Alavuden Kehitys - uutiskirje kesäkuu 2021
Alavuden Kehitys Oy:n uutiskirje kesäkuu 2021
Hei yrittäjä ja yhteistyökumppani,

kesä on kauneimmillaan ja ajatukset saattavat jo olla lämpimissä lomatunnelmissa. Toivottavasti kesääsi sisältyy ainakin pieni hengähdyksen hetki. Kasasimme vielä uutiskirjeen, jota voi selailla valoisassa kesäillassa!

Syksylle kannattaa varata aikaa osaamisen ylläpitämiselle. Tieto lisää tulosta -hankkeen puitteissa alkaa 8.9.2021 Talouden perusteet hallintaan -koulutusjakso, jossa perehdytään mm. tuloslaskelman lukutaitoon, hinnoitteluun, kustannuslaskentaan, budjetointiin ja rahoitukseen. Laita siis jo nyt kalenteriin syksyn koulutukset!

Vaikka kesään on liittynyt paljon epävarmuutta muun muassa tapahtumien peruuntumisten johdosta, matkailukesä vaikuttaa pyörähtäneen mukavasti liikkeelle ja Alavudelle on tullut hienoja, uusia palveluita kaikkien hyödynnyttäväksi; padel-kentät keskusurheilukentän läheisyydessä ja pump track -rata Tuurissa ylipainehallin vieressä.

Kannustamme pohtimaan, olisiko yritykselläsi tai sinulla henkilökohtaisesti tarjolla uusia tai jo olemassa olevia palveluita, joita kannattaisi myydä matkailijoille (ja toki paikallisillekin) uuden Visit Alavuden Doerz-elämyssivuston kautta. Voit lukea lisää Doerz-sivustosta ja elämyspalveluista tästä kirjeestä.

Koronavirusepidemian suhteen näyttää juuri nyt hyvältä. Pidetään kuitenkin kesälläkin huolta toisistamme ja yhteisestä turvallisuudesta!

Kaupungin kesäsulku on 12.7.-1.8.2021 ja lomailemme tuolloin.
Kiireisissä asioissa voit soittaa tai lähettää viestin: 
Ulla Koivisto, puh. 044 550 0974, ulla.koivisto@fasadi.com

~ Alavuden Kehityksen tiimi toivottaa aurinkoista ja rentouttavaa kesää! ~

Talouden perusteet hallintaan syksyllä

Alavuden Kehityksen toteuttama Tieto lisää tulosta -koulutushanke tarjoaa syksyllä maksutonta koulutusta talouden perusteista.

Kokonaisuus alkaa 8.9.2021 ja sisältää yhteensä 7 koulutusiltaa. 

• 8.9. Tuloslaskelman lukutaito
• 15.9. Tuloksenteon eväät
• 22.9. Tuloksenteon eväät
• 29.9. Hinnoittelu, kustannuslaskenta ja budjetointi
• 6.10. Hinnoittelu, kustannuslaskenta ja budjetointi
• 27.10. Rahoitus
• 3.11. Sähköinen taloushallinto

Koulutukset toteutetaan koronatilanteen salliessa lähiopetuksena tai vaihtoehtoisesti verkkokoulutuksena ilta-aikaan.

Koulutukset ovat avoimia ja maksuttomia kaikille Kuusiokuntien alueen yrittäjille, yrittäjiksi aikoville sekä yhdistystoimijoille; vain ilmoittautuminen tarvitaan.

Osallistua voi kaikkiin tai vain osaan koulutuksista oman aikataulun mukaan.

Kouluttajana on Sedu.

Lisätietoja sivuilta www.fasadi.com/tietolisaatulosta

PestuuMarkkinat.fi-palvelun meklari vaihtuu, palvelu jatkuu!

