Cursor Uutiset lokakuu 2021

Järjestyksessä toinen Cursor Live-tilaisuus striimattiin perjantaina 15.10. 

Cursor Live-lähetykset tukevat Cursorin tapaa toimia avoimesti, ulospäinsuuntautuneesti ja tuloksellisesti. Tällä kertaa ohjelmassa oli ajankohtaisia asioita raportoinnista ja sekä tuloksia että tulevaisuuden suunnitelmia.

Mikäli sinulla ei ollut mahdollisuutta osallistua, voit katsoa ohjelman jälkikäteen oheisesta linkistä. Tulemme jatkossakin järjestämään Cursor Live-lähetyksiä, joten kommentoi mielellään ja kerro millä tavalla voimme kehittää niitä vastaamaan entistä paremmin tarpeita ja toivomuksia

Katso Cursor Live

Kotkan-Haminan seudusta merkittävä kansainvälinen akkuklusteri

Kotkan-Haminan seudulle on kehittymässä merkittävä kansainvälinen akkumateriaalien hubi. Cursor on ollut aktiivisessa roolissa, kun Kotkan-Haminan seutu on ottanut askeleita kohti kansainvälisen mittakaavan akkuklusteria. Kotkan ja Haminan kaupungit ovat jo kesäkuussa allekirjoittaneet esisopimukset tonteista mahdollisille akkumateriaalitehtaille ja nyt on menossa alueiden valmistelutoimia. 

Tehtaiden tuloon valmistaudutaan mm. pintamaan raivausurakoilla, infrastruktuurin rakentamisella, koulutustarjonnan kehittämisellä ja markkinoinnin suunnittelulla. Samanaikaisesti StoraEnso kehittää Sunilan koelaitoksessa biopohjaisia hiilimateriaaleja energian varastointiin ja Ahlström Munksjö omalla panoksellaan suodatusmateriaaleja mm. sähköautoihin.

Suomen Malmijalostus Oy:n tytäryhtiö Finnish Battery Chemicals suunnittelee yrityskumppaneidensa kanssa Kotkan Keltakalliolle katodiaktiivimateriaalia valmistavaa CAM-tehdasta ja Haminan satamaan litiumioniakkujen prekursorimateriaalia tuottava pCAM-tehdasta. Arvioiden mukaan tehtaat voisivat ensi vaiheessa tuoda seudulle jopa noin 400 suoraa uutta työpaikkaa. Hankkeiden rakennusvaiheiden ja välilliset työllistävät vaikutukset ovat merkittäviä.

LUE LISÄÄ:
Harri Eelan blogikirjoitus

Cursorin asiantutijat auttavat yritystoiminnan eri vaiheissa

Janette Salminen on saanut apua Cursorin asiantuntijoilta OnniPetin perustamisvaiheessa ja nyt yrityksen laajentuessa Hyvän Mielen Koirakeskukseksi Salminen ja hänen yrityskumppaninsa Tanja Toivonen ovat tehneet kannattavuuslaskelmia ja laatineet liiketoimintasuunnitelmaa yhdessä Cursor Oy:n asiantuntijoiden kanssa.

Salminen on myös osallistunut Cursor Oy:n yrittäjille järjestämiin koulutuksiin.

-Hyvin tervetullutta oppia olen saanut erityisesti digimarkkinoinnin hyödyntämisessä yritystoiminnassa.

Kuva: Jukka Koskinen
Lue koko yritystarina tästä linkistä

Suosittu Yrittäjän tukiverkko -hanke sai jatkoa

Suosittu Yrittäjän tukiverkko -hanke sai jatkoa! Voit hakea maksutonta asiantuntija-apua koronakriisin aiheuttamassa poikkeuksellisessa tilanteessa. Apu on tarkoitettu kymenlaaksolaisille työllistäville pk-yrityksille ja verkostoituneille yksinyrittäjille.

