Cursor Uutiset helmikuu 2022

Emme tyydy enää entiseen sijoitukseemme, vaan "perästä kuuluu"

Yrittäjien kuntabarometri -kyselyllä kartoitetaan joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa niin valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti. Barometrissä menestyminen luo myös mielikuvaa alueemme vetovoimasta. Se nostaa myös esiin seutumme yritysilmapiiriä ja yrittäjyyden arvostusta alueemme ihmisten kesken. Yrittäjyys vaikuttaa koko seutumme ilmapiiriin ja menestykseen.

Pyydämmekin, että kaikki yrittäjät vastaisivat kyselyyn. Vastaamalla annat meille ja seudun kunnille kullanarvoista tietoa siitä, miten voimme palvella, auttaa ja tukea alueemme yrityksiä entistä paremmin. Mitä monipuolisemmin saamme vastauksia, sitä paremmin voimme auttaa, tehdä hyviä päätöksiä ja rakentaa koko seutuamme.

Kuntabarometrin vastausaika on 1.2.-31.3.2022 ja tulokset julkaistaan 18.5. Katso kampanjavideomme ja käy vastaamassa barometriin alla olevista linkeistä. Haluamme kertoa kaikille, että "perästä kuuluu" ja Kotkan-Haminan seudulla, sekä Loviisassa on mahdollisesti Suomen paras yritysilmapiiri. Tähän tarvitsemme teitä jokaista! 
Vastaa kuntabarometriin
Katso Perästä kuuluu -kampanjavideot

Tammikuussa pukkasi uutta jo kuudennen kerran

Jo kuudes Uutta Pukkaa tapahtuma järjestettiin webinaarina ja lähetys tallennettiin Merikeskus Vellamossa. Tämän joka tammikuisen tapahtuman teemana on satamasidonnaiset toiminnot, mutta asiaa tarkastellaan laajemmin. 

Tänä vuonna podiumille nousivat  Eija Rossi (HaminaKotka Satama Oy), Tapio Mattila (Steveco Oy), Petteri Jernström (KymiLabs ja Xamk), Antti Siivonen (Finnish Communication and Internet Exchange association), Jukka Sandelin (Haminan Vesi), Jukka Tani (Sulzer Pumps Finland Oy), Timo Strengell (Suomen Malmijalostus Oy), sekä David Lindström ja Harri Eela Cursorilta. "Niinhän se menee, että kun yksi pärjää niin kaikki pärjäävät ja tiedämme, että yhteiset ponnistelujemme johtavat positiiviseen kehitykseen", kiteytti Eela tunnelmiaan tilaisuuden jälkeen.

Voit katsoa Uutta pukkaa 6 tallenteen alla olevasta linkistä. Jo seitsemäs Uutta Pukkaa tapahtuma järjestetään 19.1.2023. Tämä kannattaa merkata kalenteriin.
Katso tallenne tästä

Power Coast: akkuklusterin oma ekosysteemi iskee kipinää Kotka-Haminan seudulla

Dynaamisen akkuklusterin rakentaminen Etelä-Kymenlaaksoon on hyvässä vauhdissa. Power Coast -alustalta ponnistavat yritykset ja muut toimijat ovat vainunneet kansainvälisen markkinaraon, joka saattaa hyvinkin olla tulevien vuosikymmenien disruptiivisimpia jokerikortteja.

Elinkeinoyhtiö Cursor Oy:n projektipäällikkö Harri Eela uskoo, että paikallisen ekosysteemin iskun paikka on nyt. ”Laulun sanoin: hetki lyö. Meillä on Kotka-Hamina-seudulla kaikki mahdollisuudet tukea koko arvoketjua ja siivittää sen menestystä”, Eela toteaa.

”Seuraavan 2-3 vuoden aikana globaali akkuteollisuus hakee omaa uomaansa ja meidän on aktiivisesti tuotava esille omaa ekosysteemiämme ja infrastruktuuriamme”, hän toteaa ja lisää, että Kotkan ja Haminan kaupungit ovat jo tukeneet Power Coast -alustaa miljoonien panostuksilla. Toimijoille – nykyisille ja uusille – on tarjolla tontteja, logistiikkaratkaisuja ja osaavia partnereita niin bisnes- kuin tiedemaailmastakin.

Teksti: Sami Anteroinen
Kuva: Marko Laukkarinen
Lue koko artikkeli tästä linkistä

Hae EU-rahoitusta yrityksellesi!

Pk-yritysrahasto SME Fund
Pienillä ja keskisuurilla yrityksillä eli pk-yrityksillä on mahdollisuus saada taloudellista tukea aineettoman omaisuutensa suojaamiseen ja sen hallinnan kehittämiseen Ideas Powered for Business SME Fund -avustusohjelmasta. Tuen myöntää Euroopan unionin teollisoikeusvirasto EUIPO (the European Union Intellectual Property Office).

