Cursor Uutiset joulukuu 2022

Haluamme toivottaa teille kaikille hyvää joulua ja kiittää yhteistyöstä vuoden 2022 aikana!

Jo neljäs Cursor Live järjestettiin 7.12. striimin välityksellä

Cursor Live on livestriimaus suoraan Cursor Oy:n toimitiloista Eagle-talosta. Liven aiheet kumpuavat Cursorin päivittäisestä tekemisestä seudun elinvoimaisuuden edistäjänä. Tällä kertaa Cursor Liven aiheena oli yritysmyönteisyys. 

Vierailevina puhujina livessä 7.12.2022 klo 13.30 olivat Jari Huovinen, johtava asiantuntija Elinkeinoelämän keskusliitto EK:sta ja Janine Henriksson-Wiberg, puheenjohtaja Loviisan Yrittäjistä.
Katso Cursor Liven tallenne tästä

Yritystarina: Miehikkäläläisen Minna Karhun Palvelus on hiustenhoito, pitopalvelu ja tilattu ompelutyö

Miehikkäläläisen Minna Karhun kalenterissa pikkujouluja seuraavat toiset pikkujoulut, sitten tarjoillaan joulukahveja ja -aterioita. Minna sanoo hieman hymähtäen, että tulee syöneeksi muutaman kerran jouluruokaa jo ennen joulua.

Pitopalvelu on yksi Toiminimi Minna Karhun Palveluksen toimialoista. Lisäksi ompelija-artesaanin koulutuksen saanut Minna tekee yrityksensä kautta ompelutöitä aina vetoketjunvaihdoista, kodin tekstiileihin ja morsiuspukuihin.

”Yritystoiminta perustuu kuitenkin parturi-kampaamoon”, Minna Kertoo. ”Pitopalvelun on jaksoittaista ja ompelutöitä teen aina, kun aikaa sille liikenee”.
Lue koko Minnan yritystarina tästä linkistä

Henkilöstöuutisia

Anne Fransas

Kuka olet ja kerro jotain itsestäsi?
Olen Anne Fransas ja asun Kotkan Mussalossa. Vapaa-ajallani ulkoilen ja lenkkeilen mielelläni luonnossa ja Kotkan saaristossa. Pidän myös pyöräilemisestä ja työmatkat taittuvatkin kesäisin polkupyörällä.
Mitä teet Cursorilla?
Työskentelen Visit Kotka-Haminan matkailutiimissä. Hoidan projektien taloushallintoon ja maksatuksiin liittyviä tehtäviä, osallistun hankintojen kilpailutuksiin sekä koulutusten ja valmennusten järjestämiseen. Lisäksi osallistun uusien matkailun hankkeiden valmisteluun, suunnitteluun ja rahoituksen hakemiseen. Toimin osana asiantuntevaa, innostunutta sekä innostavaa matkailutiimiä.
Mitä ei löydy CV:stäsi?
Kesäisin veneilen perheeni kanssa Kotkan saaristossa. Pidän myös matkustamisesta ja Italiassa on tullut käytyä useamman kerran.
Mitä seudullamme on hyvää ja mitä kehittäisit?
Meillä on meri ja kaunis ainutlaatuinen luonto, jota voisi hyödyntää matkailussa enemmänkin. Seudullamme on paljon nähtävää matkailijoille sekä hyvä sijainti, reilun tunnin päässä Helsingistä.

Johanna Tyynelä

Kuka olet ja kerro jotain itsestäsi?
Nimeni on Johanna Tyynelä ja toimin Cursorin matkailunedistämistiimissä projektipäällikkönä. Olen työskennellyt koko työurani matkailualalla. Ennen Visit Kotka-Hamina tiimiin tuloani, olin noin 13 vuotta kansainvälisen liikematkatoimiston palveluksessa. 
Mitä teet Cursorilla?
Olen projektipäällikkö Matkailu- ja palveluyritysten kasvuohjelmassa, jonka valmennuspolku starttasi lokakuussa.  Lisäksi olemme aloittaneet Kymenlaakson matkailu investointien kehittämishankkeen, jossa Cursorin osuus on kartoittaa mm. Haminan Seurahuoneen korttelin kehittämismahdollisuudet ja investointitarpeet. Ensi vuodelle on tulossa myös mielenkiintoisia projekteja, joihin liittyy vahvasti mm. kansainvälistyminen sekä matkailupalveluiden tuotteistaminen.

