Cursor Uutiset toukokuu 2022

David Lindström: Kesän kynnyksellä

Tummat pilvet ovat kerääntyneet taivaalle maailmalla. Yksikään maa tai maanosa ei kai ole jäänyt täysin ilman vaikutuksia Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. Ja Venäjän naapurina, vaikutukset kohdistuvat tietenkin myös Suomeen ja sekä Kotkan-Haminan seutuun että Loviisaan. Jo ennen hyökkäystä kärsimme sekä vanhoista pakotteista että koronan vaikutuksista ja hyökkäys tietenkin pahensi tilannetta entisestään ja moni aspekti puhuu sen puolesta, että tilanne tulee jatkumaan pitkään. Tämän johdosta meidän kaikkien on syytä harkita positiotamme myös strategisella tasolla.

Mutta samalla kun maailma ympärillämme muuttuu, ja meidän luonnollisesti pitää sopeutua siihen, meidän pitää myös fokusoida omiin vahvuuksiimme ja käynnissä oleviin hankkeisiin.

Olen joskus todennut, että olen hiukan jäävi arvioimaan. Mutta toisaalta, voi argumentoida, että työni antaa hyvät edellytykset arvioida asiaa. Niin tai näin, väitän että alueemme profiili viimeisten vuosien aikana on vahvistunut. Olemme enemmän esillä mediassa nimenomaan positiivisella tavalla. Minusta myös tavoitteemme, että haluamme tuottaa Suomelle lisäarvoa kantaa hedelmää Isolla Kirkolla; olemme mukana ratkaisemassa yhteisiä asioita, emmekä vaatimassa apua ja tukea.

Kuva: Jukka Koskinen
Lue koko blogiteksti tästä linkistä

Kotkan-Haminan seudun akkuklusterin kehittäminen etenee konkreettisesti

Kotkan-Haminan seudulle suunnitteilla oleva akkuklusteri otti tärkeän askeleen eteenpäin, kun viime viikolla Suomen Malmijalostus Oy ja teknologiayhtiö CNGR Advanced Material ilmoittivat perustaneensa yhteisyrityksen edistämään prekursorimateriaalia tuottavan pCAM-tehtaan rakentamista Haminaan.

Juuri perustetun yhteisyrityksen omistajapohjasta 60 % omistaa CNGR Advanced Material ja 40 % Suomen Malmijalostus Oy. Uuden yrityksen nimi on CNGR Finland Oy.

Saksalainen Thorsten Lahrs nimetty yhteisyrityksen toimitusjohtajaksi

CNGR Finland Oy:n toimitusjohtajaksi nimetyllä saksalaisella Thorsten Lahrsilla on vahva kokemus sekä akkumateriaalien tuotannosta globaalisti että kemianteollisuudesta. Pääsääntöisesti Lahrs tulee työskentelemään Suomessa.

”Haminan logistinen sijainti on täydellinen ja sallii raakamateriaalien sekä valmiin tuotteen helpot toimitukset laitokselle ja laitokselta pois. Vahva yhteistyö Haminan kaupungin, Cursorin ja paikallisten kumppaneiden kanssa mahdollistaa suuret unelmat Haminan laitoksen suhteen sekä tuo mukanaan monia houkuttelevia työpaikkoja seudulle”, toteaa tuore toimitusjohtaja Thorsten Lahrs.

Kuva: Mikko Mäkelä
Lue koko uutinen businesskotkahamina.fi sivulta

Klikkaamalla vitriini olohuoneeseen

Kotkalaisen Tyylikotkan verkkokaupassa on noin 5000 kävijäkäyntiä kuukaudessa.

Huonekalutkin ovat nykyään ostettavissa verkkokaupasta.

Kotkalaisella huonekaluliike Tyylikotkalla on ollut oma verkkokauppansa jo peräti 22 vuoden ajan. Toimitusjohtaja Tuija Ahosen mukaan arviolta noin 80 prosenttia huonekaluista myydään kuitenkin yhä perinteisestä kivijalkakaupasta.

"Valtaosa asiakkaista katsoo kuitenkin edeltä käsin verkkokaupasta tai kotisivuiltamme valikoimaamme etsiessään tarvitsemiaan huonekaluja", Ahonen kertoo.

Hän tähdentää, että tämän päivän yhä kiristyvässä kilpailutilanteessa menestyäkseen huonekaluliikkeellä täytyy olla verkkokaupan ja kotisivujen lisäksi myös näkyvyyttä sosiaalisen median kanavilla.

