Cursor Uutiset maaliksuu 2022

”Elämme surullisia aikoja. Toivomme, että tilanne mahdollisimman pian muuttuu paremmaksi”, David Lindström

Me Cursorilla seuraamme tiiviisti Elinkeinoelämän keskusliiton (EK), ulkoministeriön ja Suomen Yrittäjät ry:n viestintää sekä ohjeita EU:n Venäjälle asettamista pakotteista ja vientirajoituksista sekä niiden huomioimisesta yritysten toimitusketjuissa ja asiakassuhteissa. Yritämme parhaamme mukaan välittää teille tietoa tilanteesta nettisivuillamme ja somekanavissamme.

Tässä alla suorat linkit kanaviin
Suomen Yrittäjät Ry

Jos teillä herää kysymyksiä aiheesta, niin yritysasiantuntijamme auttavat. Voitte olla meihin suoraan yhteydessä puhelimitse 040 190 2555 tai sähköpostilla yritysneuvonta@cursor.fi. 

Suomen Yrittäjien kuntabarometrin loppukiri käynnistyy

Tänä keväänä olemme kampanjoineet vahvasti Suomen Yrittäjien kuntabarometrikyselyn tiimoilta. Olemme julkaisseet kuusi yritysvideota, joissa yrittäjät kertovat omia näkemyksiään Kotkan-Haminan seudun yritysilmapiiristä ja jakavat kokemuksiaan yrittäjyydestä alueellamme. 

Kuntabarometrikyselyyn ehtii vielä vastaamaan ja linkki siihen löytyy tämän tekstin alta. Meille Cursorilla ja alueemme kunnille on erittäin tärkeää saada tietoa siitä, miten palvelumme kohtaavat alueen yrittäjät ja mitä voisimme tehdä paremmin, että yritystoiminta kasvaisi ja kehittyisi eri puolilla Etelä-Kymenlaaksoa ja Loviisaa. 

Viimeisessä eli seitsemännessä videossa vieraamme Seinäjoelta vetivät yhteen viikon annin ja kertoivat cursorilaisille, että mitään suurta ongelmaa yritysilmapiirissä ei löytynyt. Jos jotain voisimme parantaa, niin vuoropuhelua ja viestintää yrittäjien kanssa. Videon voitte katsoa kokonaisuudessaan alla olevasta linkistä tai klikkaamalla tämän jutun kuvaa. Seuraavaksi nostammekin yhden uuden yrittäjän tarinan teille luettavaksi.

Muistakaa käydä vastaamassa kuntabarometriin ja lämmin kiitos niille, jotka ovat jo kyselyyn vastanneet.
Katso Cursorin video tästä
Vastaa kuntabarometriin

Fanipupu on toiveiden täyttymys

Kotkalainen 36-vuotias Kaisa Nieminen pääsi yrityksen perustamisen kautta unelmiensa ammattiin. Jatkossa vaatetusalan artesaani toivoo suunnittelevansa kangaskuoseja myös muille ompelijoille.

Vähän totisella tiikerillä on päässään silinterihattu. Tiikeri on taikuri, joka on loihtinut kankaalle itseään paljon pienempiä, mustia eläimiä: kameleita, krokotiilejä, norsuja ja kaloja. Tiikeri taikoo kotkalaisen 36-vuotiaan Fanipupu Design Oy:n yrittäjän ja vaatetusalan artesaani Kaisa Niemisen suunnittelemassa Taikuutta-kuosissa. Nieminen on ommellut suunnittelemastaan kuosista varsinkin lasten vaatteita, joita on tilattavissa Fanipupu Design Oy:n verkkokaupasta. Kaisa taitaa ompelemisen, mutta erityisen innostunut hän on kuosien suunnittelusta.

Tavoitteenani on kehittää yritystä siten, että voisin jatkossa myydä suunnittelemiani kankaita muille ompelijoille, Kaisa kertoo.

