Cursor Uutiset kesäkuu 2022

David Lindström: Kesätervehdys 2022

Lämmintä ja rauhallista kesää teille kaikille! Pidetään yllä positiivista ilmapiiriä, vedetään henkeä, vietetään aikaa läheisten kanssa, jotta syksyllä taas jaksamme ahertaa. Kiitos hyvästä yhteistyöstä!
Katso videotervehdys tästä

Harri Eelan blogi: Kaakossa on aina menty metsään

Luonto on ihmeitä täynnä. Se meiltä tässä tekniikan ja digitaalisuuden ajassa helposti unohtuu. Olemme niin lumoutuneita teknisistä innovaatioista – älylaitteistä, sovelluksista, roboteista – että meiltä helposti jää huomaamatta mitä kaikkea luonnossa, vaikkapa metsässä on olemassa. Kehitämme vauhdilla uusia energiavarastointimenetelmiä emmekä välttämättä noteeraa, kuinka luonto on aina varastoinut aurinkoenergiaa kasvun ihmeisiin. Katsopas vaikka mäntyä, joka kasvaa pienestä siemenestä isoksi puuksi, joka on täynnä energiaa ja raaka-aineita meidän käytettäväksemme. Kestävästi aurinkoenergialla kasvatettua ja hiilidioksidia haukaten.

Täällä Kaakkois-Suomessa sijaitsee yksi maailman vaikuttavimmista puuta hyödyntävistä teollisuuskeskittymistä. Alueen poikki virtaava Kymijoki mahdollisti puun logistiikan tänne rannikolle, jossa sahattiin rakennustarvikkeita. Varsin nopeasti sahojen ympärille kehittyi muuta teollisuutta, joka toi vaurautta alueelle. Itse tulin Kotkaan 1980-luvun alussa opiskelemaan puutekniikkaa silloiseen Kotkan Puutalousopistoon ja opintojen jälkeen siirryin koneteollisuuden pariin Loviisaan. Puunjalostus uusiksi tuotteiksi vei nuoren miehen maailmalle, kiehtoviin ja kehittäviin tehtäviin.

Oma esimerkkini on vain yksi monista, jossa osaamista ja innostusta yhdistetiin ja yhdistetään edelleen puun hyödyntämiseen. Tänään toimin kehitysyhtiössä näköalapaikalla ja pääsen niin seuraamaan, kuin omalta pieneltä osaltani myös vaikuttamaan alueen kehitykseen. On kovin hienoa huomata, että kuinka puuta jalostetaan jatkossa paperin ja kartongin ohella myös vaikka auton akkujen raaka-aineeksi. Kaikkea ihmeitä emme ole vielä nähneet, vaikka toista sataa vuotta onkin jo kehitystä takana.

Kaakkois-Suomi juhlii 150 vuotista metsäteollisuuden taivalta ja matka on ollut vaikuttava ja mielenkiintoinen ihan kansainvälisestikin ajatellen. Onneksi olkoon vetreälle vanhukselle ja kaikkea hyvää tulevaisuudessa! 

Kymenlaakson ihme - Metsäteollisuutta 150 vuotta

Cursor vuokraa ja kehittää toimitiloja yritysten tarpeiden mukaan

Cursor omistaa Kotkan–Haminan seudulla useita toimitilakiinteistöjä joko osittain tai kokonaan.
Kaiken kaikkiaan omistuksessamme on yli 35 000 neliötä erityyppistä vuokrattavaa toimitilaa, joissa on lähes 80 vuokralaista ja yli 1000 työntekijää. Olemme hyvä ja joustava vuokranantaja, ja pyrimme ketterästi ja joustavasti asiakkaan tarpeita kuunnellen löytämään yritykselle ja sen työntekijöille parhaan toimitilaratkaisun.

Kiinteistötiimimme (kuvassa vas. Annemari Rantala, Salme Rajala ja Suvi Hakala) toimii tiiviissä yhteistyössä Cursorin muiden liiketoimintojen kanssa tarjoten yrityksille heidän liiketoimintaansa lisäarvoa tuovia kokonaisvaltaisia ja räätälöityjä toimitilaratkaisuja. 

Jos yritykselläsi on tarve uusille toimitiloille, otathan yhteyttä:
kiinteistöpäällikkö Annemari Rantala
puh. 040 190 2552
annemari.rantala@cursor.fi 

Kuva: Jukka Koskinen
Lue lisää cursor.fi sivulta

Sustainable Energy Storage -hanke vauhdittaa Kymenlaaksoa hiilineutraaliksi 

Cursor Oy:n ja Lappeenrannan-Lahden Teknillisen yliopiston Sustainable Energy Storage -hanke jatkuu vuoden 2022 loppuun. Vuonna 2020 alkanut hanke asetti tavoitteekseen rakentaa energiavarastoinnin klusterin alueen teknologia- ja logistiikka-alan yritysten kanssa.

Hankkeen tavoitteena on luoda ja kehittää Kymenlaaksoon uusi energiavarastoinnin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiokeskittymä, joka linkittyy osatoteutuksesta vastaavan Lappeenrannan-Lahden Teknillisen yliopiston (LUT) energiavarastointiprofessuuriin liittyvän tutkimusryhmän toimintaan. Tutkimusryhmä kootaan energiavarastoinnin professorin ympärille. Tehtävään valittiin tekniikan tohtori (TkT) Pertti Kauranen (kuvassa), joka aloitti työnsä 1.8.2021.

