Business Kangasalan uutiskirje 1.4.2022

Business Kangasalan uutiskirje 1.4.2022


Korona, korona, sota.

Ei ole ollut helppoa olla yrittäjä viime vuosina. Ensin tuli pandemia ja sitten tuli sota Euroopassa. Pandemia aiheutti toisille yrittäjyyden loppua ja toisille uutta menestystä, sota taas muuttaa yritysten arkea monin tavoin; raaka-aineiden saatavuusongelmat ja hinnannousu sekä energian hinnan nopea kallistuminen vaativat yrittäjiltä ketteryyttä ja nopeita päätöksiä. Lisäksi moraalinen tuki Ukrainalle yllätti varmasti monet Venäjän markkinoilla toimineet. Suurin osa yrityksistä osoitti kunnioitettavaa suoraselkäisyyttä poistumalla markkinasta tietäen, että vuosia rakennettu markkinaosuus ja sinne tehdyt investoinnit nollautuivat. 

Me täällä Business Kangasalla haluamme olla yrittäjien tukipilari myös näinä vaikeina aikoina. Kaikkeen meillä ei ole valmista ratkaisua, mutta meillä on hyvät verkostot ja kontaktit. Meille voi tulla myös matalalla kynnyksellä juttelemaan ja sparrailemaan oman yrityksen vaihtoehtoja, jotka mietityttävät arjessa. Soita ja varaa aika 044 430 92436!

Kansainvälisten markkinoiden osalta apua tarjoaa Business Tampereen Harri Ojala. Harrilla on vuosien kokemus kansainvälisestä kaupasta ja kansainvälisistä investoinneista, hän auttaa mielellään niihin liittyvissä kysymyksissä numerossa 040 762 3784.

Yhdessä tästäkin selvitään, ollaan yhteyksissä.
Business Kangasalan tiimi

Kangasala kolmannelle sijalle Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakuntakilpailussa

Pirkanmaan Yrittäjät ja Pirkanmaan liitto palkitsivat tiistaina 29.3.2022 Pirkanmaan elinvoimaseminaarissa yrittäjyys- ja elinvoimakuntakilpailun kärkikolmikon. Nokia voitti, toiseksi sijoittui Lempäälä ja kolmanneksi Kangasala.
Lue lisää

Juuso Heinisuo kaupungin vt. kehitysjohtajaksi

Business Kangasala Oy lainasi yrityskehityspäällikkö Juuso Heinisuon Kangasalan kaupungille 1.4.–30.9.2022 väliseksi ajaksi.

Juuso sijaistaa kehitysjohtajan virkaa nykyisen kehitysjohtajan siirryttyä toisen työnantajan palvelukseen. Juuso Heinisuo on toiminut aikaisemmin mm. Hämeenlinnan kaupungin kehityspäällikkönä.

Lainaa toimistolemmikki!

Toimistolemmikit lisäävät tutkimustenkin mukaan työssä viihtymistä. Niillä on myös positiviinen vaikutus työpaikan ilmapiiriin. Business Kangasalan toimistolla tämä on tiedetty jo pitkään toimistokoira Lyytin ansiosta. 

Nyt Business Kangasala alkaa lainata yrittäjille toimistolemmikkejä. Valikoimassa on toimistoponi ja päiväunilta tehokkaasti herättelevä virastokukko. Lisäksi valikoimista löytyy allergisille soveltuva toimistokultakala.
Varauskalenteriin

Keskiviikkoinfossa laitetaan toiminnanohjaus kuntoon!

Tervetuloa kuulemaan modernista avoimeen lähdekoodiin perustuvasta toiminnanohjausjärjestelmä Odoosta, joka soveltuu niin pienille kuin suurillekin yrityksille!

Keskiviikkoinfo Teamsissa 13.4. klo 8-9. SprintIT:n Marko Happonen kertoo, millaista etua PK- yritykset ovat saavuttaneet Odoo ERP-järjestelmän avulla ja vinkkaa myös erilaisista tavoista ottaa käyttöön toiminnanohjausjärjestelmä.
Ilmoittaudu mukaan!

Huomio matkailuyritykset - huolehdi yritystietosi kuntoon ennen MM-kisoja!

Visit Tampereen matkailusivustolle yritysten ja kohteiden tiedot tulevat jatkossa Visit Finlandin Datahub-tietokannasta.

Uudistus valmistuu ennen 13.5. alkavia jääkiekon MM-kisoja. Nyt on oikea hetki ottaa hyöty irti tarjolla olevasta maksuttomasta näkyvyydestä suositulla matkailusivustolla ja päivittää yritysten ja kohteiden tiedot Visit Finlandin Datahubiin!
Lue lisää

Robotiikka-asiaa Kangasala-talossa 26.4.