Haku on avattu ja hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Kannattaa hakea pian, koska määräraha tuen myöntämiseen on rajallinen. Asiantuntijapalvelua voidaan myöntää yritykselle enintään 1000€ arvosta ja se on EU:n alaista de minimis -tukea.
Lue lisää ja täytä hakemus

Hyvinvointi-ilta yrittäjille 11.11.2021 KLO 18-20

Hyvinvoiva keho - riskitön sijoitus, joka kantaa hedelmää!

Tule verkottumaan ja huoltamaan kehoasi Hyvinvointikeskus Huuman ammattilaisen vetämään yrittäjille suunnattuun hyvinvointi-iltaan. Tarjolla on pientä iltapalaa osallistujille sekä mahdollisuus saunaan ja porekylpyyn.

Illan ohjelma:
18.00-18.45 Hyvinvointiluento
18.45-19.30 Kehonhuoltoa
19.30-20.00 Kevyt iltapala
Iltaan mahtuu mukaan 16 osallistujaa.
Illan tarjoaa yhteistyössä Hyvinvointikeskus Huuma ja Kymenlaakson liiton rahoittama Yrittäjän tukiverkko 2.0 -hanke.

Tervetuloa mukaan - viimeinen ilmoittautuminen 9.11.

Ilmoittaudu Hyvinvointi-iltaan

Pyöräilyreitit matkailun vetonaulana

Visit Kotka-Haminan luontoretkeilyn asiantuntija Kari Taimiston Bizcycle-hanke on suunnitellut ja tuottanut viisi pyöräilyreittivideota matkailukohteemme markkinointia varten. Reittivideot vievät matkailijan Kymijoen koskille, Haminan nähtävyyksien äärelle, rannikon linnoituksille, Salpapolulle ja Museotielle.

Esittelyvideoista on tuotettu myös lyhyet teaser-versiot ja kaikki materiaalit ovat nyt koko seudun toimijoiden käytettävissä vaikkapa markkinointitarkoituksiin. Visit Kotka-Haminan Facebook-sivulla esimerkiksi Kymijoen koskireitti on katsottu yli 26 000 kertaa ja 45 käyttäjää on jakanut sen eteenpäin omilla sivuillaan. Pyöräily on nyt supersuosittua ja nämä videot ovat hienosti onnistuneet esittelemään upeaa seutuamme.

Reitteihin on laadittu selkeät ohjeistukset ja kartat Cycle Advisor -sivuille ja ne tulevat olemaan myös osa Outdoor Active -palvelua. Molemmat ovat kansainvälisiä digitaalisia palveluita retkeilijöille.
Katso kaikki pyöräilyreittien materiaalit

Visit Kotka-Haminan esitteet

Visit Kotka-Hamina on juuri julkaissut Kokous- ja virkistysmatkaesitteen sekä suomeksi että englanniksi. Esitettä jaetaan ammattilaistapahtumissa ja sitä on markkinoitu myös digitaalisesti. Lisäksi olemme julkaisseet yritysten vastuullisuustyötä tukevan vastuullisuusesitteen, joka ohjaa yrityksiä tavoittelemaan Visit Finlandin STF-merkkiä.

Keväällä tuottamamme matkailijan seutuesitteen ensimmäinen painos (10 000 kpl) jaettiin jo loppuun ja olemme tuottaneet esitteestä uuden painoksen. Seutuesitettä on saatavilla suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Lisäksi jaamme seutukarttaa.

Kaikki esitteemme ovat ladattavissa Issuu-palvelusta digitaalisessa muodossa. Printtiesitteitä voi noutaa näistä pisteistä:
• Kotkan kaupungin keskusvarasto, Kotkantie 2 / päävarasto
• Loviisan kaupungin Asiakaspalvelutoimisto Lovinfo, Mariankatu 12 A
• Haminan kaupungin Asiointipalvelu Rinkeli, Puistokatu 2
Visit Kotka-Haminan esitteet: https://issuu.com/visitkotkahamina

Visit Kotka-Hamina esitteet

Muistathan tulla mukaan Saaristoseminaariin?

