Cursor Uutiset kesäkuu 2021

David Lindströmin kesätervehdys

Linkissä olevan videon myötä haluamme kiittää teitä menneestä keväästä ja toivottaa teille kaikille oikein lämmintä ja rentouttavaa kesää. Cursor palvelee myös loma-aikana, joten älä epäröi ottaa yhteyttä, jos siihen on tarvetta.

Eagle-talon aulapalveluiden kesäaikataulu:
9.7. asti aulapalvelu on avoinna normaalisti klo: 8-16 (8-15).
12.7-30.7. välisenä aikana aulapalvelu on avoinna poikkeuksellisesti klo: 8-14.
Niinä aikoina kun aulapalvelussa ei ole henkilöstöä, tavoitatte heidät numerosta 040 190 2500 tai s-postilla aulapalvelut@cursor.fi
2.8-10.8 aulapalvelu on avoinna normaalisti klo: 8-16 (8-15).
Katso videotervehdys

Akkumateriaalihankkeet kiinnostavat Kotkan-Haminan seudun yrityksiä

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor ja Finnish Battery Chemicals järjestivät urakoitsijoille suunnatun infotilaisuuden Merikeskus Vellamossa ja samanaikaisesti verkossa keskiviikkona 16.6.2021. Kotkassa järjestettyyn akkumateriaalihankkeiden infotilaisuuteen ilmoittautui noin 40 yritystä ja lähes 100 henkilöä.

”Palaset alkavat loksahdella paikolleen pitkäjänteisen, luottamuksellisen yhteistyön ja alueellisten investointien tuloksena. Tänään eteemme avautui huikea kokonaisuus, joka toteutuessaan tuo työpaikkoja ja mahdollistaa kestävää kasvua uudelta, nousussa olevalta teollisuusalalta. Oli tärkeää kertoa projekteista ja mahdollistaa laajempi alueemme yritysten mukaantulo suunniteltuihin projekteihin.”, kiteytti Harri Eela, senior advisor Cursorilta päivän antia.

Haminan ja Kotkan akkumateriaalitehtaiden edistämiseksi on tehty jo paljon työtä, mutta vielä enemmän on edessä päin, mikäli hankkeet tavoitteiden mukaisesti siirtyvät selvitysvaiheesta investointivaiheeseen. Tällä hetkellä selvityksiä työstetään vielä kumppaneiden kesken.
Lue lisää businesskotkahamina.fi sivulta

Sanna Gango FM Kymenlaakson korkeakouluyhdistyksen toiminnanjohtajaksi

Kymenlaakson korkeakouluyhdistyksen toiminnanjohtajaksi on valittu 1.8. 2021 alkaen FM Sanna Gango. Projektiassistentiksi valittiin MA, tohtorikoulutettava Peppi Heinikainen.

Kymenlaakson korkeakouluyhdistys ry on perustettu 17.6.2020. Yhdistyksen perustajajäsenet ovat Kymenlaakson liitto, Kymenlaakson kesäyliopisto, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy, Kouvola Innovation Oy, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK, Kymen yrittäjät ry sekä Kymenlaakson kauppakamari.

Kymenlaakson korkeakouluyhdistys ry tavoitteena on edistää Kymenlaakson maakunnan kehittämistä vahvistamalla yliopistotason tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan rahoitusta maakunnassa, esimerkiksi älykkään erikoistumisen strategian -kärkialoilla.
Yhdistys toimii tiiviissä yhteistyössä Kaakkois-Suomessa toimivien yliopistojen ja ammattikorkeakoulun sekä vapaan sivistystyön oppilaitosten kanssa tieteellisen tutkimustyön edistämiseksi ja vahvistamiseksi Kymenlaaksossa. Sen tehtävänä on rakentaa strategista korkeakouluyhteistyötä ja koulutusta, vahvistaa yritysten TKI-toimintaa ja mahdollistaa lisärahoituksen mm. professuureihin liittyvien yrityskohtaisten tutkimus- ja selvitysprojektien avulla, sekä edistää Kymenlaakson seutujen ja eri toimijoiden yhteistyötä TKI-toiminnan osalta.