PestuuMarkkinat.fi-palvelun meklari vaihtuu, palvelu jatkuu!
PestuuMarkkinat.fi -palvelun meklari on vaihtunut. Palvelussa noin vuoden verran toiminut Ritva Raisio siirtyy toisiin tehtäviin ja meklarin sekä Suunta tulevaan -hankkeen hankevetäjän pestissä on 14.6.2021 aloittanut Piia Korhonen.

Piia on saanut Ritvalta hyvän perehdytyksen tehtävään ja palvelun toiminta jatkuu koko kesän. Meklariin saa yhteyden sekä puhelimitse että sähköpostilla kuten ennenkin. Toimisto sijaitsee Alavudella Fasadissa.

Hyödyntäkää maksuton palvelu!

PestuuMarkkinat.fi on paikallinen ja maksuton töiden ja työntekijöiden välityspalvelu, joka on tarkoitettu yrityksille, kevytyrittäjille, yhdistyksille, maa- ja metsätiloille, kotitalouksille sekä työnhakijoille

Toukokuun alusta lähtien palvelualueeseen on kuulunut Kuusiokuntien lisäksi Isojoen, Karijoen, Kauhajoen ja Teuvan alueet.

Palvelusta on saatu hyvää palautetta niin työnantajilta kuin työnhakijoilta. Meklari auttaa tarvittaessa palvelun käytössä ja edistää töiden ja sopivien tekijöiden kohtaamista.

Hankkeesta tiedotetaan säännöllisesti mukana olevia kuntia ja työnantajia lähestytään puhelimitse sekä sähköpostiviesteillä.

Työnhakijoiden kannattaa seurata palvelun Facebook-sivua sekä PestuuMarkkinat.fi-sivustoa. Suunnitelmissa on ottaa käyttöön myös Instagram-kanava.

Tutustukaa palveluun ja ottakaa yhteyttä; edistetään paikallista työllistymistä yhdessä!


Piia Korhonen
puh. 050 593 6210
piia.korhonen@fasadi.com

Sulkemiskorvaus on vielä haettavissa!

Sulkemiskorvauksen hakuaika alkoi keskiviikkona 12.5.2021. Korvausta on haettava 4 KK KULUESSA sen kuukauden päättymisestä, jona velvollisuus pitää toimitilat suljettuina päättyi.

Meillä sulkemismääräys oli voimassa 9.-28.3.2021 eli tukea voi hakea heinäkuun loppuun saakka.

Tukea haetaan Valtiokonttorin sähköisen asiointipalvelun kautta.Yritysten kehittämishankkeisiin haettavissa REACT-EU-rahoitusta 31.8.2021 saakka

Yritysten kehittämisavustuksen (EAKR) hakua on jatkettu 31.8.2021 asti.

Suomi on saanut lisämäärärahoja pk-yritysten kilpailukyvyn tukemiseen Euroopan komission toukokuussa 2020 antamien maakohtaisten suositusten mukaisesti. Ensisijaisena painopisteenä on pk-yritysten tukeminen ja uusiutuminen covid-19 kriisistä selviytymiseksi. Rahoituksella luodaan pohjaa talouden vihreälle, digitaaliselle ja palautumiskykyä tukevalle elpymiselle. Tärkeitä teemoja ovat digitaalisuuden ja vähähiilisen liiketoiminnan edistäminen, sekä sitä tukeva tutkimus ja innovointi. Hankkeet rahoitetaan osana unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.


Ennakkotieto: Kustannustuesta uusi hakukierros, ja myös suurille yrityksille korvaus asiakastilojen sulkemisesta

Kustannustuesta järjestetään neljäs hakukierros, jossa yritykset voisivat hakea tukea maalis-toukokuulta. Tuen ehdot säilyisivät ennallaan. Lisäksi keskisuurille ja suurille yrityksille maksettaisiin erillistä korvausta, jos niiden toimitilat on suljettu lain tai viranomaisen määräyksestä koronaepidemian vuoksi.


