Cursor Uutiset lokakuu 2022

Haminan akkumateriaalitehdasprojekti hyvässä myötätuulessa

Haminaan perustetun yhtiön CNGR Finland Oy:n suurimman omistajan, eli CNGR Advanced Material Co. Ltd:n hallituksen puheenjohtajan herra Deng Weimingin delegaatio vieraili Haminassa syyskuun puolivälissä. Vieraita oli vastassa toimitusjohtaja Thorsten Lahrs ja koko yhtiön henkilökunta. Yhtiön Suomalaisen omistajan, eli Suomen Malmijalostus Oy:n edustajana mukana oli projektijohtaja Timo Strengell. 

Haminasta vieraita otti vastaan arvovaltainen edustus kaupunginjohtaja Hannu Muhosen johdolla. Cursorin rakentaman vierailuohjelman mukaisesti kävimme läpi Haminassa jo tehtyjä ja menossa olevia toimenpiteitä ennen kaikkea Haminan projektille rakentaa huippumoderni tuotantolaitos prekursori tuotteelle. Samalla kuvasimme kuinka koko alue valmistautuu uuden teollisen toiminnan etabloitumiseen Kaakkois-Suomeen.

Vierailu sujui hyvin ja tilaisuuden avoin ilmapiiri kertoi luottamuksesta projektin kehitykselle. Seutukierroksella vierailimme projektille varatulla tontilla ja Haminan satama-alueella, jossa oppaana toimi HaminaKotkan Satama Oy:n liikennejohtaja Ville Kuitunen. Kiersimme myös Hillon ns. T2 alueella, joka mahdollistaa hankeen laajentamisen seuraavissa vaiheissa. Paluumatkalla Haminasta Kotkan kautta Helsinkiin kävimme katsomassa Keltakallion teollisuusalueella katodimateriaalitehtaalle varattua aluetta ja lopuksi kävimme Cursorin konttorilla Karhulassa.

Herra Dengin vierailu Suomessa ja Haminassa loi vahvisti uskoa projektin etenemiselle ja koko akkutoimialan voimakkaalle kasvulle.

Lisätietoja akkuteollisuuden hankkeista:
Harri Eela, Senior Advisor, Cursor Oy
Puh. 040 190 2508
harri.eela@cursor.fi
Lisää hankkeistamme sivulla businesskotkahamina.fi

Business Pooki lunasti paikkansa

Kolmas kerta toden sanoo kuuluu sanonta. Koronan takia kahteen kertaan siirtämään jouduttu Business Pooki saatiin viimein toteutettua onnistuneesti. Kotkan höyrypanimolle oli kerääntynyt kymmeniä yrityksiä niin Kotkan-Hamina seudulta kuin maakunnista tutustumaan toisiinsa ja vaihtamaan toimialojensa kuulumisia. Iloisia ilmeitä, aktiivisia sekä mielenkiintoisia keskusteluja käytiin osallistujien kesken panimon tiloissa. 

Päivän aikana kuultiin myös ajankohtaisia kuulumisia monelta seudun isolta toimijalta, sekä tilannekatsauksia käynnissä olevista investointihankkeista mm. akku- ja energiatoimialoilta. Seudulla on ollut menneinä vuosina vahva investointibuumi lukuisten isojen investointien myötä, tulevaisuus myös näyttää erittäin positiiviselta. Nämä isot investoinnit tulevat tarvitsemaan uusia yrityksiä yhteistyökumppaneiksi.

Seudun liiketoimintamahdollisuuksia tutkivilta yrityksiltä saatiinkin hyvin positiivista palautetta. Tällaisia kustannus- ja aikatehokkaita esittäytymismahdollisuuksia kaivataan lähelle potentiaalisia asiakkaita.

Tästä on hyvä jatkaa seuraavaa Business Pookia kohti!

Lisätietoja:
Jarkko Harjula, Senior Advisor, Cursor Oy
Puh. 0401902578
jarkko.harjula@cursor.fi
businesskotkahamina.fi/businesspooki

Yritystarina: Elämyksiä elämään ja brändäystä toimintaan

East Coast Events Oy tähtää paikallisen osaamisen voimin valtakunnalliseksi tapahtumien tuottajaksi. 

Kun raskaan musiikin Dark River Festival järjestettiin Kotkassa ensimmäisen kerran kahdeksan vuotta sitten, tapahtuma oli talkoovoimin rakennettu, melko pienen piirin musiikkifestivaali.
Viime kesänä Dark River keräsi viikonlopun aikana noin 5000 kävijää kautta Suomen ja ulkomaita myöten.

