Alavuden Kehitys - uutiskirje kesäkuu 2022
Alavuden Kehitys Oy, Yrityskehitys Fasadi
Hei yrittäjät ja yhteistyökumppanit,

onpa mukavaa, että nyt voidaan järjestää ja osallistua mukaviin kesätapahtumiin. On kuitenkin myös aika hellittää ja rentoutua. Syksy tarjoaa jälleen mm. mahdollisuuksia osaamisen kehittämiseen.

Kaupungin kesäsulku on 11.7.-31.7.2022 ja yrityspalvelutkin lomailee tuolloin.

Yritysasiantuntija Mauri Haapasaari on töissä 11.-15.7.2022.

Mikrosta Milliin -yrityskehityshanke ja PestuuMarkkinat palvelee läpi kesän.

Kiireisissä asioissa voit myös soittaa tai lähettää viestin:
Ulla Koivisto, puh. 044 550 0974, ulla.koivisto@fasadi.com

Alavuden Kehityksen tiimi mukana Rysköillä 1.-2.7.2022

Yrittäjät, tervetuloa moikkaamaan ja juttelemaan, saat kesähatun!
Alavuden Kehityksen väki on mukana Rysköö-markkinoilla 1.-2.7.2022.  Yrityspalveluiden ja Alavuden kaupungin yhteinen piste sijaitsee Rysköö-kadulla Alavuden kirjaston edessä.

Toivomme, että alavutelaiset yrittäjät tulisivat markkinoiden aikaan pistäytymään teltalla päivittämässä yhteystietonsa Kuusiokuntien yritys- ja palveluhakemistoon. Vaivanpalkaksi saa kaikille ja kaikkeen menoon sopivan kesähatun!

Yritys- ja palveluhakemistoa ylläpitää Alavuden Kehitys ja siinä mukana oleminen ja tietojen päivittäminen on yrittäjille maksutonta. Hakemisto palvelee niin kuluttajia, julkisia toimijoita kuin yrityksiä itseään ja yhteystiedot kannattaa pitää ajan tasalla.

Lisäksi Alavuden Kehitys muistuttaa, että he palvelevat myös yrittäjäksi haluavia ja vasta yritysideaansa kehitteleviä, joten Rysköö-teltalla pyydetään käymään myös niitä, joilla on mietinnässä oma yritys. Oma ideansa kannattaa tulla kertomaan, niin voidaan yhdessä miettiä, miten asiassa voisi edetä ja sopia vaikkapa tapaamisaika.

Rysköillä voi yritysasiantuntijan lisäksi tavata myös hankevetäjiä mm. Kuuden tähden reitistö ja Mikrosta Milliin -hankkeista.

Tervetuloa moikkaamaan, juttelemaan ja tuomaan terveisiä!

~ Katso Alavus Rysköiden ohjelma ja myymäluettelo sivuilta www.alavusryskoot.fi ~

Automaattipuhelu tavoitti hyvin alavutelaisyrittäjät

Alavuden kaupungin yrityspalveluista soitettiin kaikille alavutelaisille yrittäjille touko-kesäkuun vaihteessa automaattipuhelu, jossa kerrottiin haettavissa olevista yritystuista sekä Alavuden Kehitys Oy:n palveluista.

Soittokierros oli varsin onnistunut. Automaattipuhelu soitettiin lähes 900 yrittäjälle ja puhelu tavoitti heistä noin 70 % eli 578 yrittäjää.

Puhelun lopussa oli mahdollista jättää yhteydenottopyyntö ja tavoitetuista yrittäjistä jopa 71 oli kiinnostunut yrityksensä kehittämisestä ja toivoi yhteydenottoa yrityspalveluilta.

Kaikki yhteydenottopyynnöt käydään läpi ja Alavuden Kehitys Oy:n yritysasiantuntija tulee olemaan yhteydessä kaikkiin yhteydenottopyynnön jättäneisiin viimeistään kesälomien jälkeen. Kehittämisajatukset käydään läpi ja sovitaan tapaaminen tai ohjataan yrittäjä eteenpäin oikeiden palveluiden luo.