Aino-Kaisa Kaunisto

Kuka olet ja kerro jotain itsestäsi?
Olen Aino-Kaisa Kaunisto, kotkalaiset sukujuuret omaava kouvolalainen markkinoinnin ja viestinnän ammattilainen. Perheeseeni kuuluu puoliso sekä 5- ja 1-vuotiaat lapset. Ulkoilemme, urheilemme ja ihmettelemme maailmaa yhdessä uteliaina.
Mitä teet Cursorilla?
Toimin Cursorin Invest In -tiimissä markkinoinnin asiantuntijana. On upeaa olla mukana mahdollistamassa ja viemässä eteenpäin alueemme kehitystä, lisäämässä alueen tunnettuutta sekä auttamassa tiimimme jäseniä onnistumaan työssään.
Mitä ei löydy cv:stäsi?
”Harrastuksena” remontoimme asuntoja ja haaveilen, että jonain päivänä meiltä löytyisi tarvittavat luvat tehdä remonttikohteiden kaikki työt itse.
Mikä on seudullamme hyvää ja mitä kehittäisit?
Alueen upean luonnon ja merimaiseman lisäksi viimevuosien suuret investoinnit tekevät alueesta houkuttelevan niin asukkaiden kuin yritystenkin näkökulmasta. Muuttotappio on käännettävä muuttovoitoksi ja tämä onnistuu vahvalla alueellisella edunvalvonnalla, positiivisen vireen ylläpitämisellä sekä koko Kaakkois-Suomen yhteistyöllä.


Mitä ei löydy cv:stäsi?
Aloitin talviuintiharrastuksen viime talvena ja nyt tykkäänkin bongailla mukavia talviuintipaikkoja ympäri Suomea. Marras-joulukuun aikana olen pulahtanut mm. Tampereen Rauhaniemen kansankylpylässä, Hangossa sekä Helsingin Marjaniemessä & Vattuniemenrannassa. Erityisesti tältä talvelta on jäänyt mieleen tuulinen ja virkistävä aamu-uinti Kotkan Mansikkalahdessa kollegojen kanssa.
Mikä on seudullamme hyvää ja mitä kehittäisit?
Ensimmäisenä tulee mieleen yhteistyö. Sitä tehdään toki jo nyt paljon ja monipuolisesti, mutta uskon että saumattoman yhteistyön voimalla pystymme toimimaan kaikki yhdessä vielä vahvempina ja innovoimaan uutta!
Alueellamme on todella paljon autenttisia kohteita ja upeita elämyksiä tarjoavia yrittäjiä. Palvelujen ja kohteiden löydettävyyttä tulisi vielä parantaa – potentiaaliset asiakkaat etsivät matkakohteita verkossa, joten digitaalisten kanavia täytyy edelleen kehittää. 

Yritysten toimintaedellytysten turvaaminen on nyt tärkeämpää kuin koskaan

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor on selvittänyt loka-marraskuun 2022 aikana Ukrainan sodan ja Venäjä-pakotteiden vaikutusta Etelä-Kymenlaakson työllistäviin yrityksiin. Tavoitteena on ollut tunnistaa kentän tarpeita ja kohdentaa niiden pohjalta toimia ja palveluja yritysten ja eri toimialojen toimintaedellytysten parantamiseen. Kouvola Innovation on toteuttanut vastaavan selvitystyön Kouvolan alueella.

Yleisellä tasolla kyselytutkimukseen osallistuneet yritykset ovat selviytyneet pakotteiden, Ukrainan sodan ja koronan ajasta jopa hämmästyttävän hyvin – poikkeuksiakin toki löytyy. Myös kannattavuus on pysynyt suhteellisen hyvänä. Suurta varovaisuutta on kuitenkin ilmassa, kun tulevaan liittyy monia epävarmuustekijöitä.

"Ei liene yllätys, että eniten harmaita hiuksia Kotkan-Haminan seudun yrityksissä aiheuttavat akuutit energiakysymykset, aivan kuten Kouvolassakin. Osaavan työvoiman saaminen on myös useimpia koskettava haaste", kertovat yrityksiä haastatelleet Jaana Myllyluoma FCG:ltä ja Markku Merovuo Acceleteam Oy:stä.
Lue lisää

Save the date - Uutta pukkaa 7 jälleen tammikuussa

ALUSTAVA OHJELMA:

