Cursor Uutiset maaliskuu 2021

Ensimmäisen Cursor Liven teemana tulokset ja tulevaisuus

Ensimmäinen Cursor Live-tapahtuma järjestettiin 16.3. Aiheina vuosi 2020, nykyhetki sekä vähän tulevaisuutta. Kuten tilaisuudessa todettiin, niin konsepti on uusi ja tavoitteena on eri teemoilla toteuttaa vastaavanlaiset säännöllisesti jatkossakin.

Cursor Live tukee Cursorin tapaa toimia; avoimesti ja ulospäin suuntautuneesti. Haluamme olla osa yhteiskuntaa ja elinkeinoelämän kehittämisessä osoittaa johtajuutta.
Lämmin kiitos kaikille, jotka olitte mukana. Teitä oli lähetyksen aikana hyvin tasaisesti yhteensä noin 90. Toivomme, että pystyimme tuottamaan teille lisäarvoa ja että tulette osallistumaan jatkossakin. Saatte mielellään myös lähettää meille toivomuksia ja palautetta siitä miten voimme kehittää tapahtumia vastaamaan entistä paremmin teidän tarpeita.

David Lindström, toimitusjohtaja

Uusi yritys- ja palveluhakemisto käytössäsi

Cursor avaa uuden maksuttoman yritys- ja palveluhakemiston. Hakemistosta löydät Kotkan, Haminan, Loviisan, Pyhtään, Virolahden ja Miehikkälän alueen yritykset ja palvelut. Hakemiston avulla on helppo löytää haluamansa, etsitpä siten palveluntarjoajaa tai yhteistyökumppania. Yrittäjän kannattaakin täydentää tietojaan, jotta potentiaalinen asiakas/yhteistyökumppani hänet tavoittaa. Toive tähän hakemistoon on tullut yrityskentästä.
 
Myös seudun hankintayksiöt tulevat hyödyntämään hakemistoa pienhankintoja kilpailuttaessaan, siinä siis yksi syy lisää miksi yrittäjän kannattaa pitää palvelunsa ja tietonsa ajantasalla.

Hakemisto koostuu kolmesta osasta
Yrityshausta voit hakea yritysten kaupparekisteriin ilmoittamia julkisia perustietoja.
Palveluhausta voit hakea yritysten yhteystietoja, tuotteita ja palveluita 20 eri pääkategorian ja yli 160 tarkemman alakategorian tuote- tai palvelunimikkeillä.
Infografiikka-sivulta löydät yrityksiä koskevaa yhteenvetotietoa sekä lukuina että graafeina.

Hakemistoon on ajettu käynnistysvaiheessa kaikki Cursorin toimialueen kunnissa olevat yritykset ja data niihin on saatu julkisista lähteistä. Yrittäjän on mahdollista itse päivittää ja ylläpitää tietojaan. Linkin tätä varten hän saa Cursorista esimerkiksi tilaamalla sen oman yrityksensä kohdalta löytyvällä nettilomakkeella. Yrittäjä voi halutessaan myös poistaa yrityksensä näkyvyyden hakemistosta.

Jos et löydä yritystäsi tältä sivustolta, voit ilmoittaa meille yrityksesi tiedot yritystietojen lisäämislomakkeella

Muissa yrityshakemistoon liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä osoitteeseen yritysneuvonta@cursor.fi.

Yritys- ja palveluhakemisto

Kuukauden yrittäjätarinassa Hipsuvarvas Loviisasta

Sari Sinisalon jalkahoitola Hipsuvarvas on perustettu syksyllä 2020 Loviisassa. Hipsuvarpaassa tarjotaan terveyttä edistävää jalkahoitoa työtilassa Loviisassa, sekä kotikäynneillä Loviisan ja Pyhtään alueilla. Sarilla on sekä jalkojenhoitajan, että lähihoitajan ammattitutkinnot.

Cursorin asiantuntijan avulla alkuun
Sinisalo sai apua Cursorin yritysasiantuntija Kalle Kallionpäältä mm. laskelmien ja starttirahahakemuksen tekoon.
– En olisi ilman Cursorin ja Kallen apua tässä tilanteessa, että olisin yrityksen osannut itse pistää alkuun ja kaikki laskelmat ja tehdä liiketoimintasuunnitelmat.

Korona on tuonut haasteita yritystoiminnan käynnistämiseen
Yritystoiminta on lähtenyt hitaasti käyntiin koronan vuoksi ja siksi yrityksen kehittäminen ja mainonta vasta alussa, sanoo Sinisalo.

Sarin unelmoi mieluisasta työstä ja toimeentulosta
Sarin unelmissa on, että yritys toisi hänelle tarvittavan toimeentulon ja, että hän saisi tehdä työtä mistä pitää.
– Toivon myös,että pystyisin tarjoamaan laadukasta ja terveyttä edistävää jalkojenhoitoa, unelmoi Sari.