Luonnonvarojen kestävyyttä edistävät teknologiset innovaatiot, vihreä energia, energian hyötykäyttö ja energiavarastoinnin teknologiat tukevat alueen elinkeinorakenteen kestävää uudistumista ja herättävät kiinnostusta myös kansainvälisillä markkinoilla ja hanke on vahvasti mukana seudulle tulevan akkuklusterin kehittämisessä.

”Sustainable Energy Storage -hanke on merkittävästi edistänyt alueen oppilaitosten LUT-yliopisto, Xamk ja Ekami keskinäistä yhteistyötä energian varastointikysymysten parissa sekä näiden ja alueelle sijoittuvien akkuteknologiayritysten, Suomen Malminjalostus Oy:n kansainväliset kumppanit ja StoraEnso Oyj, kanssa. Tämä kehitys tukee vahvan akkuklusterin syntymistä Kymenlaaksoon,” kertoo Kauranen.

Energian varastointi on myös avainasemassa niin kutsutussa vihreässä siirtymässä ja Kymenlaaksossa jo toteutuneet ja suunnitteilla olevat teollisuushankkeet hyötyvät meneillään olevasta kehityksestä. Suunnitteilla olevat akkumateriaalitehtaat Haminaan ja Kotkaan tuovat seutumme osaksi kasvussa olevaa akkujen valmistukseen keskittyvää teollisuudenalaa. Akkualan tukemiseksi tehdään jatkuvasti vahvaa kehitys- ja yhteistyötä Cursorin, LUT-yliopiston ja seudun oppilaitosten kesken TKI-toiminnassa sekä koulutus- ja osaamistarpeiden kartoituksessa.

Sustainable Energy Storage -hanke pyrkii edistämään yhteistyötä myös muihin energiavarastoinnin mahdollisuuksiin liittyen, esimerkiksi lämpöenergian varastointiin ja hukkalämmön hyödyntämiseen sekä vetytalouden edistämiseen seudulla. 
Kuva: Jukka Koskinen
Lisätietoja:

Riina Laaksonen
projektipäällikkö
Sustainable Energy Storage
+358 40 190 2534
riina.laaksonen@cursor.fi

Tomi Höök
projektiasiantuntija
Invest in
+358 40 121 7232
tomi.hook@cursor.fi
Lue lisää hankkeesta

Löytöretkeilijän Itärannikko 

Saaristoteemainen digimarkkinointimme on tavoittanut kevään aikana 523 000 henkilöä. Saaristoliikenteen aikatauluista kertova julkaisumme on on tavoittanut tähän mennessä yli 27 000 henkilöä. Kampanjassa on lisäksi esitelty useita seutumme saaristokohteita.

Kevyen päivityksen läpikäynyt seutuesite on juuri menossa painoon ja tulee jakoon mahdollisimman pian. Seutuesitteitä saat matkailijoille jaettavaksi näistä pisteistä:

- Kotkan kaupungin keskusvarasto, Kotkantie 2 / päävarasto
- Loviisan kaupungin Asiakaspalvelutoimisto Lovinfo, Mariankatu 12 A
- Haminan kaupungin Asiointipalvelu Rinkeli, Puistokatu 2

Uuden kattokonseptin mukaiset pohjat ja -leimat digimarkkinointiin ovat nyt tulleet ja olemme ottaneet ne käyttöön omassa markkinoinnissamme. Ne ovat myös kaikkien yhteistyökumppaniemme käytössä, jotta voimme viestiä seutuna yhtenäisellä ilmeellä. Pääset käyttämään materiaaleja alla olevasta linkistä. 
Tästä saat uudet markkinointimateriaalit käyttöösi

Makumatka Itärannikolle

Järjestimme vuoden ensimmäisen tutustumismatkan toimittajille huhtikuun alussa. Sen teemana oli ruoka ja useat lehdet ovatkin julkaisseet makumatka-artikkeleita sen jälkeen.

Katso esimerkiksi nämä pressimatkan seurauksena syntyneet artikkelit:



Toukokuun matkan teemana oli Hyggeparatiisi ja se vei toimittajat tutustumaan mm. Loviisan puutarhoihin. Loppuvuoden matkat esittelevät mm. alueemme pyöräilyreittejä ja saaristokohteita. 
Lue ja tilaa matkailun uutiskirje yrittäjille

Tapahtumakalenterimme uudistuu kesän aikana

Nettipohjainen tapahtumakalenterimme siirtyy kesäkuun aikana uudelle alustalle. Uudistuksen myötä myös tapahtumakalenterin ulkoasu päivittyy. Kunhan uusi kalenterimme on toiminnassa, aukeaa ilmoittautuminen jo syksyn tapahtumiin.

Syyskauden aloitamme 30.8. Taneli Katilan vetämällä webinaarilla aiheesta TikTok Pk-yrityksen viestinnässä - mahdollisuudet ja parhaat käytännöt.

Luvassa on myös muita markkinointiin ja viestintään liittyviä aiheita kuten myös yrityksen taloushallintaan liittyviä tietoiskuja. Seuraa ilmoitteluamme!

Aurinkoista kesää! 

Seuraa, tykkää, jaa

Kohti unelmien yrittäjyyttä

Ota rohkeasti yhteyttä yritysasiantuntijoihimme, niin 
lähdetään yhdessä reitille kohti unelmien yrittäjyyttä.
Varaa aika
Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Keskus +358 40 190 2500
info@cursor.fi
Yritysneuvonta
Puh. +358 40 190 2555
yritysneuvonta@cursor.fi