Onko saaristo sinulle rakas tai alueemme vesistöt olennaisia yritystoiminnallesi? Miltä saaristo- ja vesistöalueiden tulevaisuus näyttää? 

Ilmoittaudu mukaan Pyhtäällä ja Kotkassa 26.–27.10.2021 järjestettävään saaristoseminaariin. Voit osallistua niin halutessasi myös etänä. Ilmoittautuminen 19.10. mennessä.
Lue lisää ja ilmoittaudu Saaristoseminaariin

Henkilöstöuutisia

Petra Lahtinen, digitaalisen markkinoinnin asiantuntija

Kuka olet ja kerro jotain itsestäsi?
Olen Petra Lahtinen, asun Vantaalla Sipoon kansallispuiston läheisyydessä. Olen intohimoinen foodie, rakastan liikuntaa ja luonnossa kulkemista ja olen aktiivinen koiraharrastaja. 

Mitä teet Cursorilla?
Toimin digitaalisen markkinoinnin asiantuntijana kahdessa hankkeessa: MICE – kokousmatkailusegmentin käynnistäminen ja Uutta Kasvua Ruotsin markkinasta. 

Mitä ei löydy cv:stäsi?
Kiinnostuin markkinoinnista ja mainosten maailmasta jo pienenä ja nauhoitin tv:stä vhs:lle pelkkiä mainoksia ja katsoin niitä, kun muut katsoivat lastenohjelmia.

Mikä on seudullamme hyvää ja mitä kehittäisit?
Seudulla on upeat mahdollisuudet jokaiselle eri asiakasryhmille. Erityisesti pidän alueen vesistöistä, historiasta, luonnosta ja erilaisista aktiviteeteistä. Alueen tunnettuuteen ja mahdollisuuksien esille tuominen on ehdottoman tärkeää.

Meri Naski, projektiassistentti


Kuka olet ja kerro jotain itsestäsi?
Olen 26-vuotias vastavalmistunut kauppatieteiden maisteri. Suoritin koko opintoni ulkomailla, ja olenkin viettänyt viimeiset viisi vuotta Skotlannissa. Nyt koronapandemia ajoi minut takaisin kotiseudulle jossa oleskelusta olen suuresti nauttinut pitkän poissaolon jälkeen.

Mitä teet Cursorilla?
Toimin matkailun projektiassistenttina eli työskentelen neljässä eri matkailun kehittämishankkeessa projektipäälliköiden apuna. Parhaillaan työn alla on mm. pyöräilymatkailun, risteilymatkailun ja kokousmatkailun kehityshankkeita.

Mitä ei löydy cv:stäsi?
Rakastan ruuanlaittoa. Bravuureitani ovat itsetehty sushi ja täytetyt paprikat.

Mikä on seudullamme hyvää ja mitä kehittäisit?
Rakastan meren ja luonnon läheisyyttä. Toivon että yrittäjät alueellamme osaavat hyödyntää erityisesti upean saaristomme mahdollisuuksia.

In memoriam

Aurinko laskee, jo pitenee varjot, aika on eron ja jäähyväisten. Poissa on ystävä kallehin.

Tällä viikolla työyhteisöämme kohtasi suuri suru, kun saimme tiedon Teija Kovasen kuolemasta. Haluamme ottaa osaa Teijan omaisten suruun.

Kohti unelmien yrittäjyyttä

Ota rohkeasti yhteyttä yritysasiantuntijoihimme, niin 
lähdetään yhdessä reitille kohti unelmien yrittäjyyttä.
Varaa aika

Seuraa, tykkää, jaa

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Keskus +358 40 190 2500
info@cursor.fi
Yritysneuvonta
Puh. +358 40 190 2555
yritysneuvonta@cursor.fi