08:50 Webinaari linkki aukeaa
09:00 Tilaisuuden avaus – Cursor Oy, Harri Eela
09:10 HaminaKotkan kuulumiset– HaminaKotkan satama Oy, Eija Rossi
09:30 Vihreää vetyä ja uusiutuvaa kaasua Kotkassa – Ren-Gas Oy, Saara Kujala
09:50 Akkutehtaiden tilannekatsaus – Vesa Koivisto, Suomen Malmijalotus Oy
10:10 DC liiketoiminnan tilannekuvaa Suomessa – Hyberco Oy, Ari Kurvi
10:30 tauko
10:40 Ilm. myöh.
11:00 Kiertotalouden kehittäminen Kaakkois-Suomessa - Virpi Leppälä, Kymenlaakson Jäte konserni
11:20 Mussalon lietteistä biokaasua – Envor Group Oy, Mika Laine
11:40 Akkuarvoketjun aluevaikutukset Kotkan-Haminan seudulla – Cursor
12:00 Tilaisuuden päätös ja yhteenveto, Harri Eela – Cursor Oy
* muutokset mahdollisia
Lue lisää ja ilmoittaudu

Sitran megatrendit 2023 -julkistustilaisuus 12.1.

Maailma kuohuu ympärillämme, kriisit ja yllätykset seuraavat toisiaan. Tulevaisuus näyttää sumealta. Nyt on entistäkin tärkeämpää ymmärtää muutosten kokonaiskuvaa ja toimia toivotun tulevaisuuden eteen.

Tilaisuudessa saat katsauksen tulevaisuuteemme voimakkaimmin vaikuttaviin laajoihin kehityskulkuihin sekä tulevaisuuteen liittyviin mahdollisuuksiin ja vaikuttamisen paikkoihin. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille tulevaisuudesta ja yhteiskunnallisesta muutoksesta kiinnostuneille.

Cursor Oy ja Kymenlaakson kauppakamari  järjestävät yhdessä kisakatsomon, missä meillä on mahdollisuus pureskella megatrendejä yhdessä toistemme kanssa. 
Lue lisää ja ilmoittaudu

Visit Kotka-Hamina Matkamessuilla 20.-21.1.2023

Tulethan moikkaamaan meitä Matkamessuille Helsingin Messukeskukseen 20.-22.1.2023! Löydät osastomme 6h30 helposti Löytöretkeilijän Itärannikko -kyltin avulla. Saat kaikki parhaat vinkit seudullemme ja mukaasi esitteitä sekä tyylikkään Visit Kotka-Hamina kassin. Ja mikä parasta, swaippaat unelmiesi matkakohteen Matkakohde-Match -sovelluksestamme ja osallistut elämysloma-arvontaan!

Talven 2023 koulutukset ja tapahtumat - varaa paikkasi nyt!

Tapahtumakalenterimme löytyvät jo kevättalven tilaisuudet. Etsitkö uutta tietoa ja ideoita oman tai henkilöstösi osaamisen kehittämiseksi? Tarvitsetko uusia verkostoja ja kontakteja? Järjestämme vuosittain kymmeniä koulutus- ja verkostoitumistilaisuuksia lyhyistä yritysinfoista aina messumatkoihin asti. Samasta osoitteesta löytyvät myös linkit Cursorin matkailupalveluiden ja Suomen Uusyrityskeskuksen koulutuksiin.

Cursorin tarjoamat koulutukset ovat pääosin webinaareja ja niissä mennään suoraan asiaan. Teemat kerätään asiakkaidemme toiveista ja tarpeista. Jotta kaikilla on mahdollisuus osallistua, ovat koulutukset maksuttomia ja ilmoittautumalla saat mahdollisuuksien mukaan tallenteen, jonka voit katsoa sinulle sopivana ajankohtana. Opiskelijat ovat myös tervetulleita yritysinfoihin. Tutustu tarjontaamme tapahtumakalenterista, päivitämme sitä jatkuvasti!

Lisätietoja ja vinkit tulevien tilaisuuksien aiheista:
Heli Tiitinen
heli.tiitinen@cursor.fi
Puh. 040 190 2542
CURSORIN TAPAHTUMAKALENTERI

Seuraa, tykkää, jaa

Kohti unelmien yrittäjyyttä

Ota rohkeasti yhteyttä yritysasiantuntijoihimme, niin 
lähdetään yhdessä reitille kohti unelmien yrittäjyyttä.
Varaa aika
Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Keskus +358 40 190 2500
info@cursor.fi
Yritysneuvonta
Puh. +358 40 190 2555
yritysneuvonta@cursor.fi