Lisätietoja: Jaakko Mikkola, puheenjohtaja 040 548 0311 ja Elina Ivakko 040 555 9094

Cursorin matkailutiimissä vaihtui vetovastuu 

Cursorin Visit Kotka-Haminan matkailutiimin johtaja on vaihtunut. Matkailujohtajana yli kaksi vuotta toimineen Kati Paasin siirtyessä Visit Fínlandin palvelukseen, tehtävässä on aloittanut Cursorilla aiemmin projektipäällikkönä toiminut Katri Miettinen. Katri on  koulutukseltaan filosofian maisteri ja kauppatieteiden tohtori. Hänen väitöskirjansa käsitteli kuluttajakäyttäytymistä matkailussa. Katrilla on kokemusta kehittämisyhtiön toiminnasta sekä kansainvälisen liiketoiminnan kehittämisestä. 

Kati Paasi toivotti Katrille onnea uudessa tehtävässä seuraavin sanoin: ”Olen kiitollinen siitä, että olen saanut olla luomassa matkailun edistämisen uusia toimintamalleja Cursorin toiminta-alueella ja kehittämässä koko Cursorin toimintaa. Viimeisen reilun kahden vuoden aikana olemme muokanneet matkailun edistämisen mallit vastaamaan tämän päivän vaatimuksia. Olemme nousseet edelläkävijöiksi monessa asiassa ja olemmekin nyt kilpailukykyisessä asemassa verrattuna Suomen muihin vastaaviin alueisiin. 

Olen ylpeä Cursorin tiimistä ja rohkeista yrittäjistä, joiden kanssa olen saanut työskennellä. Vaikka lähdenkin nyt Kotkasta niin kotikaupunkini Kotka ei lähde minusta. Siirryn seuraavaksi Visit Finlandin palvelukseen kehitysjohtajaksi. Uudessa työssäni pääsen edistämään koko Suomen matkailua ja uskon, että teemme yhteistyötä jatkossakin. Toivotan sinulle Katri onnea ja menestystä uudessa työssäsi – työssä, joka on hyvin dynaaminen, haastava ja kiinnostava. Vaarana tässä on, että menetät sydämesi Suomen kaakkoisrannikolle, mutta se on riski, joka kannattaa ottaa.”

Katri Miettinen on aloittanut tehtävässään kesäkuun alussa ja tunnistaa tulevat haasteet edessään, mutta haluaa katsoa rohkeasti kohti tulevaa. 

”Kymenlaakso ja Loviisa pitävät sisällään upeita matkailuelämyksiä. On hienoa päästä yhdessä Cursorin matkailutiimin kanssa jatkamaan jo kehitettyjä tehokkaita toimintamalleja ja ideoimaan uusia strategioita, joilla teemme seutua tunnetuksi sekä kotimaassa että ulkomailla. Keväästä 2020 lähtien matkailutoimialalla on ollut haasteelliset ajat ja toipumiseen tarvitaan useampi vuosi. Tutkitusti innostus kotimaan matkailuun jatkuu myös tulevana kesänä. Me cursorilaiset tiedämme, että ponnistelut seudun tunnettuuden lisäämiseksi ja yritysten palveluiden kehittämiseksi hyödyttävät sekä matkailijaa että paikallisia yrittäjiä. 

Matkailutiimi aikoo tulevaisuudessakin panostaa alueellisen elinkeinoelämän hyvinvointiin ja yritysten valmiuksien kehittämiseen. Kiitos Katille erinomaisesta työstä matkailun kehittämiseksi ja toimintojen viemiseksi uudelle tasolle! Tästä on hyvä jatkaa eteläisen Kymenlaakson ja Loviisan houkuttelevuuden lisäämisen parissa", kertoo Miettinen.

Cursorin matkailutiimin uusia kasvoja

Katri Miettinen, matkailujohtaja

Kuka olet ja kerro jotain itsestäsi?
Olen Ekaterina Miettinen ja olen kotoisin Petroskoista. Tulin ensin opiskelemaan suomalaiseen lukioon ja alussa osasin hyvin vähän suomea. Ihastuin täysin kulttuuriin ja ihmisiin, ja olen nyt viettänyt jo yli puolet elämästä Suomessa.