Alavuden kaupungin saama palaute automaattipuheluista ja niihin reagoimisesta on ollut myönteistä. Tavoitettujen ja koko puhelun loppuun saakka kuunnelleiden määrä oli keskimääräistä parempi verrattuna vastaaviin automaattipuheluihin.

”Tämä oli hyvin ilahduttava tulos. Automaattipuhelu on tehokas, mutta silti henkilökohtainen tapa olla yhteydessä asiakkaisiin. Puhelun avulla tieto palveluistamme saatiin koko kohderyhmälle; myös niille yrittäjille, jotka eivät aiemmin ole palvelujamme käyttäneet. Todennäköisesti puhelu toimi jollekin yrittäjälle inspiraationa ottaa yhteyttä ja hyödyntää yrityspalveluita”, toteaa automaattipuhelun äänenä toiminut yritysasiantuntija Mauri Haapasaari.

Jatkon kannalta on erittäin lupaavaa, että alavutelaiset ovat ottaneet Alavuden kaupungin soittamat automaattipuhelut näin hyvin vastaan. Automaattipuhelua tullaan hyödyntämään varmasti jollakin tavalla myös jatkossa.

Kuusiokunnat korkeamman investointituen alueeksi


Kesäkuussa tulleen Valtioneuvoston päätöksen mukaan Kuusiokuntien alue nousi korkeamman investointituen alueeksi eli valtiontuen II-tukialueeksi.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että esim. PK-yritysten investointitukiraja nousee merkittävästi; enimmäistuki pienen yrityksen investointiin voi olla 35 %, keskisuurelle 25 % ja suurellekin 15 %.


Jos olet suunnitellut yritysinvestointia, nyt kannattaa tarttua tilaisuuteen! Parhaillaan käynnissä on yrityksen kehittämisavustus (EAKR) Länsi-Suomen 3. hakujakso, joka on avoinna 31.7.2022 asti.

Alavuden Kehityksestä saa apuja ja neuvoja yrityksen toiminnan kehittämiseen ja rahoitukseen liittyvissä asioissa. Ota yhteyttä ja varaa maksuton aika yritysasiantuntijallemme vaikkapa nettisivujemme kautta www.fasadi.com/varaa-aika

SeAMK Maakuntakorkeakoulun uutisia - kesä 2022

Tähtipuhujaksi saapuu päävalmentaja Jukka Jalonen!

SeAMK 30 vuotta -juhlavuoden SeAMK Foorumi
Tähtipuhujaksi saapuu päävalmentaja Jukka Jalonen!


Paikka: verkossa suorana striimattuna
Aika: torstaina 13.10.2022 klo 13.00-14.30

Seinäjoen ammattikorkeakoulu juhlii vuoden 2022 aikana 30 toimintavuottaan ja juhlavuosi huomioidaan myös perinteikkään SeAMK Foorumi -asiantuntijaluentosarjan ohjelmassa.

SeAMK Foorumit ovat kaikille avoimia, SeAMKin koulutukseen ja toimintaan liittyvistä teemoista ja ajankohtaisista aiheista koostuvia esitelmiä ja asiantuntijaluentoja.

Kun puhutaan tavoitteiden ja tiimihengen merkityksestä menestymisessä, emme olisi voineet saada parempaa ja ajankohtaisempaa puhujaa. SeAMK Foorumia 13.10. tähdittää Suomen jääkiekkomaajoukkueen olympiavoittoon ja kolmeen maailmanmestaruuteen luotsannut Jukka Jalonen!

>> Ilmoittaudu alla olevasta linkistä:

Avoimet ovet SeAMKissa 23.8.2022


Tervetuloa tutustumaan SeAMKin ajankohtaisiin kuulumisiin sekä Framin ja Kampustalon oppimisympäristöihin!

Paikka: Frami ja Kampustalo
Aika: tiistaina 23.8.2022 klo 14.00-16.00

Avoimien ovien ohjelman avaa Frami F:n lasipalatsissa kello 14.00 rehtori-toimitusjohtaja Jaakko Hallila ajankohtaiskatsauksellaan.

Noin kello 14.20 alkaen on mahdollisuus tutustua SeAMKin oppimisympäristöihin ja laboratorioihin neljän erilaisen kiertokävelyn avulla. Valitse ilmoittautumisen yhteydessä kierros, jolle haluat osallistua.