Roboboost-hanke järjestää robotiikkaseminaarin huhtikuussa Kangasala-talolla. Pääpuhujana on teollisuusrobotiikan huippuasiantuntija Jyrki Latokartano. Maksuttomassa seminaarissa saat mielenkiintoisen ohjelman sekä kahvin ja pullan lisäksi myös tilaisuuden verkostoitua robotiikkaympäristön käyttäjien kanssa! Tervetuloa! Mukana myös Business Kangasala Oy.
Lue lisää

Uusi tapahtuma Lentolassa toukokuussa!

Business Kangasala järjestää yhdessä Lentolan alueen yritysten kanssa Lentolan Kauppakarnevaalin, joka kutsuu mukaan iloiseen karnevaalihumuun ostoksille, tutustumaan alueen monipuoliseen yritystarjontaan ja pitämään hauskaa koko perheen voimin. Lentola täyttyy huipputarjouksista, hauskasta ohjelmasta ja iloisesta menosta toukokuussa helatorstaista sunnuntaihin 26.-29.5.2022.
Lue lisää

Yrityksen kehittämisavustuksen haku on avautunut

Uuden rakennerahastokauden yritysrahoitushaku on auki. Yritysten kehittämisavustusta voi Pirkanmaalla hakea pk-yritysten innovatiivisten ja kansainvälistä kasvua edistävien kehittämishankkeiden tukemiseen. Tuki suunnataan alle 5 vuotta toimineille yrityksille.
Lue lisää

Kustannustuesta ja sulkemiskorvauksesta uudet haut

Yritysten kustannustuen kuudes hakukierros avautuu 26.4.2022. Haku koskee aikaväliä 1.12.2021-28.2.2022.

Sulkemiskorvaus on parhaillaan haettavissa ja koskee aikavälille 21.12.2021-28.2.2022 määrättyjä sulkuja.
Lue lisää

Pirkanmaan teolliset symbioosit -hanke edistää yritysten kiertotaloutta

Toisen jäte on toisen raaka-aine. PITS-hanke auttaa yrityksiä löytämään yhteistyömahdollisuuksia, joissa yhden yrityksen ylijäämämateriaalit tulisivat toisen yrityksen käyttöön.
Lue lisää

TreduRekry-koulutuksella osaavaa työvoimaa

TreduRekry auttaa kouluttamaan työnantajan tarpeisiin uusia osaajia! TreduRekry on työnantajalle maksuton. 
Koulutusta voidaan tarjota kaikille: työttömille työnhakijoille, alan vaihtajille, opiskelijoille, työpaikan henkilöstölle.
Lue lisää

Hevosvoimien vuosi on täällä!

Kangasalla vietetään tänä vuonna hevosvoimien teemavuotta, jolloin paikkakunnan hevoset ja vanhat autot näkyvät Business Kangasalan ja Visit Kangasalan toiminnassa pitkin vuotta. 

Hevosvoimainen Kangasala yrityksineen esittäytyy Business Kangasalan osastolla Hevoset-messuilla 9.–10.4.2022 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Kutsumme myös kaikki Kangasalan yritykset ja muut toimijat mukaan tekemään kesän ikimuotoisinta tapahtumaa, heinäkuista Laukkaa Kangasalle -viikkoa 18.–24.7. Viikon päätapahtuma on Pikkolassa järjestettävä Kangasalan hevoskarnevaali lauantaina 23.7.
Lue lisää

Lamminrahkan Katufiesta herättää eloon rakentuvan kaupungin 

Toukokuussa 14.5. ensimmäistä kertaa järjestettävä Ojala-Lamminrahkan alueiden oma kaupunkifestivaali esittelee monipuolisesti uusia kaupunginosia ja niiden tulevaisuuden mahdollisuuksia. 

Mukana menossa myös Business Kangasala, joka esittelee yritystontteja ja -tiloja Lamminrahkan sisääntuloliittymän vieressä sijaitsevalla kontillaan! Nähdään!
Lue lisää

Kurvaa Kangasalle 6.–11.6.

Tänä vuonna Mobilian, Vehoniemen Automuseon ja Tampereen seudun Mobilistien perinteinen Kurvaa Kangasalle -tapahtuma laajenee hevosvoimien teemavuoden kunniaksi koko viikoksi täynnä autotapahtumia!

Katso päivittyvä ohjelma:
Lue lisää

Bisnestä Kangasalla -lehti on ilmestynyt!

BusinessBlogissamme vuoden varrella ilmestyneet yritystarinat on jälleen koottu yksien kansien väliin. Digilehden löydät alla olevasta linkistä ja printtilehtiä saa Business Kangasalan toimistolta!
Lue lehti

Business Kangasala Oy