Cursor Uutiset joulukuu 2021

Haminaan rakennetaan huippumoderni akkumateriaalitehdas

Haminaan suunniteltu akkumateriaalitehdas ottaa merkittävän askeleen eteenpäin, kun Suomen Malmijalostus ja teknologiayhtiö CNGR Advanced Material ovat saaneet valmiiksi teknistaloudellisen selvitystyön, jonka pohjalta ne jatkavat yhteistyötä prekursoria tuottavan pCAM-tehtaan perustamiseksi Haminaan. Tehdashanketta vie eteenpäin kumppaneiden välinen yhteisyritys, josta CNGR Advanced Material omistaa 60 prosenttia ja Suomen Malmijalostus 40 prosenttia.

Kotkan-Haminan seudun akkuklusteria kehitetään Power Coast-konseptia hyödyntäen
Marraskuussa julkistettiin, että Kotkaan suunnitellun akkumateriaalitehtaan Suomen Malmijalostuksen kansainvälinen kumppani on Beijing Easpring Material Technology Company., Ltd.

”Kokonaisuus osoittaa, että Kotkan-Haminan seudun Power Coast -konsepti tukee hyvin Suomen akkustrategiaa ja vahvistaa seudun jo ennestään hyvin kehittyvää elinkeinoelämää. Olemme erittäin kiitollisia siitä työstä, jota mm. Suomen Malmijalostus Oy ja Business Finland ovat tehneet Suomen kehittämiseksi merkittäväksi kansainväliseksi toimijaksi akkumarkkinoilla”, sanoo Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursorin toimitusjohtaja David Lindström.
Lue lisää

Tehtaan varjosta tehtaan varjoon

Kotkalaisen Sednove Oy:n toimitusjohtaja Raimo K. Lappi sanoo päätyneensä tehtaan varjosta tehtaan varjoon. Haapakosken ruukin masuunin katveessa syntynyt 65-vuotias Lappi asuu ja työskentelee omassa yrityksessään nyt Kotkan tehtaiden varjossa, Karhulan teollisuuspuistossa.

Sednove Oy valmistaa fysikaalisen kemian sovellutuksia ja komponentteja. Lappi mainitsee yrityksensä tuotteista esimerkkinä AkvaSolina vedenkäsittelylaitteen, mikä poistaa vedestä radonin ja rikkivedyn.

– Kehitin vesi-ilmaejektorin jo parikymmentä vuotta sitten ja laitteen ensimmäistä sovellusta käytettiin kalanviljelylaitoksessa, Lappi kertoo.

– Nykymuodossaan AkvaSolina soveltuu sekä omakoti- että vapaa-ajan asuntoihin ja teollisuuden käyttöön.

Teksti: Ville Vanhala
Kuva: Jukka Koskinen
Lue koko yritystarina tästä linkistä

Yrittäjä, huomasitko? Kustannustuki 5 haku aukeaa 21.12.

Kustannustuen viides hakukierros järjestetään 21.12.2021–18.2.2022.
Viidennen hakukierroksen tuki korvaa kuluja yrityksille, jotka ovat kärsineet julkisoikeudellisista, koronapandemian torjuntaan liittyvistä rajoituksista. Tuki kohdistuu kuluihin, jotka ovat syntyneet 1.6.–30.9.2021.
Lue lisää

Olisiko yrityksen aika vaihtaa omistajaa?

Omistajanvaihdokset ovat lisääntyneet korona aikana. Omistajanvaihdos on tutkimusten mukaan ajankohtainen yli puolella 55 vuotiaista yrittäjistä seuraavan kolmen vuoden aikana. Hyvin suunniteltu omistajanvaihdos lisää sekä yrityksen myynnin onnistumista, että sukupolvenvaihdoksen toteuttamista. Todennäköisesti ostaja löytyy läheltä, esim. työntekijä tai kilpailija. Yritys, jota kehitetään täysillä vaihdoshetkeen saakka, pysyy kilpailukykyisenä ja houkuttaa ostajia.

Aloittavalle yrittäjälle toimivan yrityksen osto on myös hyvä tapa aloittaa yrittäminen. Tärkeintä omistajanvaihdoksessa on lähteä ajoissa liikenteeseen ja hankkia tarvittava tieto sekä laatia toimintasuunnitelma.

Yrityksen myyntiä on hyvä alkaa suunnittelemaan ajoissa
Omistajanvaihdoksen onnistumista auttaa yrityksen houkuttelevuus. Houkuttelevia tekijöitä ovat mm. kasvu ja kannattavuus, laitteiden ja koneiden nykyaikaisuus sekä henkilöstörakenne. Yritys ei saa olla liian riippuvainen omistajasta, eli asiakkaat ovat sitoutuneet muuhun, kuin yrittäjään.

Myös tase pitää laittaa kuntoon, ennen myyntiä ja miettiä kuinka esim. ylimääräiset kassavarat saadaan jaettua yrityksestä. Näissä, ja muissa asioissa asiantuntijat voivat auttaa.

