Visit Alavus tiedottaa - Lähde tarjoamaan elämyspalveluita matkailijoille helposti!
Visit Alavus ottaa käyttöön Doerz-alustan, jonka kautta matkailijat voivat varata tekemistä ja elämyksiä paikallisten kanssa. Elämyksiä voivat tarjota niin yritykset ja yhdistykset kuin myös yksityishenkilöt.

Alavuden Kehitys Oy/ Visit Alavus -tiedote 26.5.2021

Visit Alavus tarjoaa mahdollisuuden myydä elämyspalveluita verkossa - olisiko sinulla tai yritykselläsi elämys, jota tarjota matkailijoille?

Tuleva kesä tuo Alavudelle ennen kaikkea kotimaisia matkailijoita, joita kiinnostaa paikalliset elämykset ja Alavuden parhaat paikat. 

Olemme avanneet visitalavus.fi -sivuston yhteyteen verkkoalustan, jonne alavutelaiset toimijat voivat lisätä omia myynnissä olevia erilaisia tekemis- ja elämystuotteitaan.

Elämystarjoajaksi ovat tervetulleita kaikki paikalliset toimijat eli yksityishenkilöiden lisäksi yritykset ja yhdistykset, joilla on tarjolla yksittäisiä elämyksiä ja halua kokeilla digitaalista myymistä. 

Tästä uutiskirjeestä löydät koostetusti myyntialustaan liittyviä kysymyksiä ja vastauksia. Lisäksi kaikkien kiinnostuneiden kannattaa osallistua 2.6.2021 järjestettävään infotilaisuuteen joko paikan päällä tai etänä.

Uusi elämyssivusto on jo avoinna osoitteessa
https://fi.doerz.com/visit-alavus ja sisältöä voi alkaa tuottaa vaikka heti.

Infotilaisuus elämyspalveluiden tuottamisesta ja myynnistä ke 2.6.2021
klo 17.00-18.30 (Fasadi tai Teams)

Tilaisuus järjestetään hybridinä eli voit tulla paikan päälle Fasadiin (Taitotie 1, 63300 Alavus, 1. kerros) tai osallistua etänä Teamsin välityksellä.

Tilaisuudessa esitellään elämyspalveluiden myyntialusta Doerz ja kerrotaan tarkemmin sen käytöstä, toiminnasta ja mahdollisuuksista. Mukana on Doerzin edustaja ja Alavuden Kehityksen väkeä. Aikaa on varattu myös keskustelulle ja kysymyksille.

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille, osallistuminen on maksutonta eikä sido mihinkään. Myös kiinnostuneet lähialueen kunnista ovat tervetulleita mukaan.

Ilmoittauduthan ennakkoon alla olevasta linkistä tai soittamalla Fasadin infoon puh. 044 5155 105. Kerro, osallistutko paikan päällä vai etänä.

Teams-osallistumislinkki lähetetään ennakkoon ilmoittautuneille sähköpostitse.
Ilmoittaudu infoon tästä!

Mikä elämyspalveluiden myyntialusta?

Doerz on suomalainen, helppokäyttöinen alusta, jonka mahdollisimman moni yritys pystyy kevyesti ottamaan käyttöön.

Alusta tarjoaa mahdollisuuden kotimaan markkinoinnin lisäksi kansainväliseen markkinointiin ja myyntiin. Kieliversiot saa tehtyä yhtä aikaa suomenkielisen version kanssa.

Kuka voi laittaa elämyksiä myyntiin?

Kaikki alavutelaiset toimijat eli yksityishenkilöiden lisäksi yritykset ja yhdistykset, joilla on matkailijoille soveltuvia tuotteita ja palveluita. 

Millaisia elämystuotteet voivat olla?

Elämystuote tai -palvelu voi olla vaikkapa teemakävely, kalastusretki tai kirppiskierros, rantasaunailta ja vastan teko, käsityöhetki kahvin kera, sieniretki tai taiteilijan työpaja...

Elämystuottajana toimiminen on mainio tilaisuus muuttaa oma harrastus tai erityistaito lisätuloiksi.

