Cursor Uutiset huhtikuu 2021

LUT-yliopiston uusi energiavarastoinnin professori on Pertti Kauranen

Cursor teki muutama vuosi sitten yhdessä LUT-yliopiston kanssa aloitteen energiavarastoinnin professuurin perustamiseksi Kokan-Haminan seudulle, ja nyt tavoite toteutuu ja konkretisoituu professorin nimityksellä. Tämä on hyvä esimerkki tavoitteellisesta ja pitkäjänteisestä tekemisestä, jota Cursorin pitää edustaa. 

Professuuri tukee omalta osaltaan panostuksia akkuklusteri-investointien saamiseksi seudullemme. Energiavarastoinnin professuuri tulee sijoittumaan Kotkaan ja tehtävään on valittu tekniikan tohtori (TkT) Pertti Kauranen, joka aloittaa työnsä 1.8.2021. Haluamme lämpimästi kiittää LUT-yliopistoa ja kaikkia osapuolia, jotka ovat tämän mahdollistaneet. Yhdessä olemme vahvoja.
Lue koko tiedote tästä

Koronatukien haku avautuu - Kustannustuki 27.4 ja Sulkemiskorvaus 12.5.

Yrittäjillä on taas mahdollista saada valtiolta tukea koronan aiheuttamiin vaikeuksiin. Yksinyrittäjien tuki on yhdistetty kustannustukeen ja lisäksi valtion toimesta suljettujen yritysten on mahdollista saada sulkemiskorvausta.

Kustannustuen kolmas hakukierros on suunnattu yrityksille, joiden liikevaihto on koronapandemian vuoksi pudonnut yli 30 prosenttia kaudella 1.11.2020–28.2.2021, kun sitä verrataan vastaavaan ajankohtaan vuosina 2019–2020. Tukea voivat hakea kaikki toimialat, mutta Valtioneuvoston antaman asetuksen mukaan vaikeinten kärsineiden toimialojen hakua on helpotettu.

Ravintolat ja muut suljetut yritykset voivat saada sulkemiskorvausta. Valtio maksaa niille yrityksille korvausta, jotka ovat joutuneet sulkemaan toimitilansa viranomaismääräyksen johdosta. Ravintoloiden noutomyynti ei vaikuta tukeen. Sulkemiskorvaus on tarkoitettu 1-49 henkeä työllistäville. Suuremmille yrityksille on tulossa oma korvaus. Yritykset voivat hakea sekä kustannustukea, että sulkemiskorvausta.

Cursorin yritysneuvonta on tukenasi koronarahoituksen hakemisessa. Yritysasiantuntijan hakuohjeet löydät haun avauduttua www.cursor.fi

Lue lisää näistä ja ota yhteyttä Cursorin yritysasiantuntijaan

Sauli Orimus Kymijoen pyörteissä jo 23 vuotta

Sauli Orimus on laskenut Kymijoen koskia jo 23 vuotta. Erämys Keisarinkosket Oy on kotkalainen majoitus- ja elämysmatkailupalveluita tuottava yritys ja toimipiste sijaitsee luonnonkauniin Kultaankosken edustalla. Sauli on yrityksen ainoa ympärivuotinen työntekijä, eikä omien sanojensa mukaan vaihtaisi tätä työtä mihinkään.

Cursorilla tehdään töitä yrittäjien hyvinvoinnin eteen
Sauli on ollut Cursorin asiakkaan aivan yritystoimintansa alusta asti ja kokee saaneensa erittäin paljon apua Cursorin yritysneuvonnasta, sekä koulutuksista. ”Cursorilla tehdään oikeasti töitä yrittäjien hyvinvoinnin eteen ja yrittäjyyden eteen”, kiteyttää Orimus Cursorin palveluita.

Uusia majoitustiloja aivan joen rantaan
”Tulevaisuus näyttää oikein valoisalta. Mökit ja rannassa oleva lasi-iglu houkuttelevat asiakkaita ja juuri saadun poikkeusluvan myötä tullaan rakentamaan uudenlaita majoitustilaa aivan joen rantaan.” kertoo Orimus.

Unelmien yrittäjyys on sitä mitä juuri nyt teen
”Mun unelmien yrittäjyys on pitkälti sitä mitä juuri nyt teen, mutta ainahan löytyy kehitettävää ja parannettavaa. Jossain kohtaa mietin, että en enää rakentaisi mitään uutta, mutta sitten taas pyörrän päätökseni ja taas rakentuu jotain uutta ja ihmeellistä”, kertoo Orimus ja jatkaa töitään valmistellakseen tulevaa kesää asiakkailleen.

Lisätietoja Erämys Keisarinkosket toiminnasta löytyy osoitteesta www.eramys.fi

Huom! Erämys etsii asakaspalveluhenkisiä veneenkuljettajia kesäsesongin ajalle. Jos kiinnostuit ja haluat lisätietoa, niin ota yhteyttä Sauli Orimukseen puh. +358 503202559 tai info@eramys.fi
Lue lisää yritystarinoita

Cursorin Invest In tiimiin vahvistusta

Toni Vanhala,
Business Advisor

Kuka olet ja kerro jotain itsestäsi?
Olen Toni Vanhala, vuosia on mittarissa 46 ja asun omakotitalossa Pyhtään Siltakylässä vaimoni sekä kahden kouluikäisen lapsen kanssa.

Mitä teet Cursorilla?
Teen invest in-työtä, hoidan seudun Venäjä-suhteita sekä osallistun kaupunkiseutusuunnittelutyöhön.

