemoja tapaamisissa käsitellään: lähetä siis toiveesi alueesi niistä Minna Kontrolle, joka toteuttaa KeMu -hanketta alueella.
Tutustu KeMu-hankkeen kurssitarjontaan täältä

Tarvitsetko yritykselle toimitilaa? Tai onko sinulla vapaana oleva toimitila?

Vapaat toimitilat –sivuilta löydät keskitetysti kaupungin alueella olevat vapaat liike-, toimisto-, halli-, teollisuus- ja varastotilat. Jos etsimääsi sopivaa tilaa ei sivuilta löydy, ota yhteyttä, niin autamme sinua soveltuvien tilojen etsimisessä.

Ilmaisen palvelumme kautta voit etsiä sinun tarpeisiin soveltuvaa toimitilaa sekä ilmoittaa sinulla vapaana olevat vuokrattavat tai myytävät tilat.

Lisätietoja ilmoituksista ja ilmoittamisesta antaa Minna Kontro 040-537 2989 tai minna.kontro@kalajoki.fi
Katso vapaana olevat toimitilat täältä
Jätä ilmoitus vuokrataan/myydään/etsitään

Yhteystiedot

Kontro Minna, Yritysasiantuntija
040-5372 989
Alkavien yrittäjien neuvonta, starttiraha-asiat, yksinyrittäjien palvelut, Kalajoen kaupungin yritysten kehittämisavustukset ja uutiskirjeasiat

Tahvanainen Ilkka, Yritysasiantuntija
040-3552 861
Liiketoiminnan kehittäminen

Alakotila Sami, Yritysasiantuntija
040-1594 532
Teollisten toimialojen yritysten ja yritysalueiden kehittäminen 

Lohtander Henna, Energia-asiantuntija
044-4691 204

Pasanen Heidi, Maaseutuyritysasiantuntija
044-4691 388

Tullila Anne, Markkinointivastaava
044-4691 203
Muuttaja- ja asettautumispalvelut työperäisille muuttajille sekä kaupungin tapahtumat ja markkinointi

Leiviskä Susanna, Asiakkuusvastaava
040-5897 995
Yritysten kv-työvoiman rekrytointi, asettautumispalvelut työperäisille maahanmuuttajille

Pöntiö Fanni, Tonttimyyjä
044-4691 125

Eskeli Pekka, Turkistalousneuvoja
044-4691 339

Himanka Miia, Elinkeinojohtaja
044-4691 246

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@kalajoki.fi