Cursor Uutiset toukokuu 2021

Uusia yrityksiä perustettu tasaisesti Kotkan-Haminan ja Loviisan seuduilla vuoden 2020 ja alkuvuoden 2021 aikana 

Kotkan-Haminan seudulle perustettiin yhteensä 109 uutta yritystä tammi-maaliskuun 2021 välisenä aikana, mikä on 4 yritystä enemmän kuin vuoden 2020 vastaavana ajankohtana. Suurin osa näistä uusista yrityksistä eli 70 kpl perustettiin Kotkaan.

Loviisan alueella yrityksiä on perustettu myös vuoden 2020 alkuvuotta enemmän. Loviisaan perustettiin vuoden 2021 ensimmäisen kvartaalin aikana yhteensä 32 yritystä, kun vastaavasti vuoden 2020 vastaavalla aikajaksolla perustettuja yrityksiä oli 29 kpl.

Kotkan-Haminan seudulle perustettiin v. 2020 yhteensä 398 uutta yritystä, mikä on 22 yritystä edellisvuotta enemmän.

Vuoden 2020 aikana eniten yrityksiä perustettiin palvelualoille muun muassa ammatillisten, tieteellisten ja teknisten alojen palveluihin, taide viihde, virkistys ja muuhun palvelutoimintaan sekä terveys- ja sosiaalipalveluihin.

Kokonaisuudessaan yritysten määrä seudulla väheni vuoden 2020 aikana. Toiminnan lopetti yhteensä 469 yritystä. Näistä suuri osa on sellaisia, jotka Patentti- ja rekisterihallitus on poistanut kaupparekisteristä muun muassa toimittamattomien tilipäätöstietojen vuoksi. Kun poistot huomioidaan, niin yritysten määrä väheni 71 yrityksellä vuonna 2020.

Tiedot perustuvat kehittämisyhtiö Cursor Oy:n keräämiin tietoihin Kotka-Haminan ja Loviisan seudun yrityksistä.

Yrityspalveluseteli kotkalaisille mikroyrityksille 

Kotkan kaupunki jakaa 27 000 euroa kotkalaisten mikroyritysten tukemiseksi korona-aikana myynnin ja markkinoinnin yrityspalvelusetelin muodossa. Yrityspalvelusetelin tavoitteena on kiihdyttää koronasta kärsineiden mikroyritysten liiketoimintaa ja tukea yksityisen palvelumarkkinoiden kehittymistä. Yrityspalvelusetelit arvotaan hakukriteerit täyttävien hakijoiden kesken.

Yrityspalvelusetelin arvo on 2 000 euroa,
josta Kotkan kaupungin osuus on 1500 euroa ja
yrityspalvelusetelin saaneen yrityksen omavastuuosuus
on 500 euroa. Hintoihin lisätään arvonlisävero.
Lue lisää cursor.fi sivulta

Kotkan kaupunki ja Finnish Battery Chemicals valmistautuvat esisopimuksen allekirjoittamiseen

Kotkan kaupunki ja Suomen Malmijalostus Oy:n kokonaan omistama tytäryhtiö Finnish Battery Chemicals Oy ovat valmistelleet esisopimuksen teollisuustontista, jolle voidaan rakentaa litiumioniakkujen katodiaktiivimateriaalia valmistava CAM-tehdas. Esisopimus on tarkoitus allekirjoittaa heti kesäkuun alussa kaupunginvaltuuston käsittelyn jälkeen ja se koskee katodimateriaalitehtaan ensivaiheen rakentamiseen soveltuvaa tonttia Kotkan Keltakallion teollisuusalueella.

Tämä on erittäin hyvä uutinen, sanoo Harri Eela, senior advisor Cursorilta.
Kotkan kaupunki ja Finnish Battery Chemicals ovat sopineet alueen varauksen ehdoista ja etenevät kohti tiivistä paikallista yhteistyötä, jolla osaltaan tuetaan kansallisen akkustrategian toteuttamista. Kansalliset tavoitteet ovat kunnianhimoisia ja Kotkan-Haminan seutu on Cursorin johdolla sitoutunut ja kykenevä voimakkaasti tukemaan tätä kehitystä. Investoinnit tarvitsevat toimivan infran kuten tontit, mutta myös paljon muuta. Kokonaisuuden rakentaminen onkin menossa monella rintamalla niin kansainvälisesti, kansallisesti kuin paikallisestikin ja Cursor on tässä kehityksessä laajalla paikallisella osaamisella intensiivisesti mukana, jatkaa Eela.
Lue lisää businesskotkahamina.fi sivulta

Cursorin yrityspalvelutiimissa vaihtui vetovastuu 

Suomen paras yrityspalvelutiimimme sai uuden vetäjän, kun yrityspalvelujohtaja Tiina Paavola siirtyi muihin tehtäviin ja vastuun yrityspalveluiden johtamisesta otti Elina Reijasalo. Reijasalo siiryi Cursorille Lähi-Tapiolasta ja tuntee sitä kautta erittäin hyvin koko Kaakkois-Suomen yrityskentän sekä yritysasiakkaiden tarpeet. 

Virallinen kapulan vaihto suoritettiin uudistuneessa Ravintola Meriniemeissä hieman löyhentyneiden koronarajoitusten vallitessa.