Mitä teet Cursorilla?
Toimin matkailujohtajana. Yhdessä osaavan matkailutiimin kanssa huolehdimme, että alueemme kiinnostavuus matkailukohteena kasvaa ja pystymme kehittämään edelleen sekä kohteemme palveluita että matkailualan yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Yritysten menestys heijastuu suoraan koko alueen menestykseen.  

Mitä ei löydy cv:stäsi?
Aloitin väitöskirjan, koska halusin selvittää miten perhe, yhteiskunta ja kulttuuri vaikuttavat valintoihin matkailun kontekstissa. Olin oman kokemukseni kautta kokenut tämän mielenkiintoiseksi tutkimusalueeksi.

Mikä on seudullamme hyvää ja mitä kehittäisit?
Kotkan, Haminan ja Loviisan alueella on sydämellisiä ihmisiä, ja täällä on monia loistavia vierailukohteita. Kehittäisin edelleen matkailutuotteita, erityisesti erilaisille asiakasryhmille sopiviksi. Aluenäkyvyyttäkään ei voi olla koskaan liikaa. Mielestäni alueellamme on loistavia mahdollisuuksia kehittyä entistä houkuttelevammaksi matkailukohteeksi.  

Anna Selänne, tourism develompment manager

Kuka olet ja kerro jotain itsestäsi?
Anna Selänne, asun Kirkkonummella ja olen alun perin kotoisin Raumalta.
Olen 90-luvun alkupuolelta asti työskennellyt matkailun parissa, eri kokoisissa yrityksissä ja erilaisissa toimenkuvissa. Monipuolinen repertuaari sisältää asiakaspalvelusta myynti-, markkinointi ja kehitystehtäviin kuluttajamatkailun, ammatti- ja liikematkustuksen, kokous- ja kongressimatkailun sekä luonto- ja elämysmatkailun parissa. Opintoni ovat keskittyneet pääosin kansainväliseen markkinointiin ja viimeisimpänä palvelumuotoiluun. Olen intohimoinen luontoihminen, koiran ja hevosten kanssa puuhastelu vie suurimman osan vapaa-ajastani.

Mitä teet Cursorilla?
Toimin matkailun ammattilaiskentän kehittämisen tehtävissä Tourism Development Manager nimikkeellä.
1.6. alkaen olen aloittanut kahdessa uudessa hankkeessa Projektipäällikkönä. Hankkeet ovat kaksivuotisia ja nimeltään MICE - kokousmatkailusegmentin käynnistäminen ja Uutta Kasvua Ruotsin markkinasta.

Mitä ei löydy cv:stäsi?
Teen maailman parasta jauhelihakastiketta. Ainakin poikani mielestä.

Mikä on seudullamme hyvää ja mitä kehittäisit?
Vesielementti on ehdoton myyntivaltti seudun markkinoinnissa. Meri, saaristo ja Kymijoki etenkin luovat hienot puitteet matkailun näkökulmasta. Hotellikapasiteettia toivoisin lisää mahdollisimman nopealla aikataululla, jotta voitaisiin lähteä hakemaan seudulle suurempia tapahtumia. Muutoin uskon infrastruktuurin olevan kunnossa kaikin puolin esimerkiksi kansainvälisiä kongresseja ajatellen.

Netta Hautamäki, matkailukoordiaattori

Kuka olet ja kerro jotain itsestäsi?
Olen Netta, syntyperäinen haminalainen jolla on kotona vain 16 viherkasvia.

Mitä teet Cursorilla?
Toimin kursorilla matkailukoordinaattorina ja työpäiväni sisältyvät matkailuyritysten koulutusten suunnittelusta, sekä erilaisten kokousten ja tilaisuuksien järjestelyistä. Tulevana kesänä olen apuna uuden matkailuneuvonnan vinkkaustoiminnan koordinatiivisissa tehtävissä. Valmistelen uutiskirjeitä yrittäjille ja sidosryhmille, vastaanotan ilmoittautumisia, hyväksyn laskuja sekä paljon muuta.

