Cursor Uutiset elokuu 2022

Power Coast Hamina Tattoossa ja Kotkan Meripäivillä

Kesätapahtumat ovat tänä kesänä tarjonneet iloa seudun asukkaille ja täällä vierailleille. Pienet sadekuurotkaan eivät tuntuneet haittaavat tapahtumakävijöitä. 

Me kaikki emme myöskään lomailleet tapahtumien aikana, sillä Invest in tiimimme osallistui kesän suurtapahtumiin omalla infoteltalla. Power Coast akkuklusteri näkyi ja kuului niin Hamina Tattoossa, kuin Kotkan Meripäivilläkin. Yhteistyössä CNGR Finlandin ja Suomen Malmijalostuksen tiimien kanssa saimme kertoa akkumateriaalihankkeiden etenemisestä Haminassa ja Kotkassa.

Suuri osa jututtamaan tulleista halusi tietää, että onhan hankkeet etenemässä ja miten ne tulevat tarjoamaan työpaikkoja seudulle. Hankkeiden vaikutusta seudun elinvoimaisuuteen pidettiin erittäin tärkeänä ja aikatauluista kyseltiin paljon. Näihin kysymyksiin hankkeiden toteutuksesta vastaavat kumppanimme vakuuttivat, että hankkeet etenevät aikatauluissaan ja tulevat merkittävästi vaikuttamaan seutumme työpaikkojen määrään.

Cursorin luoma, seudun akkuteollisuutta kokoava, Power Coast klusteri kiinnosti myös tapahtumakävijöitä. Power Coast sateenvarjon alle keräämme kaikki ne toimijat, joita akkuteollisuus koskettaa. 

- Olemme asettaneet Kotka-Haminan seudun akkutoimialan kehitykselle vision:
Viiden vuoden kuluessa seudulla toimii kansainvälinen akkutoimialan teollinen keskittymä, jossa kehitetään aktiivisesti osaamista ja uusia tuotteita globaaleille markkinoille.
Teemme herkeämättä töitä vision toteuttamiseksi ja kerromme matkan varrella, että missä mennään, kirjoittaa Cursorin Senior Advisor Harri Eela blogissaan businesskotkahamina.fi sivulla.

Hyvää loppukesää kaikille ja pidetään Suomen lippu korkealla.
Lue Harri Eelan blogikirjoitus aiheesta

Ankkurit ylös Starttisatamassa

Cursor Oy:n hallinnoima yrityskiihdyttämö tukee aloittelevien yritysten kasvua.

Starttisatamassa yrityksen ei tarvitse aloittaa yksin.

Starttisatama on kotkalaisille, pyhtääläisille miehikkäläläisille, virolahtelaisille haminalaisille ja loviisalaisille yrityksille luotu yhteinen tila ja toimintaympäristö Kotkan Karhulan Teollisuuspuistossa.

Starttisatama on tarkoitettu vastikään perustetuille tai alkuvaiheessa toimineille yrityksille. 
Yritysasiantuntija Tuula Metsälä Kehitysyhtiö Cursor Oy:stä kertoo, että Starttisataman palvelut on suunnattu yritystoiminnan kehittämiseen ja liiketoiminnan kasvattamiseen tähtääville yrityksille.

- Toukokuun puolesta välistä lähtien toimintansa aloittanut Starttisatama on syntynyt aloittelevien yritysten tarpeesta saada tukea toimintansa laajentamiseen, kertoo Metsälä.

Yhteisiä toimintoja

Starttisatamaan tullessaan yrittäjien ei tarvitse tuoda mukanaan kuin kannettava tietokone ja kasvuun tähtäävän yrityksensä toiminta.

Starttisatamaan voidaan ottaa samaan aikaan 12 LY-tunnuksen omaavaa yrittäjää. Starttisataman vuokra on ensimmäiseltä puolelta vuodelta 50 euroa ja sen jälkeen 100 euroa henkilöltä

- Starttisatama tarjoaa kullekin yritykselle työtila- ja neuvontapalveluja enintään kahden vuoden ajan, Metsälä kertoo. 

- Työtilat soveltuvat erityisen hyvin niille yrittäjille, joiden toiminta tapahtuu suurimmaksi osaksi tietokoneen välityksellä.

Työpisteiden lisäksi Starttisatamassa on yrittäjien käytössä neuvotteluhuone, kahvila ja muita yhteisiä tiloja. Metsälän mukaan aloittelevilla yrityksillä on alaa katsomatta kosolti yhteisiä toimintoja. Metsälä kertoo, että lisäarvoa Starttisatamalle antaa se, että yrittäjät pääsevät yhdessä pohtimaan ja vaihtamaan kokemuksia esimerkiksi rahoituksesta, markkinoinnista ja vaikka verkkokaupan perustamisesta. 