Miksi sinun kannattaa laittaa elämystuotteesi myyntiin?

Visit Alavudella on nyt ensimmäistä kertaa käytössä sivusto, johon on yhdistetty tuotteiden digitaalinen jakelu-/myyntikanava. Elämyssivu on uudenlaista markkinointia ja lisänäkyvyyyttä alavutelaisille toimijoille sekä ennen kaikkea myytäville matkailutuotteille. Kuluttajille on myös tarjolla suora mahdollisuus ostamiseen.

Saat matkailutuotteillesi uutta näkyvyyttä sekä uuden jakelu-/myyntikanavan. Olet myös mukana Visit Alavuden markkinointikampanjoissa ja –nostoissa.

Visit Alavus markkinoi elämyssivustoa matkailuesitteessä, sosiaalisessa mediassa sekä omalla verkkosivullaan ja tekee linkitykset sieltä suoraan elämyskauppaan.

Pyydämme myös laajasti eri tahoja jakamaan linkkiä elämyssivustolle ja saamaan näin lisänäkyvyyttä elämystarjoajille.

Mitä kuluja myyntialustan
käytöstä tulee toimijoille?

Myyntialusta Doerzin käyttöönotossa ei ole käyttäjälle mitään aloitus-, kuukausi- tai vuosimaksuja. Alustan käytöstä ei tule toimijoille mitään lisäkuluja.

Toteutuneesta kaupasta Doerz ottaa 10% komission, joka sisältää kaikki kulut (mm. maksuliikenne).

Miten maksuliikenne toimii?

Myyntialusta Doerz käyttää maailmanlaajuisesti käytössä olevaa ja laajat maksuominaisuudet tarjoavaa Stripea maksujen automaattiseen välittämiseen.

Asiakkaat voivat ostaa elämyksiä ja aktiviteetteja välittömästi palvelun luomisen jälkeen. Maksutiedot kannattaa lisätä viimeistään ensimmäisten elämystuotteiden kauppojen jälkeen, jotta rahojen siirto tilillesi on mahdollista.

Stripe otetaan käyttöön omasta Doerz-profiilista.

Elämystarjoaja saa maksun, kun elämys on toteutettu ja kaikki on sujunut hyvin. Doerzin maksujärjestelmä lähettää rahat automaattisesti tilillesi. Maksupäiviä on kaksi viikossa ja saat rahasi elämyksen toteuttamisen jälkeisenä seuraavana maksupäivänä.

Miten Visit Alavus liittyy tähän?

Visit Alavus -sivustoa ylläpitää Alavuden Kehitys Oy, joka on solminut Doerzin kanssa sopimuksen, minkä ansiosta verkkokaupan käyttö on elämyksen tarjoajalle edullista.

Visit Alavus toimii Alavuden matkailupalveluiden markkinoijana eli kertoo elämyssivustosta sekä ohjaa asiakkaita sinne. Visit Alavus ei myy tuotteita tai palveluita, eikä vastaa niiden sisällöstä. Tämä mainitaan erikseen myös elämyssivustolla yleisen käytännön mukaan.

Visit Alavus on myös ns. moderaattori, joka hallinnoi uusia elämyksiä ja toimii Alavuden elämystarjoajien yhteyshenkilönä. Visit Alavus hyväksyy elämyssivustolla näkyviin tulevat tuotteet ja palvelut.

Kiinnostuitko?

Tutustu elämyssivustoon, osallistu infoon 2.6. ja ryhdy elämystuottajaksi!


Tehdään yhdessä hieno elämyssivusto matkailijoille!

Lisätietoja:

• Ulla Koivisto, puh. 044 550 0974
• Annukka Mäenpää, puh. 044 5155 105

etunimi.sukunimi@fasadi.com
Alavuden Kehitys Oy
Yrityskehitys Fasadi

Taitotie 1, 63300 ALAVUS

Puh. +358 (0)6 2525 1711

info@fasadi.com

Osoitelähde: Kuusiokuntien yritys- ja palveluhakemisto
Kotisivut
www.fasadi.com

Facebook
Uutiskirje 7/ 2021
26.5.2021