Mitä ei löydy cv:stäsi?
Viihdyn luonnossa ja nautin kauniiden hetkien ikuistamisesta kuviksi.

Mikä on seudullamme hyvää ja mitä kehittäisit?
Seutumme jatkuvasti kehittyvä matkailutarjonta, upea luonto ja monipuoliset tapahtumat ovat näkemisen ja kokemisen arvoisia. Seudullamme on paljon inspiroivia yrittäjiä ja kehittäisin lisää yhteen hiileen puhaltamista sekä ennalta arvaamattomien yhteistyökuvioiden luomista rajojen rikkomiseksi. 

Anniina Merilinna, kestävän matkailun asiantuntija

Kuka olet ja kerro jotain itsestäsi?
Olen Anniina, töissä innokas matkailun kehittäjä ja vapaa-ajalla ulkoilmaihminen. Joskus myös toisin päin. 

Mitä teet Cursorilla?
Toimin kestävän matkailun asiantuntijana, eli autan seutua ja sen yrityksiä kehittämään matkailua kestävästi ja vastuullisesti. 

Mitä ei löydy cv:stäsi?
Kesän kunniaksi on pakko sanoa, että olen intohimoinen jäätelön ystävä. Muutama kesän uutuusmaku on vielä testaamatta.

Mikä on seudullamme hyvää ja mitä kehittäisit?
Seudulla on paljon annettavaa matkailijalle. On luontoa, kulttuuria, historiaa ja aktiviteetteja. Alueella ja monissa yrityksissä myös panostetaan vastuullisuuteen, mutta vielä kun saisi sitä paremmin tuotua esille. 

Annika Ruohonen, matkailumarkkinoinnin sisällönsuunnittelun asiantuntija

Kuka olet ja kerro jotain itsestäsi?
Olen Annika Ruohonen ja asun Sipoon Söderkullassa. Luonnossa kulkeminen, uusissa paikoissa seikkaileminen, kirjoittaminen ja valokuvaaminen ovat minun lempipuuhia.

Mitä teet Cursorilla?
Osana matkailun markkinointitiimiä työni on tuoda esille alueemme hienoja matkailukohteita ja kehittää strategioita tehokkaaseen markkinointiin. Vastaan Visit Kotka-Haminan verkkosivujen sisällöistä ja Facebook-kanavasta. Laadin myös matkailun tiedotteet, esitteiden tekstisisällöt ja uutiskirjeet.

Mitä ei löydy cv:stäsi?
Kudon sujuvasti sukat, lapaset ja villapaidat.

Mikä on seudullamme hyvää ja mitä kehittäisit?
Kaakkois-Suomessa on valtavasti upeita matkailukohteita. On ollut ilo tutustua niihin ja on ilo kertoa niistä eteenpäin. Alueen tunnettuuden eteen voimme vielä tehdä töitä, mutta pidän haasteista ja potentiaalia matkailun kasvuun alueella on runsaasti. 

Kaksi uutta hanketta matkailuelinkeinon kasvun tueksi

MICE hanke käynnistynyt 1.6.2021
Visit Kotka-Hamina on saanut myönteisen rahoituspäätöksen alueen kokousmatkailun kehittämistyöhön.

MICE hankkeessa tuetaan seudun matkailuelinkeinon kasvua yritystapahtumien, kokous- ja kongressimatkailun sekä messujen ja näyttelyiden tuoman uuden liiketoiminnan myötä.
Kaksivuotisen hankkeen aikana kehitetään tuotekonsepteja palvelemaan yritysten monipuolisia tarpeita sekä haetaan myös kansainvälisiä tapahtumia seudulle.

Uutta kasvua matkailuun Ruotsista – hankemuutos voimaan 1.6.2021 alkaen
Visit Kotka-Hamina on saanut myönteisen päätöksen Kiinan markkinoille suuntautuvan hankkeen muutoshakemukselle. Tulevien vuosien aikana tullaan panostamaan kaukomarkkinoiden sijasta lähialueiden matkailijakohderyhmiin pandemian aiheuttaman matkailun liiketoimintaympäristön muutoksen myötä.

