Cursor Uutiset helmikuu 2021

Cursorin ilme ja samalla uutiskirje uudistuivat

Edessäsi on uudistunut Cursor Uutiset. Uutiskirjeen tilaajana sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua Cursorin yrityspalveluihin, tapahtumiin ja ajankohtaisiin asioihin Kotkan-Haminan seudulla ja Loviisassa.

Tämän ilmeen kirkastuksen meille teki Avidlysta Maria Huttunen ja Sanna Nevalainen. He kuvasivat Cursoria ja cursorilaisia rehdiksi, reippaaksi, rohkeaksi ja raikkaaksi. Toivottavasti se kuvaa meidän tekemistämme j sitä intoa millä me kaikki haluamme tarjota teille Suomen parhaita palveluita. Kiitos Avidly ja tästä on helppo jatkaa eteenpäin.
Cursor.fi

Kustannustuen III hakukierros on myös yksinyrittäjille!

Kustannustuen kolmatta hakukierrosta suunnitellaan avattavaksi huhtikuussa. Kustannustuki on yrityksille suoraa tukea, jota ei tarvitse maksaa takaisin. Tuki olisi edelleen korvaus yrityksen joustamattomista kustannuksista ja palkkamenoista, mutta sillä ei korvata liikevaihdon laskemista. Tuen perusperiaatteet pysyvät lähes ennallaan. Tuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on koronapandemian vuoksi pudonnut yli 30 prosenttia tukikaudella 1.11.2020–28.2.2021, kun sitä verrataan vastaavaan ajankohtaan vuosina 2019–2020. Yrityksen oman liikevaihdon lisäksi tullaan arvioimaan yrityksen toimialan liikevaihdon laskua, kuten aiemmillakin hakukierroksilla. Jos toimialan liikevaihto on laskenut vähintään 10 prosenttia tukikaudella, yritys voi hakea kustannustukea ilman lisäperusteluja. Huomioitavaa kuitenkin on, että Valtiokonttori voisi edelleen myöntää tukea harkinnanvaraisesti myös niille yrityksille, jotka eivät kuulu tiettyyn toimialaan.

Yksinyrittäjät hakevat tukea jatkossa Valtiokonttorista
Kustannustuen kolmatta kierrosta suunnitellaan korvaamaan erillistä yksinyrittäjän tukea. Uutta Kustannustukea myönnettäisiin yritysten liikevaihdon laskun ja toteutuneiden kustannusten mukaan. Lakiluonnoksen mukaan jatkossa tukea maksettaisiin vähintään 2000 euroa, vaikka yrityksen tuki jäisi laskennallisesti alle kyseisen summan. Näin tukea voisivat saada aiempaa useammat pienyritykset ja yksinyrittäjät, jos muut tukiehdot täyttyvät. Tuen saamisen ehdoksi on esitetty Y-tunnusta. Vaatimuksena on myös, että yrityksellä on tukikaudella hyväksyttäviä kustannuksia vähintään 2000 euroa.

Vielä ehdit myös hakemaan Kustannustuki II, jonka viimeinen hakupäivä on 26.2.!
Lisätetoa kustannustuesta Valtion konttorin sivuilla.
Kustannustuen puhelinpalvelu palvelee numerossa 0295 50 3050.

Varaa aika Cursorin yritysasiantuntijalle

Kannustavia uutisia akkuklusteririntamalla

Oheisiin tiedotteisiin viitaten, lisää kannustavia uutisia akkuklusteri-rintamalla. Tämä osoittaa että seutumme on erittäin vahvasti mukana kilpailemassa investoinneista, sekä Kotkaan että Haminaan. Lopulliset päätökset ovat luonnollisesti ko. toimijoiden käsissä, mutta tulkintamme on, että uutinen liittyen Haminaan vahvistaa myös Kotkan asemaa ja Keltakallioon suunniteltu CAM laitos etenee suunnitellulla tavalla.

On kuitenkin tärkeää painottaa, että mitään lopullisia päätöksiä ei ole tehty kummankaan mahdollisen sijoituspaikan suhteen. On erittäin tärkeää, että kaikki paikalliset osapuolet yhdessä tuemme niin omia kuin Suomen Malmijalostus Oy:n ponnisteluja hankkeiden loppuun viemiseksi.