Teksti: Ville Vanhala
Kuva: Jukka Koskinen

Lue koko yritystarina tästä
Klikkaa tästä Tyylikotkan verkkokauppaan

Starttisatamasta vauhtia yrityksesi kasvuun

Karhulan Teollisuuspuistoon avautuu 16.5.2022 kahdelletoista kasvuhakuiselle alkuvaiheen yrittäjälle yhteisöllinen ja verkottumista tukeva työskentely-ympäristö Starttisatama. Starttisatama on Cursor Oy:n hallinnoima yrityskiihdyttämö, joka konkreettisesti tukee aloittavien yritysten kasvua. Starttisatama tarjoaa Loviisasta, Pyhtäältä, Kotkasta, Haminasta, Virolahdelta ja Miehikkälästä tulevalle yrittäjälle oman työpisteen, yhteiset neuvottelu- ja sosiaalitilat sekä kasvuun tähtäävää neuvonta- ja valmennuspalvelua. Haku Starttisatamaan on avoinna ja valintakriteerit täyttävät yrittäjät pääsevät mukaan hakujärjestyksessä.

Starttisataman tavoitteena on tarjota yrittäjälle toimintaympäristö, joka tukee yrityksen kannattavaa ja nopeaa kasvua. Yrittäjä tuo Starttisatamaan saapuessaan mukanaan kannettavan tietokoneensa ja kasvuun tähtäävän yrityksensä toiminnan. Starttisatama tarjoaa loput.

”Starttisatama syntyi alueemme alkavien yritysten tarpeesta saada käytännön tukea omille kasvupyrkimyksilleen”, kertoo Starttisataman toiminnasta vastaava yrityspalvelujohtaja Elina Reijasalo Cursor Oy:stä. “Starttisataman avulla vauhditetaan yritysten kasvua, yrittäjien välistä yhteistyötä ja työpaikkojen tarjontaa.”

Kuva: Jukka Koskinen

Lue lisää

*ship Startup Festival järjestettiin jälleen livenä - myös Cursor mukana menossa

Kaakkois-Suomen suuriin startup-tapahtuma *ship Startup Festival järjestettiin viime viikolla 5.5. - 6.5. Kotkan Höyrypanimolla. Tapahtuma yhdistää vuosittain alkuvaiheen startup-tiimit oman alansa kokeneiden, kansainvälisten mentoreiden kanssa. Innovatiivisessa ja rohkeassa tunnelmassa olivat mukana niin bisnesalan ammattilaiset kuin innokkaat ja idearikkaat opiskelijatkin!

Tapahtuma koostui Keynote-puheenvuoroista, Master Class -työpajoista ja mentorointiklinikoista. Festivaalin Showroomissa oli myös mukana eri alojen opiskelijoita esittelemässä tuotteitaan ja palveluitaan. Festivaalin alkupuheenvuoron piti tänä vuonna Jungle Juice Barin perustaja Noora Fagerström.

Tapahtuman Pitch Captain -kilpailuosioon osallistui 5 tiimiä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta. Kotkan peliohjelmoinnin opiskelijoista muodostunut startup-tiimi Normogames palkittiin tapahtuman kilpailuosiossa Etelä-Kymenlaakson parhaaksi startupiksi. Festivaalin Pitch Captain -kilpailun ja 2000 € palkintosumman voitti ManeuVR Tampereelta.

*ship Startup Festival toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 2015 ja tapahtumahistorian kaksi edellistä festivaalia oli järjestettävä verkkototeutuksina pandemian vuoksi. Nyt tämä seitsemäs tapahtuma saatiin toteuttaa jälleen livenä upean taustajoukon kera! 

*ship Startup Festival toteutettiin XAMK-ammattikorkeakoulun osaston Xentren, Patteri ES -yrittäjyysjärjestön ja Cursorin yhteistyönä. Festivaalia tukivat useat XAMK:n TKI-projektit ja Raino Kukkosen 70-vuotissäätiö.

*ship start up festival

Itärannikon seutu herää kevääseen 

Pian alkavat upeat puistomme täyttyä piknik-kansasta. Ne ovatkin yksi seutumme ykkösvetonauloista ja niistä olemme kertoneet markkinointikanavissamme tänä keväänä. Toukokuussa siirrymme saaristoteemaan ja rummutamme samalla myös tulevan kesän huipputapahtumia.

Konseptointiprosessimme on tullut päätökseen ja esittelemme teille tässä kirjeessä seutumme matkailumarkkinoinnin uuden kattoteeman. Lisäksi kerromme uudesta Vaalimaa-hankkeestamme, vinkkauspisteistä ja tulevista tapahtumista.