Teksti: Ville Vanhala
Kuva: Jukka Koskinen
Lue koko artikkeli tästä linkistä

Cursor Oy:n Invest in -tiimi suunnittelee Business Pooki -verkostoitumistapahtumaa syksylle 2022

Viimeisen kahden vuoden korona-aikana yritysesittelyt on toteutettu etänä, mutta Cursor Oy:n Invest in -tiimin Senior Advisor Jarkko Harjula kokee kuitenkin, että uusien kumppanuuksien kartoittamisen tilanteessa kasvokkain tapahtuvat keskustelut ovat aina parempi tutustumistapa osapuolten välillä.

Business Pooki järjestetään messumaisesti Kotkan Höyrypanimolla. Tapahtuma mahdollistaa tehokkaasti seudun teollisuuden kohtaamiset potentiaalisten yhteistyökumppaneiden kanssa Kotkassa.

Kotka-Hamina seudun jatkuvat investoinnit kiinnostavat uusia yrityksiä. Business Pookiin on tulossa esittäytymään kymmenittäin seudusta kiinnostuneita eri toimialojen yrityksiä tuotteillaan ja palveluillaan. Yrityksiä löytyy muun muassa digitalisaation, robotiikan, kunnossapitopalveluiden, ICT-järjestelmien/kyberpalveluiden, henkilöstöpalveluiden ja rakentamisen toimialoilta. Tilaisuuteen kutsutaan mukaan seudun teollisuuden, logistiikan ja julkisen puolen kärkitoimijat.

Tapahtuman tarkka ajankohta varmistuu kevään 2022 aikana. 
Lisätietoja: Jarkko Harjula, jarkko.harjula@cursor.fi, p: 040 190 2578

Kohti matkailukesää!

Kevätaurinko meitä jo lämmittää ja pian alkavat tulevan matkailukesän kiireiset valmistelut. Nyt on hyvä aika tehdä kaikki se alta pois, mitä ei kesällä ehdi. Matkailijat selaavat nyt kuumeisesti kesän majoitusvaihtoehtoja ja matkailukohteita. Miten sinä voisit vielä ennen kesää lisätä palvelusi houkuttelevuutta matkailijoiden silmissä?
Lue lisää Visit Kotka-Hamina sivuilta

Osallistu yhteisen seutumme markkinoinnin kehittämiseen

Auta kokemuksesi kartuttamalla tiedolla meitä suunnittelemaan tulevaa markkinointiamme. Tule mukaan työpajaan kertomaan meille millä termeillä sinun mielestäsi me saisimme matkailijat kiinnostumaan seudustamme.

Uuden matkailukonseptin kehittämistyöpaja torstaina 10.3. klo 12-16 Merikeskus Vellamossa
Ilmoittaudu viimeistään 8.3. jotta voimme ilmoittaa osallistujamäärän ja erityisruokavaliot Vellamoon. 
Ilmoittaudu uuden matkailukonseptin kehittämistyöpajaan

Haluatko sinä panostaa kokousmatkailuun? 

Seutumme matkailutulon lisäämiseksi tuemme yrityksiä myös kokousmatkailun kehittämisessä mm. näillä osa-alueilla:

Kokouspalvelut
Yritysten ja yhdistysten kokouspalvelut tarjoilu- ja majoitusmahdollisuuksineen
Kansainväliset kongressit
Järjestöjen monipäiväiset tapahtumat tarjoilu-, majoitus- ja oheispalveluineen
Kannustematkat
Yritysten tyhy- / tykypäivät, palkintomatkat, elämykset ja asiakastapahtumat
Juhlat
Yritystapahtumat, joissa tila- ja tarjoiluvaatimukset korkeammat
Messut ja näyttelyt
Monipuoliset ja toimivat oheistilat etusijalla
Tuemme alan vahvistumista seudullamme mm. kuva-, printti- ja videotuotannolla, julkaisemalla artikkeleita alan julkaisuissa, sparraamalla yrittäjiä ja osallistumalla ammattilaistapahtumiin.

