Cursor Uutiset syyskuu 2021

Cursorin yrittäjätarinat saavat jatkoa, kun toimittaja Ville Vanhala jututti loviisalaista ravintolayrittäjä Nora Heikkilää

Pitkän linjan ravintola-alan ammattilaiset Nora Heikkilä ja Taija Sivers päättivät ruveta tekemään töitä itselleen ja alkoivat ravintoloitsijoiksi Loviisassa. ”Asiakkaan kohtaaminen on aina onnistumisen hetki”, Nora Heikkilä sanoo.

Kun yritystoiminta saatiin käyntiin, kehittämisyhtiö (Cursor) on pitänyt Heikkilään ja Siversiin yhteyttä. Myös erilaisia koulutusmahdollisuuksia on Cursor Oy:n toimesta ollut tarjolla, mutta niihin eivät kiireiset ravintolayrittäjät ole vielä toistaiseksi ehtineet osallistua.
– Jos tarvitsemme liiketaloudellista neuvontaa tai apua, niin voimme aina kääntyä Cursor Oy:n puoleen, kiteyttää Heikkilä.

Kuva: Jukka Koskinen
Lue koko yritystarina täältä

Hyvää kymppisynttäriä Google Hamina!

Google osti Summan tehdasalueen ja rakennukset Stora Ensolta keväällä 2009 ja avasi ensimmäisen datakeskuksen Haminaan syyskuussa 2011. Nyt on kulunut 10 vuotta keskuksen avaamisesta ja me Cursorilla haluamme myös onnitella ja kiittää Googlea rohkeasta sijoittumisesta seudullemme.

Cursorin senior advisor, Harri Eela on ollut avainroolissa Googlen sijoittumisessa Kotkan-Haminan seudulle. 

- Googlen luottamus Suomeen ja toimintaamme Kotkan-Haminan seudulla tekee meidät nöyriksi ja teemme kaikkemme ollaksemme luottamuksen arvoisia myös jatkossa, sanoo Harri Eela ja onnittelee 10-vuotiasta Google Haminaa.

Katso video klikkaamalla tarinan kuvaa tai alla olevaa linkkiä.
Google 10 vuotta video

Yrityskummi sparraa ja tukee yrittäjää

Oletko yrittäjä, jolla on toimiva mikro- tai pienyritys ja jolla on jo Y-tunnus? Oletko kohdannut liiketoiminnassasi ongelman tai haluat kehittää yrityksesi toimintaa nykyisestä? Yrityskummi voi olla tukenasi liiketoiminnallisten haasteidesi ratkaisemisessa.

Yrityskummit ovat kokeneista yritystoiminnan asiantuntijoista koostuva asiantuntijaverkosto, joka tarjoaa yrityksille maksutonta ja luottamuksellista asiantuntijaneuvontaa ja tukea yritystoiminnan eri tilanteisiin.

Jos yrityskummin tuki kiinnostaa sinua, lue lisää ja hae yrityskummia

Haluatko olla mukana auttamassa alueesi yrittäjiä onnistumaan ja kehittää maakuntasi yritystoimintaa? Lue täältä lisää.

Kotkan-Haminan seudulla ja Loviisassa yrityskummitoimintaa koordinoi Cursor Oy. Valtakunnallisesti yrityskummitoimintaa ohjaa Suomen Yrityskummit ry.
Lue lisää yrityskummitoiminnasta

Rohkeus kasvaa – Loviisan kasvuohjelma

Rohkeus kasvaa on kattava 2-vuotinen kasvuohjelma Loviisan alueen yrityksille, jonka avulla suunnistetaan kohti parempaa liikevaihtoa, uusia ideoita ja rohkeita innovaatioita. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen löytyvät alla olevista linkeistä. Tule mukaan kurkottamaan korkeammalle!

Kasvuohjelma on osa Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa Rohkeus kasvaa – kokeiluilla kasvua Loviisaan -hanketta.
Lisätietoja
Ilmoittautuminen
Loviisan kasvuohjelman hankesivu

Teknologian hiekkakenttä - Sandbox Hamina on viimeistelyä vailla valmis

Cursorin ja Ekamin yhteinen Technology Playground for Future Jobs -hanke päättyy syyskuun lopussa. Hankkeen yhtenä tuloksena Ekamin Haminan kampukselle rakentuu parhaillaan teknologian oppimisympäristö Sandbox Hamina. Sandbox mahdollistaa teknologian keskittämistä yhteen paikkaan. Haminan kampukselle on keskitetty tekniikan koulutusalat ja siellä on myös oma datacenter oppimisympäristö.

Tällaiselle pedagogiselle ja konkreettiselle teknologiatilalle on tarve, kun ennakoidaan tulevaa. Opettajat käyttävät opetuksessaan uusia teknologisia laitteita ja opiskelijat oppivat käyttämään välineitä ammattimaisesti. Nuoremmille koululaisille Sandbox tarjoaa tilaisuuden oppia teknologiasta tekemällä ja kokeilemalla vanhempien opiskelijoiden ja opettajien ohjauksessa. Myös yrittäjillä on mahdollisuus käyttää Sandbox tilaa, hei voivat testata laitteita omiin tarkoituksiinsa, esim. rakentaa tuotteiden prototyyppejä ja osallistua työpajoihin ja koulutuksiin.