Dark River Festivalista on tullut jo käsite

Kun alati kasvaneen festivaalin järjestäminen talkoovoimin ja yhdistysten varassa alkoi käydä ylivoimaiseksi, Dark Riveriä järjestämään perustettiin East Coast Events Oy-niminen yritys vuonna 2019. Tänä päivänä yritys järjestää omien tapahtumien lisäksi tapahtumia asiakkailleen, vuokraa tapahtumissa tarvittavaa kalustoa, tuottaa video- ja podcasttuotantoja ja kiertuemanagerointi-palveluja.

- Kun tapahtumaa aletaan suunnitella, asiakas määrittelee sisällön ja me huolehdimme järjestelyistä ja puitteista, kertoo East Coast Events Oy:n 39-vuotias toimitusjohtaja ja promoottori Sami Hauru.

Kehitysyhtiö Cursor Oy on toiminut East Coast Events Oy:n yhteistyökumppania yrityksen perustamisesta lähtien. East Coast Events Oy:n ensimmäinen toimipaikka oli yritysten Starttisatamassa Karhulan Teollisuuspuistossa. Tätä nykyä East Coast Events Oy toimii Kotkan Hovinsaaren Ympäristötalosta käsin.

- Cursor Oy on tukenut meitä esimerkiksi ideoinnissa ja markkinoinnissa. Erityisen hienoa on ollut se, että Cursor Oy:n yritysneuvojat ovat helposti tavoitettavissa, Hauru kertoo.

Teksti ja kuva: Ville Vanhala
Lue koko artikkeli cursor.fi sivuilta

Salme on nähnyt kokous- ja toimitiloja tarjoavan Datariinan perustamisen ja kehittymisen vaiheet

Cursorin kiinteistöassistentti Salme Rajala on ollut monessa mukana. Vuonna 2000 johdon assistentti -ohjelman kautta Cursorille päätynyt Salme on nähnyt myös kokous- ja toimitiloja tarjoavan Datariinan perustamisen vaiheet. Entisen tyttölyseon, myöhemmin Katariinan koulun tiloihin perustettiin Datariina, digitaalisen liiketoiminnan keskus. Datariinan alkuvaiheissa oli Cursorin lisäksi mukana silloinen Kymenlaakson ammattikorkeakoulu sekä digitaalisen liiketoiminnan yrityksiä.

- Joskus 2000-luvun alussa yksi Cursorin keskeisiä toimialoja oli ICT. Saimme silloin EU-rahoitusta kahteen Datariinaa koskevaa hankkeeseen. Toisella hankkeella edistettiin Datariinan infraa ja toisella Datariinan toimintaympäristöä, Salme muistelee.

Datariinan toiminta oli ICT-painoitteista vuosia. Nykyään Datariina palvelee monipuolisesti erilaisia ja erikokoisia yrityksiä vuokraamalla ajanmukaisia kokous- ja toimitiloja. Myös Salmen työnkuva on vuosien varrella muuttunut. Datariinassa vietettyjen vuosien jälkeen tie vei Cursorin sisällä erilaisiin projekteihin, aina kansallisista hankkeista kansainvälisiin, ja uusiutuvasta energiasta risteilyliiketoiminnan kehittämiseen. Vuodesta 2020 hän on toiminut Cursorin kiinteistöpalveluissa kiinteistöassistenttina. 

Datariina Katariinan kaupunginosassa, Kotkan keskustan tuntumassa, tarjoaa toimivia tiloja yrityksille ja erinomaiset puitteet kokouksille, tapahtumille ja juhlille. Tule järjestämään tuloksellisia kokouksia tai yrittämään Datariinan toimiviin tiloihin ja verkostoitumaan samanhenkisten kanssa!


 Teksti ja kuva: Sini Immonen, Sini.zen Oy
Lue koko artikkeli

Kaakon KOKKA -hanke tarjoaa ukrainalaisille mahdollisuuden osallistua

Kaakon Kokka – Kansainväliset työyhteisöt ja osaajat Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa -hankkeessa on tunnistettu ja omalta osaltaan myös reagoitu maahanmuuton ja kansainvälisten osaajien liikkuvuuden kasvavaan merkitykseen koko Suomen hyvinvoinnille ja kilpailukyvylle.