Starttisatamassa verkostoitumalla yritykset voiva luoda yhteistyötä keskenään ja kehittää yhdessä bisnesideoitaan. 

Teksti ja kuva: Ville Vanhala
Lue koko artikkeli cursor.fi sivuilta

Annemari tukee kaikenkokoisia yrityksiä toimitilaratkaisuissa

Cursorin palveluksessa seitsemäntoista vuotta ollut kiinteistöpäällikkö Annemari Rantala tuntee seudun ja seudulle tulevien yritysten tilan tarpeen. Harjoittelun kautta assistentiksi taloon tullut Rantala vastaa tätä nykyä kiinteistöpäällikön ominaisuudessa Cursorin kiinteistöomaisuuden hallinnasta, toimitilojen vuokrauksesta ja kiinteistöjen ylläpidon johtamisesta.

Yritysten tarpeet vaihtelevat ja Annemarin tehtävänä on olla mukana yritysten tilapohdinnoissa heti alkumetreiltä alkaen, tavoitteenaan saada yrityksille toimivat työtilat.

- Kun yritys etsii toimitiloja, yksi tärkeimmistä kriteereistä on muunneltavuus yrityksen tarpeisiin. Meillä Cursorin vuokraustoiminnassa keskeistä on se, että tilaa etsivää yritystä tuetaan tilapohdinnoissa, ehdotetaan tilaratkaisuja ja tarvittaessa räätälöidään tiloja. Yritysten kanssa pohditaan muun muassa sitä, että tuleeko avotilaa vai työhuoneita, miten tila saadaan viihtyisäksi ja millaisia fasiliteetteja tarvitaan, Rantala kertoo.

Cursorin strateginen päämäärä on lisätä alueen vetovoimaa siten, että liiketoimintaa harjoittavat voivat sijoittua alueelle. Kiinteistöpalveluissa puhutaan myös pitovoimasta. Annemarin mukaan pitovoimaa onkin, sillä vuokralaisia on tällä hetkellä yhteensä 75 ja pisimmät vuokralaissuhteet ovat kestäneet yli kaksikymmentä vuotta.

- Meitä pidetään hyvänä ja luotettavana vuokranantajana. Kuuntelemme vuokralaisiamme herkällä korvalla ja teemme kiinteistöihin parannustöitä myös vuokralaisten ehdotusten mukaan. Keräämme asiakaspalautetta säännöllisesti, mutta meille saa myös matalalla kynnyksellä antaa kehitysideoita kyselyiden ulkopuoleltakin. Meillä asiakaspalaute ohjaa aidosti toimintaa, Rantala vakuuttaa.

Cursorin kiinteistöpalvelut palvelee Annemarin johdolla kaikenkokoisia yrityksiä, sekä toimisto-, että tuotantotiloja etsiviä. Toimistotiloja on myös yksinyrittäjille ja pienempiä toimitiloja etsiville. Tilaratkaisuja pohtivan yrittäjän ei kannata jäädä asian kanssa yksin, sillä Annemarin hyvä ja tiivis tiimi ratkoo yritysten tilaongelmia ilolla.

- Jos on minkälaista tilakysymystä tahansa, rohkaisen ottamaan meihin yhteyttä. Kiinteistöpalveluiden tiimi on helposti lähestyttävä ja hyvä ongelmanratkaisija, Rantala kehuu.

Teksti ja kuva: Sini Immonen, Sini.zen Oy
Lue lisää Cursor Oy:n kiinteistöpalveluista

Elokuun uutiset seudun matkailumarkkinoinnista

Elokuun matkailumarkkinoinnin uutiskirje on julkaistu ja siitä on kaksi nostoa myös Cursor Uutisissa. Koko uutiskirjeen voit lukea ja tilata alla olevasta linkistä. 