Itärannikon Seutu ja Löytämisen Riemu

Työstimme kevään aikana matkailumarkkinoinnille kattokonseptia yhdessä Kaimana Agencyn kanssa. Seutumme matkailutoimijat ja kunnat osallistuivat työpajoihin ja niiden pohjalta kerätyistä ideoista muotoutui kattoteemaksi Löytämisen Riemu. Lisäksi koko seutua kuvaavaksi termiksi valikoitui Itärannikon Seutu.

Bränditarina
Meidät on luotu uteliaiksi. Ilman seikkailuja tai löytöretkiä emme olisi mitään. Ja siksi meistä jokainen kaipaa löytämisen riemua. Löydä sisäinen seikkailijasi, nautiskelijasi, tai mitä ikinä haluatkaan olla. Tutkimaton Itärannikon Seutu odottaa.

+ Loputtomasti löydettävää
+ Löytöretkeilijän Itärannikko
+ Mikä löytö!
+ Löytäjä pitää! ❤️

Vinkki
Paketoi olemassa oleva tuotteesi tai elämyksesi löytämisen teemaan. Esim. löytöretkeilijän rannikkoristeily, löydä seikkailijasi -pyöräretki tai löydä nautiskelija -kahvilamenu.
Lue ja tilaa matkailun uutiskirje yrittäjille

Cursor Live tulee taas!

Varaa kalenteristasi aika ja tule linjoille kuulemaan mitä meille tänä keväänä kuuluu. Tiedossa toimitusjohtaja David Lindströmin katsaus ajankohtaisiin asioihin, kurkistus akkuklusteri Power Coastin toimintaan ja yllätysvieras yritysmaailmasta.
Ilmoittaudu tästä

Henkilöstöuutisia

Mikko Kiirikki 

Kuka olet ja kerro jotain itsestäsi?
Mie olen Mikko Kiirikki ja olen kotoisin Lapin pääkaupungista, Rovaniemeltä. Olen työskennellyt Kymenlaakson matkailun kehittämisen parissa noin vuoden verran ja aloitin työt Cursorilla huhtikuun alussa. Muutin Kouvolaan noin vuosi sitten pohjoisesta, jossa työskentelin aikaisemmin paikallisissa matkailu- ja ohjelmapalveluyrityksissä monenlaisten työtehtävien parissa melko kansainvälisessä toimintaympäristössä. Nykyään vietän paljon aikaa myös Espoossa, jossa varsinainen kotini sijaitsee avopuolisoni kanssa. Vapaa-ajalla liikun monipuolisesti yleensä salilla ja luonnossa, pidän lukemisesta ja tykkään myös matkustaa sekä kotimaassa että ulkomailla aina kun aikataulut antavat myöten.

Mitä teet Cursorilla?
Työskentelen projektipäällikkönä Uudistuva ja vetomainen Vaalimaa -hankkeessa, jossa kehitän Virolahden alueen matkailua yhteistyössä kunnan ja alueen yrittäjien kanssa. Yhteisillä toimenpiteillä on tarkoitus tukea koronapandemiasta ja Venäjän epävakaasta tilanteesta kärsivien matkailu- ja palveluyritysten uudistumista ja kehittymistä. Kehittämistoimenpiteet liittyvät mm. digitaalisten ratkaisujen käyttöönottoon sekä uusien matkailupalveluiden tuotteistamiseen potentiaalisille asiakasryhmille.

Mitä ei löydy cv:stäsi?
Olen huomannut, että muutettuani etelään varsinkin lähihistorialliset asiat ovat alkaneet kiinnostaa minua uudella tavalla. Esimerkiksi pelkästään Kymenlaakson alueelta löytyy lukematon määrä mielenkiintoisia historiallisia käyntikohteita ja ympäristöjä, joissa tykkään vierailla säännöllisesti. Jollain tavalla koen Kymenlaaksoa kohtaan omanlaista positiivista viehätystä ja tunnen oloni täällä kotoisaksi. Tämä saattaa joutua osittain siitä, että sukujuureni ovat pääosin lähtöisin Karjalasta.
Mikä on seudullamme hyvää ja mitä kehittäisit?
Matkailun näkökulmasta katsottuna Kymenlaakso omaa alueen monimuotoiseen luontoon ja rikkaaseen kulttuurihistoriaan perustuvaa potentiaalia kasvaa ja kehittyä kestävänä matkailukohteena. Lisäksi muita hyviä puolia ovat alueen erinomainen logistinen saavutettavuus sekä kohtaamani paikallisten ihmisten vieraanvaraisuus. Uskon, että tulevaisuudessa Kymenlaakso tulee kiinnostamaan kotimaisten vieraiden lisäksi myös yhä kasvavissa määrin ulkomaalaisia matkailijoita, kunhan alueen vetovoimatekijät saadaan vielä nykyistä paremmin tuotteistettua ja tuotua potentiaalisten asiakasryhmien tietoisuuteen. Toivon, että Kotka-Haminan seutu onnistuu myös houkuttelemaan alueelle lisää uusia investointeja lähitulevaisuudessa. Tämä synnyttää uusia työpaikkoja ja lisäisi koko maakunnan vetovoimaa laadukkaana ja edullisena elinympäristönä myös uusia potentiaalisia asukkaita ajatellen.