Kevään 2022 ammattilaistapahtumat
14.3. Kokouspiste-messut
27.-28.4. Kongressimessut
Asiakastilaisuus 19.5., Helsinki

Onko sinulla kokous- tai virkistysmatkapalvelu tai -tuote, josta meidän olisi hyvä tietää? Ota yhteyttä:
Matkailun kehittämispäällikkö Anna Selänne
+358 40 674 9192
anna.selanne@cursor.fi 
Lue ja tilaa matkailun uutiskirje yrittäjille

Tulevat koulutukset yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville

9.3. Markkinoinnin työkalupakki yrittäjälle
10.3. Erottaudu eduksesi verkkotapaamisissa
16.3. Talousinfo - Käyttöpääoma ja kassavirta
29.3. Videoeditoinnin työpaja
20.4. Talousinfo - Yrityksen tunnusluvut
26.4. Sosiaalisen median analytiikka ja tulosten mittaaminen
4.5. Maksamisen monet muodot ja kustannukset
10.5. Verkkokaupan perustaminen
11.5. Ryhmittymänä tarjoaminen - Vinkit julkisiin hankintoihin
12.5. Verkkokaupan myynnin kehittäminen 
Lue lisää ja ilmoittaudu

Henkilöstöuutisia

Anu Sokura

Kuka olet ja kerro jotain itsestäsi?

Olen 44-vuotias kotkalainen paluumuuttaja. Muutin Helsingistä Kotkaan takaisin 8 vuotta sitten, koti-ikävä ajoi takaisin! Asun Kotkansaarella ja harrastan maalausta. 

Mitä teet Cursorilla?

Toimin Invest in -tiimissä viestintä- ja markkinointiassistenttina. Pesti on uusi, ja tiimissä on tulossa paljon uutta. Unelmapaikka viestijälle!


Mitä ei löydy cv:stäsi?

Mainintaa ajokortista, tai sitä että rakastan eläimiä. Tällä hetkellä etsin uutta kissaa, joka valtaisi kodin.


Mikä on seudullamme hyvää ja mitä kehittäisit?

Rempseä keskustelukulttuuri ja tekemisen meininki toivat minut kaakkoon takaisin. Seutu on täynnä tekijöitä isolla T:llä, alaan katsomatta. Kehittämisen paikka olisi vaatimattomassa asenteessa. Ollaan avoimesti ylpeitä osaamisestamme ja kerrotaan siitä muillekin!


Mats Selin

Kuka olet ja kerro jotain itsestäsi?

Olen Mats Selin ja asun Helsingissä. Vietän tällä hetkellä tiivistä lapsiperheen arkea, menoa ja meininkiä riittää. Nautin liikkumisesta ja kulttuurista, sydän sykkii erityisesti jalkapallolle. 
.
Mitä teet Cursorilla?

Olen Cursorilla mukana eri hankkeissa, jotka liittyvät saaristo- ja merimatkailuun sekä niiden palveluiden ja tuotteiden kehittämiseen. Se on mielenkiintoista ja haastavaa. Täällä, ammattitaitoisessa porukassa on innostavaa tehdä hommia. 

Mitä ei löydy cv:stäsi?

Kesällä viihdyn luonnon helmassa mökillä. Siellä on mukava keksiä aina jotain puuhaa tai vain chillata laiturin nokassa. Viihdyn meren/järven läheisyydessä.

Mikä on seudullamme hyvää ja mitä kehittäisit?

Kotkan seudun historia ja tietty saaristo ja meri on kaunis ja rikas. Kotkan sijainti on loistava, sitä haluan korostaa. Odotan jo kesää, että pääsen tutustumaan lähemmin saaristoon ja koko seutuun ja tietty kotkan jalkapallo perinteisiin.

Seuraa, tykkää, jaa

Kohti unelmien yrittäjyyttä

Ota rohkeasti yhteyttä yritysasiantuntijoihimme, niin 
lähdetään yhdessä reitille kohti unelmien yrittäjyyttä.
Varaa aika
Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Keskus +358 40 190 2500
info@cursor.fi
Yritysneuvonta
Puh. +358 40 190 2555
yritysneuvonta@cursor.fi