Mitä olet aina halunnut tietää omistajanvaihdoksista?
Cursor järjesti 24.11. webinaarin, jossa käytiin läpi, mitä yrityksen omistajanvaihdoksessa kannattaa huomioida ja miten otetaan ensimmäiset askeleet onnistuneeseen omistajanvaihdokseen. Asiantuntijana oli vuoden 2021 omistajavaihdosasiantuntija Asko Viren. Missaistko webinaarin? Pyydä tallennelinkki heli.tiitinen@cursor.fi

Webinaarissa käsiteltiin mm seuraavia asioita;
- Yrityskauppaan valmistautuminen
- Yrityksen myyntiprojekti – tietoisku, miten ja missä yritystä voi laittaa myyntiin.
- Yrityskauppaan liittyvät perusveroasiat ja kauppamuodot
- Perheen sisäisen sukupolvenvaihdoksen perusasiat

Tule mukaan yrityksen myyntiin tai omistajanvaihdokseen valmistavaan valmennukseemme, joka järjestetään joulu-tammikuun aikana. Valmennus on maksuton!

Valmentajana toimii vuoden 2021 omistajanvaihdosasiantuntijaksi valittu Asko Virén.
Ilmoittaudu mukaan! Olemme yhteydessä ilmoittautuneisiin henkilökohtaisesti ja sovimme valmennuksen tarkemmasta ajankohdasta.

Lisätietoja:
Riina Laaksonen, projektipäällikkö
riina.laaksonen@cursor.fi
p. 040 190 2534

Valmennuksen järjestää Kymenlaakson liiton rahoittama Yrittäjän tukiverkko 2.0 -hanke.

Uutta kasvua Ruotsin markkinasta

Visit Kotka-Haminan Ruotsin markkinan avauksen kampanja on käynnistynyt. Osallistumme Visit Finlandin 15.10.2021 käynnistettyyn Hitta dig själv -kampanjaan upeiden matkailukohteidemme Strömforsin ruukin, Valkmusan kansallispuiston, Kaunissaaren, Rääntiön saaren ja Erämys Keisarinkoskien esittelyillä. Pyrkimyksemme on houkutella alueellemme ruotsalaisia matkailijoita ja sosiaalisen median vaikuttajia.

Olemme perehtyneet ruotsalaisten kulutustoiveisiin ja markkinointia varten aiomme erityisesti panostaa kulttuuri-, luonto-, glamping- ja elämyspalveluihin. Esittelemme alueemme matkailupalveluita lisäksi kansainvälisissä matkailun myyntitilaisuuksissa ja järjestämme tutustumismatkoja ruotsalaisille matkatoimisto-ostajille yhdessä Visit Finlandin ja DMC:n kanssa sekä suoraan itse kutsuen.

Olisiko sinun yrityksesi juuri sellainen mikä tekisi wow-efektin ruotsalaisten somevaikuttajien kanavissa ja houkuttelisi paljon lisää ruotsalaisia elämysmatkailijoita alueellemme? Ota yhteyttä Ruotsin markkinoiden avaamiseen perehtyneeseen matkailun kehityspäällikköömme Anna Selänteeseen! anna.selanne@cursor.fi +358 40 674 9192.
Tutustu Visit Finlandin Hitta Dig Själv -kampanjaan

Matkapaketit myynnissä

Olemme paketoineet Elämys DMC:n kanssa matkakohteitamme visitkotkahamina.travel-verkkokauppaan matkailijoiden ostettaviksi. Somekampanjamme avulla tavoitamme kymmeniätuhansia potentiaalisia matkailijoita, ja tuomme heidät kauppapaikkaamme ostosten äärelle. Marraskuun kampanja esittelee alueemme tunnelmallisia joulumarkkinoita ja luontokohteita. 
Tutustu Kauppapaikan matkapaketteihin

Myynnin aamupala 14.1.2022

Näin vastaat asiakkaidesi odotuksiin! Miten asiakkaiden odotukset ovat muuttuneet koronan aikana? Onko myynnissä muuttumattomia totuuksia?

Perjantaiaamuna 14.1.2022 on luvassa tuoretta asiaa myynnin ja asiakaskokemuksen kehittämisestä. Lisäksi saat vinkkejä kiireisen arjen ajanhallintaan ja priorisointiin.
Aamupäivän tähtipuhujaksi saapuu tunneälykkään ja sosiaalisen myyntityön (Social Selling) valmentaja sekä digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Sani Leino.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen

Kohti unelmien yrittäjyyttä

Ota rohkeasti yhteyttä yritysasiantuntijoihimme, niin 
lähdetään yhdessä reitille kohti unelmien yrittäjyyttä.
Varaa aika

Seuraa, tykkää, jaa

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Keskus +358 40 190 2500
info@cursor.fi
Yritysneuvonta
Puh. +358 40 190 2555
yritysneuvonta@cursor.fi