Sandbox oppimisympräistö otetaan käyttöön vähitelleen syksyn aikana. Tilan voi varata olemalla yhteydessä Sandboxin hallinnoijaan. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.sandboxhamina.fi. Tila ja sen laitteistoa on jo esitelty opettajille ja heille järjestetään koulutusta ja opastusta laitteiden käytön mahdollisuuksista. Playground -hankkeen loppuseminaari – Boom! – Sandbox teknologiatila kaikille -seminaari järjestetään 21.9. 

Tilaisuus toteutetaan ns. hybridimallilla. Seminaari on rakennettu asiantuntijapuheenvuorojen, työpajatyöskentelyn ja Sandboxin esittelyvideoiden ympärille. Seminaarissa pääpuhujina ovat, futuristi, innovaattori Perttu Pölönen - Miten tulevaisuus luodaan ja mitä ovat tulevaisuuden teknologiat? ja väitöskirjaa simulaatioista kirjoittava Anssi Salmi – Simulaattoreilla iloa oppimiseen. Seminaari on tarkoitettu opettajille, opiskelijoille ja yrittäjille. Lämpimästi tervetuloa!
Boom! – Sandbox teknologiatila kaikille -seminaari 21.9. 2021

Matkailun ennätyskesä

Matkailun ennätyksiä rikottiin kuluneena kesänä siitä huolimatta, että ulkomaalaiset matkailijat puuttuivat maastamme. Yöpymisten määrä ei ole koskaan aiemmin ollut yhtä korkea maamme majoitusliikkeissä, ja takanamme onkin kaikkien aikojen vilkkain matkailukesä. (Yle) Myös Kotkan, Haminan ja Loviisan alueilla tilastot näyttävät ennätyslukuja.

Touko-heinäkuun yöpymiset kasvoivat alueellamme 25% verrattuna edellisvuoden vastaavaan aikaan, ja kesä-heinäkuun 2021 majoitusmyynti kohosi 2,8 miljoonaan euroon, joka on korkein vastaavalta ajalta raportoitu luku alueellamme kautta aikojen. Jopa pidemmän aikavälin lukuja tarkasteltaessa huomaamme, että tammi-heinäkuun 2021 matkailijamäärät ovat lisääntyneet Kotkan, Haminan ja Loviisan alueilla 15% verrattuna edellisvuoden vastaavaan aikaan.
Lue lisää

Miltä saaristo- ja vesistöalueiden tulevaisuus näyttää?

Vesistöjen läheisyys on alueemme yksi suurimpia matkailuvaltteja. Tule mukaan lokakuun lopussa järjestettävään Saaristoseminaariin kuulemaan asiantuntijoiden puheenvuoroja ja ajankohtaisia kuulumisia saaristo- ja vesistöalueiltamme!

Järjestämme yhdessä Kotkan kaupungin, Pyhtään kunnan sekä Maa- ja metsätalousministeriön kanssa kaksipäiväisen tapahtuman 26.-27.10.2021 saariston ja vesistöalueiden elinkeinoelämän tukemiseksi. Tapahtumaan voi osallistua joko etänä tai paikan päällä Huutjärven koululla Pyhtäällä.

Seminaarin ensimmäinen päivä koostuu alustuksista ja niihin liittyvistä keskusteluista sekä iltaohjelmasta Kotkan Höyrypanimolla. Seminaarivieraille on varattu majoituskiintiö Kotkan Seurahuoneelta. Toisena päivänä on luvassa retki Kotkan alueella.
Merkitse päivämäärät jo nyt kalenteriisi! Ilmoittautuminen avataan syyskuun lopussa.
Lue lisää

Matkailun ammattilaistapahtumat

Syyskaudella seudun tarjontaa markkinoidaan seuraavissa matkailun ammattilaistapahtumissa kotimaassa ja ulkomailla.

• 30.8. Kokouspisteen Messut Goes Virtual, online messuradio
• 7.9. Nordic myyntiworkshop, Frankfurt Saksa
• 21.9. Summer Fun workshop, online
• 30.9. Meet Finland myyntiworkshop, Kööpenhamina Tanska
• 4.-8.10. SUOMA tuotetorit Tampere, Lahti, Turku, Jyväskylä
• 9.10. K50-messut, Tampere
• 15.10. Kokouspiste aamiaisinfo, Helsinki 15.10.
• 30.11. IBTM Barcelona

Kohti unelmien yrittäjyyttä

Ota rohkeasti yhteyttä yritysasiantuntijoihimme, niin 
lähdetään yhdessä reitille kohti unelmien yrittäjyyttä.
Varaa aika

Seuraa, tykkää, jaa

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Keskus +358 40 190 2500
info@cursor.fi
Yritysneuvonta
Puh. +358 40 190 2555
yritysneuvonta@cursor.fi