Kierrokset

Vaihtoehto 1: Tekniikkaa ja bisnestä
Frami F ja Frami H (mm. rakennustekniikan laboratorio, konetekniikan laboratorio, Y-Zone)

Vaihtoehto 2: Ruokaa ja kulttuuria
Frami E ja Frami A (mm. opetusravintola Prikka, kulttuurituotannon studio, Frami Food Lab, XR-laboratorio)

Vaihtoehto 3: Terveyttä ja hyvinvointia
Kampustalo (mm. SeAMK Älykoti, simulaatiotilat, Living Lab -konsepti)

Vaihtoehto 4: Yleiskierros SeAMK Kampuksella
Tutustuminen koko kampukseen ja oppimisympäristöihin (vähemmän yksityiskohtaista tilojen esittelyä)

Kierrosten jälkeen kello 15.15. alkaen on kahvitarjoilu ja mahdollisuus keskusteluun Frami F:n Lasipalatsissa. Kahvi on tarjolla kello 16 saakka.

Ilmoittautuminen

Tilaisuuteen osallistuvilta edellytetään ilmoittautumista turvallisuuden ja tilakapasiteetin vuoksi.

>> Ilmoittaudu alla olevasta linkistä viimeistään 15.8.2022

Avoimen iltamat 17.8.2022
Miksi aloittaminen on niin vaikeaa?


Paikka: Seinäjoki-sali, Kampustalo (osoite Kalevankatu 35, Seinäjoki)
Aika: keskiviikkona 17.8.2022 klo 17.00-20.00

Avoimen iltamat ovat maksuton ja kaikille avoin tapahtuma, jossa esitellään avoimen korkeakoulutuksen mahdollisuuksia Etelä-Pohjanmaalla.

Tapahtuman pääpuhujana klo 18.00–20.00 on työhyvinvointivalmentaja, tietokirjailija, voimaharjoitteluvalmentaja, yrittäjä, DI Joni Jaakkola. Avoimen iltamissa Joni Jaakkola avaa sitä, miten onnistua muutoksessa kohti parempaa hyvinvointia ja saavuttaa pysyviä tuloksia omassa hyvinvoinnissa.

Jotain tarvitsisi tehdä, mutta miksi en saa aikaiseksi. Jaakkola kertoo, miten onnistut muutoksessa kohti parempaa hyvinvointia ja saavutat pysyviä tuloksia omassa hyvinvoinnissasi. Jonin puheenvuorot yhdistelevät sopivassa suhteessa sekä tutkittua tietoa ihmisen hyvinvoinnista että vuosien varrella kerättyä valmennuskokemusta.

Tilaisuuden juontaa rehtori Olli-Pekka Viinamäki Etelä-Pohjanmaan kesäyliopistosta.

Etelä-Pohjanmaan alueen avointen yliopistojen ja SeAMK:n avoimen ammattikorkeakoulun toimijat ovat paikalla klo 17.00 eteenpäin kertomassa alueen laajasta koulutustarjonnasta sekä siitä, kuinka voit saada apua ja neuvoja oman opintopolun rakentamiseen.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Etelä-Pohjanmaan kesäyliopisto, Etelä-Pohjanmaan opisto, Helsingin yliopisto, Kauhajoen opisto, Seinäjoen kansanlaisopisto, Seinäjoen yliopistokeskus sekä Tampereen yliopisto.

Ota yhteyttä SeAMK Maakuntakorkeakouluun!


SeAMK Maakuntakorkeakoulu tarjoaa koulutusten lisäksi palveluita yritysten ja elinkeinoelämän kehittämiseen.

Kuusiokuntien alueella palvelee:
Terhi Ojaniemi
korkeakouluasiamies
terhi.ojaniemi@seamk.fi
puh. 040 680 7530

Muistathan nuorten kesätyöllistämistuen
työnantajille ja yhdistyksille 2022

Alavuden kaupungin kesätyöllistämistuki yrityksille ja yhdistyksille!

Vuonna 2022 Alavuden kaupunki maksaa 200 € kesätyöllistämistukea työnantajalle ja 250 € yhdistykselle, joka työllistää alavutelaisen 16-25 -vuotiaan nuoren (koskee nuoria jotka syntyneet 1997-2006).