Sarin yrityksestä lisätietoja löytyy Facebookissa nimellä Jalkahoitola Hipsuvarvas
Lisää yritystarinoita

Koronaohjeita ja tukea yrittäjälle

Cursorin yritysneuvonta on tukenasi myös koronatilanteessa. Autamme ja neuvomme kaikissa yrittämiseen ja yritystoimintaan liittyvissä asioissa, myös haasteiden selättämisessä.

Näin poikkeuksellinen ja pitkä kriisi lamaannuttaa. Ajatukset keskittyvät selviytymiseen ja laskujen maksusta tulee tärkein tehtävä. Kierteen katkaisemiseksi on hyvä keskustella ulkopuolisen asiantuntijan kanssa ja aloittaa ennakointi tulevaa varten. Yritysneuvojamme auttavat sinua löytämään tilanteeseen parhaan vaihtoehdon.
Lue lisää ja ota yhteyttä Cursorin yritysasiantuntijoihin

Hyvä yrityksen edustaja, nyt on mahdollisuus näkyvyyteen kansainvälisessä bio- ja kiertotalouswebinaarissa

Järjestämme ensi syksynä kansainvälisen webinaarin. Webinaarissa nostetaan esille Kymenlaakson nykyistä toimintaa, jolla edistetään bio- ja kiertotaloutta ja haetaan uusia avauksia ja yhteistyömahdollisuuksia. Webinaari on osa Biotalouden uudet tuulet (BUT) -hankkeen toimintaa (www.xamk.fi/but ).Yrityksillä on mahdollisuus tuoda esille omaa kehitystyötään ja yhteistyötarpeitaan sopivien kehityskumppanien löytämiseksi. Mikäli olet tästä mahdollisuudesta kiinnostunut, niin ole yhteydessä maaliskuun aikana ja keskustellaan tarkemmin.

Yhteydenotot:
Kari Laine, kari.laine@kinno.fi tai
Kirsi Tallinen, kirsi.tallinen@xamk.fi

Lue lisää

Uudista liiketoimintaasi maksuttomalla valmennuksella!

Haluatko suunnata yrityksesi toiminnan vastaamaan muuttunutta markkinatilannetta?

Kiihdytä tämän maksuttoman valmennuksen avulla yrityksesi konkreettisiin muutoksiin ja kehitä liiketoimintaasi!

Konkreettisia muutoksia saadaan liikkeelle neljän työvaiheen kautta. Valmennuksen vaiheet etenevät loogisesti eli edellinen muodostaa pohjan seuraavalle korostaen yrityskohtaisia konkreettisia tarpeita. 

Ohjelmassa yrittäjät tekevät itse ja yhdessä vertaisryhmän kanssa aktiivista oman yrityksensä kehittämistä, jota valmennuksella ohjataan ja tuetaan.
Valmennus järjestään etänä verkon välityksellä.
Ilmoittaudu

Onko ajatuksissa ollut yrityksesi kansainvälistyminen?

Onko ajatuksissa ollut yrityksesi kansainvälistyminen?
Tervetuloa kuulemaan mahdollisuuksista, potentiaalista ja huippukokemuksista. Mukana kertomassa omasta polusta kansainvälisyyteen Juhani Haavisto Oy ja Kouvolan Lakritsi Oy.
Lämpimästi tervetuloa!
Lisätietoja ja ilmoittautuminen
Tässä online-tapahtumassa Sinulla rakennusalan yrittäjä sekä Sinulla asuntomessurakentaja on mahdollisuus saada lisäinfoa messurakentamisesta, kuulla vinkkejä kokeneilta rakentajilta sekä löytää oikeita kontakteja jatkoa varten.

Varaa aika kalenterista, tutki linkistä löytyvää ohjelmaa, tutustu teknisiin ohjeistuksiin ja tule paikalle tapahtumapäivänä.

https://businessmaker.fi/asuntomessutjarakentaminenloviisassa
Tapahtuma on maksuton ja tarkoitettu kaikille Loviisan alueen rakennusalan yrityksille ja kaikille rakentamista (ja remontointia) suunnitteleville sekä messurakentamisesta kiinnostuneille.

Jos sinulla on rakennusalan yrittys ja haluat esitellä palveluita ja tuotteitasi rakentajille, voit varata erikseen esittelytilan olemalla yhteydessä:
Anneli Komi, BusinessMaker
anneli.komi@businessmaker.fi
Puh. 0451220142
Lue lisää

Kohti unelmien yrittäjyyttä

Ota rohkeasti yhteyttä yritysasiantuntijoihimme, niin 
lähdetään yhdessä reitille kohti unelmien yrittäjyyttä.
Varaa aika

Seuraa, tykkää, jaa

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Keskus +358 40 190 2500
info@cursor.fi
Yritysneuvonta
Puh. +358 40 190 2555
yritysneuvonta@cursor.fi