Visit Finlandin kansallisen matkailustrategian mukaan tähdätään markkinointitoimenpiteitä ensisijaisesti Ruotsiin. Visit Kotka-Hamina osallistuu strategian toteuttamiseen taktisin toimenpitein, kaksivuotisen hankkeen aikana tuetaan alueen matkailuelinkeinoa ja kehitetään seudun tuote- ja palvelukonsepteja vastaamaan erityisesti ruotsalaisten ja muiden kansainvälisten lähimarkkinoiden matkailijoiden odotuksiin ja toiveisiin.

Lisätietoa molemmista hankkeista antaa projektipäällikkö Anna Selänne, anna.selanne@cursor.fi / 040 674 9192.
KUVA: Krista Ylinen

Vähähiilisyys yritysten kilpailueduksi -hanke järjestää elokuussa viikolla 33 ja 34 Kymenlaaksossa strategisen muotoilun valmennussarjan

Cursorin, Xamkin ja Kinnon yhteistyönä toteutettavassa hankkeessa osallistetaan kymenlaaksolaisia, etenkin vähähiilisyysinnovaatioista tunnettuja pk-yrityksiä. Hankkeen toimenpiteinä yritysten kanssa järjestetään strategisen muotoilun valmennukset yritysjohdolle ja jatkokehitystoimina muun muassa digital design business lab -analyysityöpajoja.

Valmennuksen toteuttaa Design Forum Finland. Menestyvimmät yritykset käyttävät muotoilua ja muotoilun työkalut ovat yhä tärkeämpiä suomalaisten yritysten liiketoiminnan rakentamisessa. Design Forum Finlandin valmennus tarjoaa osallistuville yrityksille ymmärryksen muotoilun arvosta liiketoiminnan kehittämisessä. Muotoiluajattelun ja muotoilun strategisen käytön avulla luodaan kestäviä toimintaedellytyksiä yrityksille ja merkityksellisiä sekä tärkeitä tuotteita ja palveluita asiakkaille. 

Valmennuksen keskeisenä teemana on se, kuinka strategista muotoilua hyödyntäen voidaan parantaa yritysten innovaatioiden tuottamaa arvoa ja vaikuttaa myös kaupallistamiseen ja tuotteiden ja palveluiden kiinnostavuuteen ja haluttavuuteen.

Valmennus koostuu neljästä puolen päivän pituisesta valmennusmoduulista, teemat ovat seuraavat:
1. Tulevaisuuden ennakointi osana yrityksen strategiaa
2. Kokonaisvaltaisen brändikokemuksen rakentaminen
3. Muotoilulla kasvua ja arvoa
4. Design thinking yrityksen johdon työkaluksi

Huom. Valmennukseen voivat osallistua yritykset, jotka eivät itse tarjoa suunnittelupalveluita kuten muotoilua, palvelumuotoilua tai brändisuunnittelua.

Valmennussarjan jälkeen voit osallistua myös hankkeen muihin kehittämistoimiin, joita ovat muun muassa yrityskohtaiset kaupallistamisprosessit sekä tuotteistamisen ja kestävän kehityksen työpajat vähähiilinen tulevaisuus huomioiden. 

Tervetuloa mukaan!
Lisätietoja: meri.valta@xamk.fi

SILTAKYLÄN HALLIOSAKE

Etsitkö yrityksellesi tilaa? Siltakylän halliosakkeet ovat myynnissä nyt. 
Tilojen koot 33 m², 64 m² ja 129 m².

Myynti:
Aninkainen Kotka/ Kotkan Kiinteistökeskus Oy, Keskuskatu 25, 48100 Kotka
Ari Nuutinen 044 074 7100 ari.nuutinen@aninkainen.fi
Ilkka Rämä 044 716 0160 ilkka.rama@aninkainen.fi

Lue lisää

Kohti unelmien yrittäjyyttä

Ota rohkeasti yhteyttä yritysasiantuntijoihimme, niin 
lähdetään yhdessä reitille kohti unelmien yrittäjyyttä.
Varaa aika

Seuraa, tykkää, jaa

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Keskus +358 40 190 2500
info@cursor.fi
Yritysneuvonta
Puh. +358 40 190 2555
yritysneuvonta@cursor.fi