Osaajien saatavuus ja suoranainen osaajapula on eri selvityksissä tunnistettu yhdeksi suurimmista yritysten ja myös muiden organisaatioiden kasvun ja kansainvälistymisen haasteista. Kaakon KOKKA -hankkeessa on parin vuoden ajan edistetty Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan kehittämisyhtiöiden, oppilaitosten ja Kouvolan kaupungin yhteisvoimin ulkomaalaistaustaisten osaajien palkkaamista erilaisin valmennuksin ja tietoiskuin Cursorin koordinoiman International Workplace-työpaketin alla.

Cursorissa heräsi ajatus reagoida Ukrainan sodan seurauksena muuttuneeseen maailmantilanteeseen, joka heijastuu voimakkaana kansainvälisenä muuttoliikkeenä ja ukrainalaisten pakolaisvirtana myös Suomeen ja Kymenlaaksoon. Syntyi idea tarjota Kaakon KOKKA -hankkeen puitteissa seudullemme saapuneille ukrainalaisille myös mahdollisuutta osallistua ulkomaalaistaustaisiin osaajiin liittyviin toimenpiteisiin.

Tämän pohjalta toteutamme vielä kaksi räätälöityä Ukraina-tietoiskua, joista ensimmäinen pidetään Kotkassa Eagle-talon Auditoriossa 18.10. klo 9.00–10.15. Kohderyhmänä ovat työnantajat ja aiheena ulkomaalaistaustaisten palkkaamiseen liittyvät kysymykset. Toinen tietoisku järjestetään Haminan Raatihuoneella 20.10. klo 10.00–11.45 ja kohderyhmänä ovat Suomessa tilapäistä suojaa saavat ukrainalaiset. Tilaisuudessa käsitellään työntekoon ja -hakuun liittyviä asioita. Tilaisuudessa on mukana ukrainan kielen tulkki.
Lue lisää ja ilmoittaudu

Yrittäjä, älä jää taloushuolissasi yksin!

Yrittäjän talousapu on valtakunnallinen palvelukokonaisuus, joka tarjoaa apua ja neuvontaa talous- ja maksuvaikeuksissa oleville pk-yrittäjille ja yrityksille. Palvelu koostuu valtakunnallisesta puhelin- ja verkkopalvelusta ja niitä tukevista alueellisista palveluista. 

Yhteydenottoihin vastaavat koulutetut ja kokeneet asiantuntijat, ja heidän kanssaan käydyt keskustelut ovat ehdottoman luottamuksellisia. Yrittäjän talousapua koordinoi työ- ja elinkeinoministeriön ohjaama Työ- ja elinkeinohallinnon asiakaspalvelukeskus. Palvelua kehitetään osana EU:n laajuista Early Warning -toimintamallia. Kun tunnistat työssäsi taloustilanteestaan huolestuneen yrittäjän, ohjaa hänet tutustumaan verkkosivuille ja soittamaan palveluun.

Pääset alkuun soittamalla tai jättämällä yhteydenottopyynnön lomakkeen kautta. Ota rohkeasti yhteyttä, niin etsitään yhdessä keino päästä parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen!
Lue lisää

Itärannikon ruokaidentiteettiä etsimässä

Mistä Itärannikon ruoka tunnetaan? Miltä näyttäisi ikoninen annos seudultamme?
Onko sinun yrityksesi fokus ruokatuotteissa ja ruokaan liittyvissä palveluissa? Oletko kiinnostunut houkuttelemaan ruokasi äärelle matkailijoita seudun ulkopuolelta?

Tule mukaan kehittämään seudun ruokaidentiteettiä! Saat runsaasti näkyvyyttä tuotteillesi ja palveluillesi ja kehität oman yrityksesi tarinaa ja tuotteita entistä vetovoimaisemmiksi.

Kiinnostuitko? Ota pikimmiten yhteyttä projektipäällikkö Kari Taimistoon ja pääset mukaan alan asiantuntijoiden luotsaamaan projektiin, jossa Itärannikon ruokaidentiteetti hiotaan huippuunsa.