ELY-keskuksen yrityksen kehittämispalvelut - asiantuntija-apua liiketoiminnan kehittämistarpeisiin

ELY-keskusten yritysten kehittämispalvelut tarjoavat Suomen parhaiden asiantuntijoiden apua pk-yritysten kehittämiseen, räätälöidysti ja edullisesti. Palvelut soveltuvat hyvin yrityksen elinkaaren eri vaiheisiin vaikkapa yritystoiminnan analysointiin, kasvun suunnitteluun, markkinoinnin, talouden, tuottavuuden ja johtamisen kehittämiseen tai innovaatioiden kaupallistamiseen.


Nuorten kesätyöllistämistuki yrityksille ja yhteisöille on haettavissa

Nuorten kesätyöllistämistuki yrityksille ja yhteisöille on haettavissa

Vuonna 2021 Alavuden kaupunki maksaa 250 € kesätyöllistämistukea työnantajalle, joka työllistää alavutelaisen 16-25 -vuotiaan nuoren (koskee nuoria, jotka syntyneet 1996-2005).

Työnantaja voi olla yritys, yhteisö tai maatila. Kotitaloudelle tuki voidaan maksaa, mikäli työllistää perheen ulkopuolisen nuoren.

Tuki on korkeintaan 50 % nuorelle maksetusta bruttopalkasta.
Työaika oltava vähintään 6 tuntia päivässä ja työllistämisjakso pituus vähintään yksi kuukausi ajalla 1.5.-30.9.2021. Tukea maksetaan kesätöihin, ei vakinaisiin työsuhteisiin.

Tuki maksetaan vain yhdelle työnantajalle nuorta kohti, sitä ensimmäiseksi hakeneelle.

Tukea voi hakea kaupungilta jälkikäteen sähköisellä hakemuksella, joka löytyy kaupungin nettisivuilta www.alavus.fi


Hakemukseen liitetään tosite tai muu todistus maksetusta palkasta ja sivukuluista. Tuen hakuaika 1.6.–31.10.2021.

Paperisia hakulomakkeita saa tarvittaessa kirjastoista, kaupungin neuvonnasta tai Fasadista.

Lisätietoja kaupungin neuvonnasta puh. 06 2525 1000, neuvonta@alavus.fi
Lisätuloja elämyksiä tarjoamalla - Visit Alavus ottaa käyttöön Doerz-alustan

Myy elämyspalveluasi verkossa - Visit Alavus Doerz on sinunkin mahdollisuutesi!

Alavuden Kehitys Oy on lähtenyt mukaan Doerz-elämysalustaan ja nyt sinullakin on mahdollisuus ryhtyä elämyspalveluiden tuottajaksi tarjoamaan erilaisia ohjelma- ja elämyspalveluita Alavudella tai verkossa.

Ja Alavushan on täynnä mahdollisuuksia erilaisiin elämyksiin! Palvelua voi tarjota joko yritys, yhdistys tai yksityishenkilö.

Alavuden Kehitys Oy on solminut Doerzin kanssa sopimuksen, minkä ansiosta verkkokaupan käyttö on elämyksen tarjoajalle edullista; kuluja syntyy vain toteutuneesta kaupasta eli pelkästään tuotteen lisääminen alustalle ei maksa mitään elämyksen tarjoajalle. Doerzille maksettava komissio toteutuneesta kaupasta on palveluntuottajalle vain 10 %.

Mitä elämyksiä tarjoaisit?

• Vuokraisitko polkupyörät ja johdattaisit ryhmän luontoretkelle?
• Olisiko opastettu kierros yrityksessäsi elämys?
• Voisitko sinä tai yrityksesi järjestää jooga-, sauna-, askartelu- tai muun hetken pienelle ryhmälle luonnon helmassa?
• Lämmittäisitkö saunan ja lainaisitko soutuvenettä kesämatkailijalle?
• Tarjoaisitko puutarhakahvit ja musiikkia?
• Järjestäisitkö sieniretken tai jonkin työpajan?