Tekoäly töissä - Webinaarisarja

Tekoäly töissä -webinaarisarja tarjoaa ajantasaista tietoa tekoälystä. Tarkkaan valitut vierailevat asiantuntijat pitävät innoittavia alustuksia useista eri näkökulmista. Alustusten jälkeen pääset keskustelemaan ja työstämään aiheeseen liittyvää tehtävää pienryhmissä.

19.5.2022 Tekoäly ja palvelumuotoilu – miten asiakasymmärrystä voidaan rikastaa tekoälyllä
2.6.2022 Investointitrendit: tekoäly Health & Med Tech -alalla
6.10.2022 Tekoäly markkinoinnin ja myynnin tukena
10.11.2022 Luovuus yhteiskehittämisessä, luottamus ja sitoutuminen tekoälyekosysteemeissä
8.12.2022 Datastrategiasta käytännön tekoälyratkaisuihin

Webinaarisarjan järjestää AI-TIE – Tekoälyinnovaatioekosysteemillä kilpailukykyä PK-yrityksille -hanke. Hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Lue lisää ja ilmoittaudu tästä linkistä

Tulevat yrityspalveluiden järjestämät koulutukset

TOUKOKUU
11.05.Huippupalvelu ylivoimatekijänä osa 1 - LIVE
12.05.Verkkokaupan myynnin kehittäminen
13.05.IHMISET YRITYKSESI MENESTYSTEKIJÄKSI - Valmentava johtaminen
17.05.IHMISET YRITYKSESI MENESTYSTEKIJÄKSI - Haastavat johtamistilanteet ja ratkaisut
18.05.Perusta yritys - Yritysneuvojan vinkit yritystoimintaa suunnittelevalle
19.05.Kannattavuus– ja rahoituslaskelmat
24.05.IHMISET YRITYKSESI MENESTYSTEKIJÄKSI - Millainen on hyvä johtaja
24.05.Canva – Editoi somekuvat helposti ja kustannustehokkaasti
25.05.Ryhmittymänä tarjoaminen - Vinkit julkisiin hankintoihin

KESÄKUU
01.06.Huippupalvelu ylivoimatekijänä osa 2 - LIVE
13.06.IHMISET YRITYKSESI MENESTYSTEKIJÄKSI - Ihmisten johtamisen parhaat käytännöt
17.06.IHMISET YRITYKSESI MENESTYSTEKIJÄKSI - Uuden ajan henkilöstöjohtaminen
20.06.IHMISET YRITYKSESI MENESTYSTEKIJÄKSI - Luo yrityskulttuurista kilpailutekijä
Lue lisää ja ilmoittaudu

Tulevat matkailupalveluiden järjestämät koulutukset ja tilaisuudet Teamsin välityksellä

05.05. Info- ja keskustelutilaisuus tapahtuma- ja kokousmatkailupalveluja tarjoaville yrittäjille
12.05. Sisältömarkkinointi sosiaalisessa mediassa 1.0
18.05. Info- ja keskustelutilaisuus tapahtuma- ja kokousmatkailupalveluja tarjoaville yrittäjille
19.05. Sisältömarkkinointi sosiaalisessa mediassa 2.0
24.05. Ilmastoriskit Kymenlaakson ja Loviisan matkailussa
Lue lisää ja ilmoittaudu

Seuraa, tykkää, jaa

Kohti unelmien yrittäjyyttä

Ota rohkeasti yhteyttä yritysasiantuntijoihimme, niin 
lähdetään yhdessä reitille kohti unelmien yrittäjyyttä.
Varaa aika
Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Keskus +358 40 190 2500
info@cursor.fi
Yritysneuvonta
Puh. +358 40 190 2555
yritysneuvonta@cursor.fi