Lisätietoja:
Luontomatkailun asiantuntija Kari Taimisto
Puh 040 190 2548
kari.taimisto@cursor.fi
Lue lisää ruokamatkailun kehittämisestä

Koulutukset ja yrittäjätilaisuudet matkailualan yrittäjille

Ulottuvillasi on nyt huippukoulutusta, jolla opit kertomaan tuotteestasi tai palvelustasi entistä houkuttelevammalla tavalla potentiaalisille asiakkaille. Tarina on olennainen osa markkinointia. Minkälainen sinun tuotteesi tai palvelusi tarina voisi olla? 
Lue lisää ja ilmoittaudu

Pyhtäänlinna etsii uutta ravintoloitsijaa

Pyhtäänlinnan noin 214 m² suuruiset, uusin keittiölaittein ja kalustein varustellut keittiö- ja ravintolatilat ovat vuokrattavana. Ravintolasta on upeat järvinäkymät Huutjärvelle, terassi kahdessa tasossa ja asiakaspaikkoja ravintolasalissa ja kabinetissa noin 50. Pyhtäänlinnassa on Pyhtään kunnanviraston lisäksi liike- ja toimistotiloja sekä yksityisasuntoja.

Kiinnostuitko? Tutustu kohteeseen lisää ja ota rohkeasti yhteyttä!

Lisätietoja:
Annemari Rantala, kiinteistöpäällikkö
Puh 040 190 2552
annemari.rantala@cursor.fi
Lue lisää ja yhteystiedot
Lue lisää ja ilmoittaudu tästä

Miten Ukrainan sota on vaikuttanut yritystoimintaasi?

Ukrainan sota ja Venäjä-pakotteet ovat vaikuttaneet yritysten toimintaan monin tavoin. Vaikutukset kohdistuvat esimerkiksi energiaratkaisujen tilanteeseen ja muutosten kiireellisyyteen, rahoitustilanteeseen, raaka-aineiden ja komponenttien saatavuusongelmiin, hintojen muutoksiin sekä maksuvälityksen ja sopimusten ongelmiin.

Osallistu ja vaikuta!
Vastaa kyselyyn, jolla kartoitamme Etelä-Kymenlaakson yritysten tilannetta asian tiimoilta. Kyselyyn pääset alla olevasta painikkeesta. Vastausaikaa on 21.10.2022 asti.
Selvitys tukee seudullisia elinkeinoyhtiöitä palvelujen kohdentamisessa sekä kansallisessa edunvalvonnassa yrityksille suunnattujen tukitoimien kuten rahoituksen turvaamisessa.

Kysely toteutetaan osana Kymenlaakson liiton Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) määrärahasta rahoitettavaa Selvitys Ukrainan sodan vaikutuksista Kymenlaakson yrityksiin -hanketta, jonka toteutuksesta vastaavat Cursor ja Kouvola Innovation.

Lisätietoja: 
Riina Laaksonen, projektipäällikkö
Puh 040 1990 2534, 
riina.laaksonen@cursor.fi
KYSELYYN PÄÄSET TÄSTÄ

Syksyn koulutukset ja tapahtumat - varaa paikkasi nyt!

Tapahtumakalenterimme on uusiutunut ja nyt sieltä löytyvät koko loppuvuoden tilaisuudet. Etsitkö uutta tietoa ja ideoita oman tai henkilöstösi osaamisen kehittämiseksi? Tarvitsetko uusia verkostoja ja kontakteja? Järjestämme vuosittain kymmeniä koulutus- ja verkostoitumistilaisuuksia lyhyistä yritysinfoista aina messumatkoihin asti. Samasta osoitteesta löytyvät myös linkit Cursorin matkailupalveluiden ja Suomen Uusyrityskeskuksen koulutuksiin.

Cursorin tarjoamat koulutukset ovat pääosin webinaareja ja niissä mennään suoraan asiaan. Teemat kerätään asiakkaidemme toiveista ja tarpeista. Jotta kaikilla on mahdollisuus osallistua, ovat koulutukset maksuttomia ja ilmoittautumalla saat mahdollisuuksien mukaan tallenteen, jonka voit katsoa sinulle sopivana ajankohtana. Opiskelijat ovat myös tervetulleita yritysinfoihin. Tutustu tarjontaamme tapahtumakalenterista, päivitämme sitä jatkuvasti!

Lisätietoja ja vinkit tulevien tilaisuuksien aiheista:
Heli Tiitinen
heli.tiitinen@cursor.fi
Puh. 040 190 2542
UUDISTUNUT TAPAHTUMAKALENTERI

Seuraa, tykkää, jaa

Kohti unelmien yrittäjyyttä

Ota rohkeasti yhteyttä yritysasiantuntijoihimme, niin 
lähdetään yhdessä reitille kohti unelmien yrittäjyyttä.
Varaa aika
Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Keskus +358 40 190 2500
info@cursor.fi
Yritysneuvonta
Puh. +358 40 190 2555
yritysneuvonta@cursor.fi