Haluamme lämpimästi kiittää sekä Suomen Malmijalostusta että CNGR yhtiötä Kotkan-Haminan seutuun osoitetusta luottamuksesta. Seudulla ja laajemmallakin maantieteellisellä alueella löytyy vahva tuki hankkeille.

Visit Kotka-Hamina avasi verkkosivuilleen kauppapaikan

Cursorin matkailutiimi on vastannut yrittäjäkentän tarpeeseen lisätä digitaalista ostettavuutta www.visitkotkahamina.fi sivuilta ja avannut uuden verkkokauppapalvelun helmikuun alussa. Uuteen kauppapaikkaan pääsee nettisivun "varaa tästä" osiosta. Kauppapaikan kautta seutumme matkailuyrittäjien tuotteet ovat suoraan kuluttajien varattavissa.

Myynnissä on nyt sopivasti hiihtolomakauden ollessa käynnissä aktiviteetti- ja ohjelmapalveluja. Tuotevalikoima täydentyy jatkuvasti ja maaliskuussa elämysten rinnalla avataan majoituspalveluiden kauppa sekä reittipalvelu, jossa voi räätälöidä ja ostaa oman kiertomatkan Kotkan-Haminan seudulle.

”Myyntiä tulisi tavoitella monikanavaisesti ja monisegmenttisesti. Tässä työkalussa tuotteistus on tehty kansainvälisiin kanaviin, joka mahdollistaa myynnin monipuolisen kehittymisen. Olemme työskennelleet aktiivisesti matkailuyrittäjien kanssa viimeiset kuukaudet, jotta digitaalinen kauppapaikkaratkaisu on saatu ensimmäisillä tuotteilla auki. Tämä on asia, jota on toivottu pitkään. Iloitsen siitä, että olemme päässeet asiassa nyt ison askeleen eteenpäin", sanoo Cursorin matkailujohtaja Kati Paasi.
Kauppapaikka

Yrittäjä – kaipaatko keskustelukumppania?

Yrityskummit on kokeneista yrittäjistä, yritysjohtajista ja liike-elämän asiantuntijoista koostuva valtakunnallinen verkosto. Yrityskummit tarjoavat osaamistaan ja kokemustaan maksuttomasti Suomessa toimivien yritysten liiketoiminnallisten haasteiden ratkaisemiseksi.

"Olen tyytyväinen kummin nopeaan hoksaamiseen osaamiseeni liittyviin ongelmiini, joissa kompuroin. Hänellä laaja verkosto, mistä alettiin kerätä apuja, konkreettisia neuvoja ja vinkkejä."
Lue lisää

Uudista liiketoimintaasi maksuttomalla valmennuksella!

Haluatko suunnata yrityksesi toiminnan vastaamaan muuttunutta markkinatilannetta?
Kiihdytä tämän maksuttoman valmennuksen avulla yrityksesi konkreettisiin muutoksiin ja kehitä liiketoimintaasi!

Profiantin Reboot - valmennuskokonaisuuden ydinajatuksena on löytää ja määritellä yrityksen toimintaa ja osaamista voimakkaasti kasvattava läpimurtohanke. Tule määrittelemään omasi!

Nyt on ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua Yrittäjän tukiverkko -hankkeen tarjoamaan maksuttomaan valmennukseen liiketoiminnan kehittämiseksi!
Ilmoittaudu

Tehosta markkinointiasi maksetuilla digitaalisilla kanavilla

Askarruttaako sinua mihin verkomainonan muotoon yrityksesi tulisi keskittyä? Bannereihin, hakukonemainontaan, sosiaaliseen mediaan vai kenties vaikuttajamarkkinointiin?
Tämä koulutus käy läpi yleisimmät maksetut tai ostetut kanavat ja avaa niiden toimintalogiikkaa yrityksille. Koulutus auttaa suunnittelemaan yrityksen mediamixiä entistä tehokkaammin. Koulutus sopii niille, joille aihe ei vielä ole tuttu tai jos haluat tarkastella yrityksesi ostetun median strategiaa uudestaan.

Koulutuksen mahdollistaa Grow with Google
Lisää tästä ja muista Cursorin koulutuksista

Kohti unelmien yrittäjyyttä

Ota rohkeasti yhteyttä yritysasiantuntijoihimme, niin 
lähdetään yhdessä reitille kohti unelmien yrittäjyyttä.
Varaa aika

Seuraa, tykkää, jaa