Mahdollisuuksia on vaikka mitä! Elämystuottajana toimiminen on mainio tilaisuus muuttaa oma harrastus tai erityistaito lisätuloiksi.

Visit Alavuden Doerz-sivusto on avoinna osoitteessa

ja sisältöä voi alkaa tuottaa heti!

Tarjottavat palvelut ja elämykset tulevat näkymään myös Visit Alavus –sivustolla ja lisäksi Visit Alavus toimii elämyssivuston moderaattorina ja palveluita tarjoavien yhteyshenkilönä sekä ohjaa asiakkaita Doerz-verkkokauppaan.

Neuvomme tarvittaessa myyntialustan käytössä tai muissa käytännön asioissa.

Tehdään yhdessä hieno elämyssivusto Alavudelle!

Näin pääset elämystuottajaksi:

Tuurissa sijaitsevan eTuurin kiinteistössä on vuokrattavissa kaksi etätyöhuonetta!

Etätyöhuone tarjoaa oivan ratkaisun kotona tai mökillä työskentelyn haasteisiin.

Etätyöhuoneet sijaitsevat eTuurin kiinteistön Taiteilijantien puoleisessa päädyssä.

Huoneet ovat valoisia ja rauhallisia. Käytettävissä on myös wc ja keittiötila. Tiloissa on WiFi-yhteys.

Etätyöhuoneen voi vuokrata vaikka vain päiväksi!

Tilat saa joustavasti ja nopeallakin varoitusajalla käyttöön edulliseen hintaan, vain 10 €/ etätyöpäivä. Mikäli tilantarve on pitkäkestoinen, tilalle neuvotellaan pakettihinta.

Tiedustelut ja varaukset:
Ulla Koivisto
puh. 044 550 0974
ulla.koivisto@fasadi.com

SeAMKin matkailuhankkeiden ajankohtaista asiaa
Tiedoksi matkailutoimijoille!
SeAMKin matkailuhankkeiden ajankohtaista asiaa ja tapahtumia kannattaa seurata sivuilta

Maksuton toimitila- ja tonttipalvelumme!

Palvelussa voit ilmoittaa vapaana olevista tiloista tai etsiä uutta toimitilaa.

Rekisteriä ylläpitää Alavuden Kehitys Oy ja se on tarkoitettu kaikkien toimijoiden, niin yritysten kuin yksityishenkilöiden käyttöön.

Kuuden tähden reitistö -hankkeessa on käynnissä kuvakampanja!

Osallistu Kuuden tähden reitistön tunnetuksi tekemiseen lähettämällä kuva luontoretkestä tai hienosta maisemasta Kuuden tähden reitistön alueella (Alavus, Kuortane, Ähtäri, Alajärvi ja Soini). 

Laadultaan sopivien kuvien joukosta osa valitaan käytettäväksi Kuuden tähden reitistön viestinnässä esim. verkkosivuilla, esitteissä ja sosiaalisen mediassa. 

Kuukausittain parhaita otoksia nostetaan esiin reitistöhankkeen Facebook-sivuilla.

Kampanja-aika on 1.3.2021-31.12.2021.Ilmoittamalla yrityksesi tiedot Alavuden kaupungin pienhankintapalveluun varmistat, että saat tietoa kaupungin pienhankinnoista.Onhan tietosi ajan tasalla Yritys- ja palvelu-hakemistossa?

Voit kirjata perustietojen lisäksi yrityksesi tarjoamat tuotteet ja palvelut. Mukana oleminen ja tietojen päivittäminen on yrittäjälle maksutonta.
Palvelua ylläpitää Alavuden Kehitys Oy.

Alavuden Kehitys Oy
Yrityskehitys Fasadi

Taitotie 1, 63300 ALAVUS

Puh. +358 (0)6 2525 1711

info@fasadi.com

Osoitelähde: Kuusiokuntien yritys- ja palveluhakemisto
Kotisivut
www.fasadi.com

Facebook
Uutiskirje 8/ 2021
24.6.2021