Mihin tukea myönnetään?
Pk-yritys voi saada tukea tavaramerkki- ja mallioikeushakemuksiin, kansallisiin patenttihakemuksiin ja IPR-esianalyysipalveluun (IP Scan).

Kuinka paljon tukea voi saada?
EUIPO myöntää yrityksille kahdentyyppisiä arvoseteleitä (voucher).
• Arvoseteli 1 (arvo 1500 euroa) on tarkoitettu tavaramerkki- ja mallioikeusmaksuihin sekä IP Scan -palveluun.
• Arvoseteli 2 (arvo 750 euroa) on tarkoitettu kansallisten patenttihakemusten virastomaksuihin.
Yritys voi hakea molempia seteleitä vuoden 2022 aikana ja saada niitä yhden kumpaakin. Siten tukea voi saada yhteensä 2250 euroa.

Milloin ja kuka voi hakea tukea?
Hakuaika on 10.1.2022 - 16.12.2022. Tukihakemuksen voi tehdä EU:ssa toimiva pk-yritys tai sen puolesta toimiva valtuutettu edustaja. Tuki maksetaan kuitenkin aina suoraan pk-yritykselle.
Yritys voi hakea ja saada tukea riippumatta siitä, onko se saanut tukea SME Fundilta vuonna 2021.

Toimi näin:
1. Tee tukihakemus EUIPOn sivuilla 
2. Odota tukipäätöstä ja arvoseteliä EUIPOlta.
3. Hae tavaramerkkiä, mallioikeutta ja/tai patenttia tai tilaa IP Scan -palvelu.
4. Tee korvaushakemus EUIPOon.

HUOM! Odota EUIPOn myönteistä tukipäätöstä ja arvoseteliä (=maksusitoumusta) ennen hakemusten tekemistä tai IP Scan -palvelun tilaamista. Tukea ei voida myöntää jälkikäteen.

Lisätietoja: Marja Holopainen, marja.holopainen@cursor.fi, p: 040 190 2514

Lue lisää PHR:n sivuilta

Ilolla uuteen vuoteen

Matkailuvuosi 2022 on käynnistynyt lumisissa tunnelmissa. Matkailijat etsivät elämyksellisiä kohteita luonnon helmassa talvilomansa iloksi ja samalla valmistaudutaan jo tulevaan kesään. 

Nyt on vielä aikaa saattaa omat tuotteet verkkoon matkailijoiden ulottuville ja päivittää koulutusta ennen kesäkiireiden alkua! Olemme tuottaneet avuksenne alueen matkailukohteista kuvia ja videoita ja suunnitelleet tulevan vuoden koulutuksia ja muita tapahtumia. Tässä alkuvuoden tarjontamme käyttöönne.

Digitaalinen myynti kasvattaa matkailuyrityksen tulosta

Tutkimusten mukaan puolet matkailutuotteista ostetaan verkossa. Mitä pidemmälle matkailija voi räätälöiden suunnitella eri vaihtoehdoista oman matkansa alusta loppuun, sitä useampi eri matkailutuote on saatu myytyä ja matkan onnistumisen mahdollisuudet kasvavat.

Matkailijat etsivät nyt elämyksellisiä tuotteita yhdistettynä instagrammattavaan luksukseen. Kuinka sellaiset tuotteet saadaan verkkoon ostajien ulottuville?
Tule mukaan majoituspalveluiden digitalisointi -infotilaisuuteen tiistaina 8.2. klo 9-11!
Majoitustoimijoille järjestettävässä koulutuksessa majoituspalveluiden digitalisoinnista ja online-jakelukanavista käydään läpi mitä on majoituspalveluiden digitalisointi ja miten tuotteensa voi saada näkyviin seudun digitaaliseen kauppapaikkaan. Koulutus tapahtuu etäyhteyden välityksellä Teams-alustalla. Saat ilmoittauduttuasi linkin sähköpostiisi.

Autamme kiinnostuneita uusia yrityksiä kauppapaikkaan mukaan päivittäin. Joko sinun yrityksesi palvelut ovat ostettavissa digitaalisessa kauppapaikassamme? Jos ei, niin otathan pian yhteyttä meihin.

Lisätietoja:
Sanna Nikki - sanna.nikki@cursor.fi
Kari Taimisto - kari.taimisto@cursor.fi
Ilmoittaudu majoituspalveluiden digitalinen myynti -infotilaisuuteen
Lue ja tilaa matkailun uutiskirje yrittäjille

Seuraa, tykkää, jaa

Kohti unelmien yrittäjyyttä

Ota rohkeasti yhteyttä yritysasiantuntijoihimme, niin 
lähdetään yhdessä reitille kohti unelmien yrittäjyyttä.
Varaa aika
Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Keskus +358 40 190 2500
info@cursor.fi
Yritysneuvonta
Puh. +358 40 190 2555
yritysneuvonta@cursor.fi