Mitä ei löydy cv:stäsi?
Kaikki ne asiat, jotka ovat toistaiseksi tekemättä ja kokematta.

Mikä on seudullamme hyvää ja mitä kehittäisit?
Seutu on viihtyisä, merellinen, hyvä yhdistelmä kaupunkia ja maaseutua. Tarvitaan lisää elinvoimaa eli sitä kuuluisaa pöhinää sekä rantarata.

Niina Kuusanniemi-Abbotts, Business Advisor

Kuka olet ja kerro jotain itsestäsi?
Olen Niina Kuusanniemi-Abbotts, uusi Haminalainen ja innokas kestävän kehityksen asiantuntija.

Mitä teet Cursorilla?
Hankin seudulle uusia investointeja ja työpaikkoja, varsinkin biotalouden ja kiertotalouden sekä myös tulevaisuuden ilmaliikenteen aloilla.

Mitä ei löydy cv:stäsi?
Vaikka olenkin DI koulutukseltani, olen matkan varrella opiskellut myös antropologiaa, kansanmusiikkia ja luontopohjaisten innovaatioiden kehitystä.

Mikä on seudullamme hyvää ja mitä kehittäisit?
Seudulla on ystävällisiä ja osaavia ihmisiä, kaunista luontoa ja paljon mahdollisuuksia. Kehittäisin vielä kestävän biotalouden ja kiertotalouden verkostoja ja kokeiluja, joilla pääsemme kohti osallistuvaa, uusiutuvaa ja eheyttävää yhteiskuntaa.

Digitaalinen matkailupalveluiden verkkokauppa visitkotkahamina.travel avattu

Visit Kotka-Hamina eli Cursorin matkailupalvelut ja matkailualan konserni Elämys Group ovat toteuttaneet yhteistyössä täysin uudenlaisen matkapalveluiden verkkokaupan, jossa matkailija voi ostaa erilaisia matkailualan palveluita Kaakkois-Suomen alueelta. Kauppapaikasta löytyy alueen elämystuotteet, majoitustuotteet sekä räätälöidyt matkapaketoinnin tuotteet.

"Halusimme löytää ajan hermolla olevan tavan tukea matkailuelinkeinon kasvun mahdollisuuksia alueellamme digitaalisin keinoin, ja tuoda helposti ostettavaan muotoon kaikki alueemme matkailupalvelut, niin majoituksen, kuljetukset, elämykset, pääsyliput kuin käyntikohteetkin. Tämä on ollut matkailuyrityskenttämme tarpeena pitkään, mutta potentiaalinen toteutuksen malli puuttui." Kertoo Cursorin matkailujohtaja Kati Paasi.

Verkkokaupan välityksellä monenlaiset alueen matkailupalvelut ovat matkailijoiden ostettavissa. Kuluttaja voi ostaa kaupasta esimerkiksi vain opastetun kierroksen alueen vierailukohteista tai pääsylipun museoon, tai räätälöidä koko matkansa majoituksesta, ruokailuista ja jopa kävelykierroksista lähtien.
Siirry verkkokauppaan tästä

Tule mukaan kurkottamaan korkeammalle!

Järjestämme Loviisan alueen yrityksille kattavan kasvuohjelman, jonka avulla suunnistetaan kohti parempaa liikevaihtoa, uusia ideoita ja rohkeita innovaatioita.

Kasvuohjelmassa ei anneta valmiita malleja, vaan jokaisen kohdalla edetään räätälöidysti. Tuemme sinua matkan varrella, mutta pääosassa olet sinä ja yrityksesi, sekä oma panoksesi. 

Ohjelmassa pistät itsesi likoon kannustavassa ja sparraavassa ilmapiirissä. Kasvuohjelma hyödyttää uusien kasvavien yritysten lisäksi heitä, joiden liiketoiminta on poikkeusolojen aikana hiipunut ja kaipaa nyt uutta boostia ja innovaatioita. Ohjelmassa on omat polkunsa palveluja teollisuusyrityksille. Sopivissa kohdin nämä polut myös risteävät.
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Nuori Yrittäjyys toiminnalle uusia tukijoita Suomen yritysmaailman kärkinimiltä

Supercellin perustajat Mikko Kodisoja ja Ilkka Paananen ja F-Securen perustaja Risto Siilasmaa sekä Louise ja Göran Ehrnrooth säätiö lähtevät tukemaan viideksi vuodeksi yrittäjyyskasvatusta Nuori Yrittäjyys toiminnan kautta yli 6 milj. eurolla. Tuki ohjataan yhdistyksen toimintaedellytysten vahvistamiseen, kohti isoa kuvaa ja aluepalveluverkoston vahvistamiseen ja ylläpitämiseen. 

Nuori Yrittäjyys -verkosto, missä Cursorikin on mukana, tarjoaa maksuttomia yrittäjyyskasvatuksen opinto-ohjelmia ”eskarista maisteriin” varhaiskasvatuksesta korkea-asteelle. ”Aiomme vastata nuorten kiinnostukseen ja onnistua kansainvälisesti kunnianhimoisessa tavoitteessa antaa kaikille Suomen lapsille ja nuorille mahdollisuus oppia yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitoja – taustaan tai asuinpaikkaan katsomatta.”

Lue lisää

Kohti unelmien yrittäjyyttä

Ota rohkeasti yhteyttä yritysasiantuntijoihimme, niin 
lähdetään yhdessä reitille kohti unelmien yrittäjyyttä.
Varaa aika

Seuraa, tykkää, jaa

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Keskus +358 40 190 2500
info@cursor.fi
Yritysneuvonta
Puh. +358 40 190 2555
yritysneuvonta@cursor.fi