Ulkomaalaiset matkailijat ovat palanneet katukuvaan ja matkailuluvut nousseet koronaa edeltävälle tasolle. Tässä kirjeessä esittelemme kesäkuun matkailuluvut ja syyskuussa tarkastelemme koko kesän lukuja. Lisäksi saat tästä kirjeestä tietoa syksyn tapahtumista ja koulutuksista, uusista animoiduista seudun yhteisistä Instagram-leimoista ja keväällä käynnistyneestä matkailu- ja palveluyritysten kasvuohjelmasta.
Lue ja tilaa matkailumarkkinoinnin uutiskirje tästä

Kesäkuun matkailuluvut

Kotkan, Haminan ja Loviisan seudun maksullisissa majoituksissa yöpyneiden määrä nousi kesäkuussa 7,6 % edellisvuoteen verrattuna. Merkittävintä tilastoissa on se, että yöpymismäärät ovat elpyneet poikkeusvuosia edeltävälle tasolle ja kansainväliset matkailijat ovat vihdoin palanneet.
Lue lisää kesäkuun matkailutilastoista

Brittitoimittajat vierailulla

Heinäkuussa seudullamme vieraili ryhmä brittitoimittajia. Vierailu oli erittäin onnistunut ja toimittajat saivat monia uusia kokemuksia. Nelipäiväisen vierailun aikana he ehtivät tutustua moniin seudun päänähtävyyksiin ja vierailla saaristossa. 
Lue lisää vierailusta

Syksyn koulutukset ja tapahtumat - varaa paikkasi nyt!

Tapahtumakalenterimme on uusiutunut kesän aikana ja nyt sieltä löytyvät syksyn tilaisuudet. Etsitkö uutta tietoa ja ideoita oman tai henkilöstösi osaamisen kehittämiseksi? Tarvitsetko uusia verkostoja ja kontakteja? Järjestämme vuosittain kymmeniä koulutus- ja verkostoitumistilaisuuksia lyhyistä yritysinfoista aina messumatkoihin asti.

Koulutuksemme ovat pääosin webinaareja ja niissä mennään suoraan asiaan. Teemat kerätään asiakkaidemme toiveista ja tarpeista. Jotta kaikilla on mahdollisuus osallistua, ovat koulutukset maksuttomia ja ilmoittautumalla saat mahdollisuuksien mukaan tallenteen, jonka voit katsoa sinulle sopivana ajankohtana. Opiskelijat ovat myös tervetulleita yritysinfoihin. Tutustu tarjontaamme tapahtumakalenterista, päivitämme sitä jatkuvasti!

Lisätietoja ja vinkit tulevien tilaisuuksien aiheista:
Heli Tiitinen
heli.tiitinen@cursor.fi
Puh. 040 190 2542
UUDISTUNUT TAPAHTUMAKALENTERI

Tee tietoturvasta kilpailuvalttisi

Suorita kattava yrittäjän ja yrittäjyydestä kiinnostuneen tietoturva-valmennus syksyn aikana. Valmennus on maksuton - tarvitset vain vähän aikaa ja toimivan tietokoneen.
Tule hakemaan käytännön osaamista, jonka avulla voit nostaa yrityksesi turvallisuutta heti. Voit valita koko valmennusohjelman tai tarvitsemasi moduulit. Valmennusohjelma koostuu luennoista, sparrauksista ja käytännön työpajoista, joissa sovellat oppimaasi asiantuntijoiden tuella omaan liiketoimintaasi. Aikaisempaa tietoturvaosaamista ei edellytetä.

Osallistua voit paikan päällä tai verkossa. Eniten valmennuksista saa irti tulemalla paikanpäälle työpajoihin. Ilmoittautuneet saavat tilaisuuksista tallenteen.
Valmennus alkaa 18.8.2022.

Ilmoittaudu heti alla olevasta linkistä. Sieltä löytyvät myös tarkat tiedot valmennusohjelmasta ja käsiteltävistä teemoista. Ohjelman suorittaneet saavat osallistumisestaan todistuksen.

Kouluttajana toimii kotkalaisen Innocode Oy:n tj. Mikko Kortelainen, jolla on kokemusta pienyrittäjien kouluttamisesta. Mikko lähestyy tietoturvaa esimerkkien ja käytännön kautta. Toisena kouluttajan toimii Anneli Hulkko, joka on kokenut yritysvalmentaja ja yrittäjä itsekin. Hän on erikoistunut liiketoiminnan kehittämiseen, liiketoimintastrategiaan sekä digitalisaatioon.

Ilmoittaudu tästä

Seuraa, tykkää, jaa

Kohti unelmien yrittäjyyttä

Ota rohkeasti yhteyttä yritysasiantuntijoihimme, niin 
lähdetään yhdessä reitille kohti unelmien yrittäjyyttä.
Varaa aika
Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Keskus +358 40 190 2500
info@cursor.fi
Yritysneuvonta
Puh. +358 40 190 2555
yritysneuvonta@cursor.fi