Tiina Paavola toivotti Elinalle onnea uudessa tehtävässä seuraavin sanoin:
Olen erittäin ylpeä siitä, että olen saanut olla mukana kehittämässä Cursoria yhtiönä, kuntien elinkeinopalveluita ja koko seudun elinvoimaa. Cursorin yrityspalvelut ovat tänä päivänä aktiivisesti seudun yrittäjien käytössä. Asiakasmäärä kasvaa, uusia yrityksiä perustetaan ennätysvauhtia ja palveluidemme käyttäjät ovat saamaansa palveluun erittäin tyytyväisiä. On ilo jättää elinvoimainen ja vahvasti seudun tulevaisuutta rakentava yhtiö sekä osaava yrityspalvelutiimi seuraaviin käsiin. Elina, lämpimästi tervetuloa cursorilaiseksi, onnea ja menestystä tehtävään!

On hienoa jatkaa Tiinan työtä yrityspalveluiden veturina. Cursorin yrityspalveluissa on tapahtunut paljon uudistuksia viime vuosina, asiakastyytyväisyys on hienolla tasolla, yhä useammat yrittäjät ja yritykset ovat saaneet tarvitsemiaan apuja ja neuvoja perustamisvaiheesta alkaen. Kulunut vuosi on ollut monelle yrittäjälle haasteellinen ja maksuttomat asiantuntijapalvelumme ovat olleet kullanarvoisia. Asiantuntijoiden vahvalla yhteistyöllä tuemme ja sparraamme seutukunnan yrittäjiä kohti unelmien yrittäjyyttä. Kehitystyö kuntien elinkeinopalveluiden ja seudun elinvoiman osalta jatkuu. Kiitokset Tiinalle erinomaisesti sujuneesta kapulanvaihdosta, onnea ja myötätuulta tulevaan! Reijasalo kiteytti tunnelmat vaihdon yhteydessä.

Cursorin yrityspalvelutiimiin uusia kasvoja

Tuula Metsälä, yritysasiantuntija

Kuka olet ja kerro jotain itsestäsi?
Olen Tuula, asun Suur-Miehikkälässä ja tykkään käsin uutetusta kahvista.

Mitä teet Cursorilla?
Teen töitä alueen yrittäjien kanssa, kun he suunnittelevat esimerkiksi kannattavuuden parantamiseen liittyviä toimia, uuden yrityksen perustamista tai investointituen hakemista.

Mitä ei löydy cv:stäsi?
Olen hyvä paistamaan nuotiolla makkaraa.

Mikä on seudullamme hyvää ja mitä kehittäisit?
Parasta ovat paikalliset ihmiset, joiden ansiosta tänne on ollut helppo kotiutua. Arvostan paljon myös runsaana esiintyvää ryhtyväistä asennetta sekä loistavia pyöräilymahdollisuuksia.
Pyrin tunnistamaan keinoja, joiden avulla me kaikki voisimme hyödyntää paikallisten yritysten palveluja vielä nykyistäkin tehokkaammin.

Elina Reijasalo, yrityspalvelujohtaja

Kuka olet ja kerro jotain itsestäsi?
Olen Elina Reijasalo, asun Kotkan Mussalossa perheeni kanssa.
Juureni ovat pohjoispohjanmaalla merikaupunki Raahessa.
Pohjalainen sitkeys lienee yksi vahvimpia luonteenpiirteitäni.

Mitä teet Cursorilla?
Yrityspalvelujen veturina, yhdessä asiantuntevan tiimini kanssa luotsaan seutukunnan yrittäjiä ja yrityksiä kasvamaan ja kehittymään kohti unelmien yrittäjyyttä.
Kuntien elinkeinopalveluiden kehitystyö ja seudun elinvoimaisuuden kehittäminen yhdessä sidosryhmien kanssa kuuluu myös työtehtäviini.

Mitä ei löydy cv:stäsi?
Raikuvaa naurua ja kopisevia korkoja en sinne oikein osannut sijoittaa.

Mikä on seudullamme hyvää ja mitä kehittäisit?
Upeat ihmiset ja kaunis luonto, voimaannuttavaa merta unohtamatta.
Yhteen hiileen puhaltamista voi aina kehittää, sakissa pärjätään parhaiten.

Tervetuloa toimitila- ja tonttipalveluumme

Rekisteristä löydät tietoja Kotkan-Haminan seudun ja Loviisan vapaista toimitiloista ja yritystonteista. Palvelu on maksuton vapaata toimitilaa tai tonttia tarjoaville sekä etsiville.

ETSITKÖ TOIMITILAA TAI TONTTIA
Tutustu laajaan toimitila- ja tonttitarjontaan. Sopivan kohteen löydyttyä, ota rohkeasti yhteyttä ilmoittajaan. Ilmoittajan yhteystiedot löydät kohdekortilta.

ILMOITTAJALLE
Toimitilan tai tontin ilmoittaminen tapahtuu helposti ilman rekisteröitymistä sähköisellä lomakkeella kohdasta "Jätä ilmoitus". Rekisteröitymällä käyttäjäksi voit itse hallinnoida ja muokata ilmoituksia. 
Siirry palveluun tästä

Kohti unelmien yrittäjyyttä

Ota rohkeasti yhteyttä yritysasiantuntijoihimme, niin 
lähdetään yhdessä reitille kohti unelmien yrittäjyyttä.
Varaa aika

Seuraa, tykkää, jaa

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Keskus +358 40 190 2500
info@cursor.fi
Yritysneuvonta
Puh. +358 40 190 2555
yritysneuvonta@cursor.fi