Työnantaja voi olla yritys, yhteisö tai maatila. Kotitaloudelle tuki voidaan maksaa, mikäli työllistää perheen ulkopuolisen nuoren.

Tuki on korkeintaan 50 % nuorelle maksetusta bruttopalkasta.

Työaika on oltava vähintään 6 tuntia päivässä ja työllistämisjakson pituus vähintään yksi kuukausi ajalla 1.5. - 30.9.2022.
Tukea maksetaan kesätöihin, ei vakinaisiin työsuhteisiin.

Tuki maksetaan vain yhdelle työnantajalle nuorta kohti, sitä ensimmäiseksi hakeneelle.

Hakemukseen liitetään tosite tai muu todistus maksetusta palkasta ja sivukuluista. Hakuaika 1.6. - 31.10.2022. Kesätyöllistämistuen haku tapahtuu sähköisellä lomakkeella. Palvelu toimii Nordean, Osuuspankin ja Oma Säästöpankin verkkopalvelutunnuksilla. Palkkatodistus liitetään sähköisenä hakemukseen.

Lisätietoja kaupungin neuvonnasta puh.(06) 2525 1000 tai info@alavus.fi

Vinkkejä kesään!

• Matkailuinfo palvelee Tuurin Kauppakylässä Veljekset Keskisen Ruokapuodin edessä 27.6.-14.8.2022 joka päivä klo 12-18. Matkailuinfon puh. 040 158 2357, s-posti matkailuinfo@alavus.fi

• Matkailutietoa, karttoja ja esitteitä saa myös Taidekeskus
Harrista.

• Kesän tapahtumat Alavudella sekä muita ideoita kesäloman viettoon kannattaa tsekata sivuilta www.visitalavus.fi tai Facebookista www.facebook.com/Visitalavus

• Hyödynnä Alavuden Rantapuiston vuokrattavat vesiliikuntavälineet! Välineiden avaimet saa Hotelli Alavuden vastaanotosta pientä avainmaksua vastaan. Tiedustelut: p. 010 770 7003.

• Kuuden tähden reitistön nettisivut on auki osoitteessa www.kuudentahdenreitisto.fi 
Reitistöön kuuluu pyöräily-, patikointi- ja hiihtoreittejä Alavuden, Kuortaneen, Soinin, Ähtärin sekä Alajärven Lehtimäen alueella sekä kuntien välisillä yhdysreiteillä. Reittien varrella on myös kivoja pysähdyspaikkoja ja käyntikohteita, kuten laavuja, kotia, lintutorneja jne. Esteettömät reitit tuovat luonnossa liikkumisen ilon kaikkien ulottuville. Tutustu ja löydä omat reittisi!

• Elämyksistä lisätuloja!
Alavuden Kehityksellä on käytössään Visit Alavus
ja lähiseutu Doerz-elämysalusta, jonka kautta kuka tahansa voi tarjota esim. matkailijoille ostettavaksi palveluaan (esim. luonto- tai sporttielämys, työpaja, kulttuurikierros tai taide-elämys). Elämysmyyntialustalle liittyminen ja käyttö ei maksa mitään, ainoa kulu on Doerzille maksettava komissio toteutuneesta kaupasta, joka on palveluntuottajalle vain 10 %.
Elämystuottajana toimiminen on mainio tilaisuus muuttaa harrastus tai erityistaito lisätuloiksi! Visit Alavus ja lähiseutu Doerz-sivusto on avoinna
osoitteessa https://fi.doerz.com/visit-alavus ja elämyksen saa lisättyä palveluun myyntiin jopa vartissa!

Toivotamme kaikille hyvää ja rentouttavaa kesää!

Alavuden Kehityksen väki toivottaa kaikille hyvää ja rentouttavaa kesää!
Alavuden Kehitys Oy
Yrityskehitys Fasadi

Taitotie 1, 63300 ALAVUS

Puhelinvaihde +358 (0)6 2525 1000

info@fasadi.com

Osoitelähde: Kuusiokuntien yritys- ja palveluhakemisto
Kotisivut
www.fasadi.com

Facebook
Uutiskirje 3/ 2022
30.6.2022