Business Kangasala Oy:n uutiskirje 1.9.2022

Business Kangasala Oy:n uutiskirje 1.9.2022

Syksy saapuu ja monia varmasti mietityttää energian hinnannousu ja inflaatiosta johtuva palveluiden kysynnän väheneminen. Haasteista huolimatta ilmassa on myös positiivisia asioita, kuten työttömyyden lasku, vilkkaana jatkuva rakentaminen ja korkotason maltillinen nousu.

Nyt on hyvä aika kehittää, sillä EU:n elpymisvaroista yrityksille kohdennettuja rahoitushakuja on meneillään useita, ja maaseuturahaston puolelta esimerkiksi aurinkopaneelihankintoihin ja lämpöpumppuratkaisuihin on vielä haettavissa 30 prosentin investointitukea – uuteen biokaasun tuotantoyksikköön jopa 50 % tukea!

Business Kangasala selvitti kesällä Kangasalla toimivien yritysten rekrytointitarpeita - yli 5 henkilöä työllistävillä yrityksillä akuutti rekrytointitarve oli 41 prosentilla vastaajista. Mainittakoon tässä Business Kangasalan ja TE Yrityspalvelut Pirkanmaan Rekrytoi, onnistu! -seminaari, joka on tulossa 6.10.2022. Keynote-puhujana seminaarissa on juuri Työnantajabrändi ja työntekijäkokemus -kirjan julkaissut Visa Myllyntaus. 

Lue luikuisista muista tapahtumista lisää tästä uutiskirjeestämme!

Kutsumme yrittäjät myös juhlistamaan valtakunnallista yrittäjän päivää 5.9. Vehoniemen automuseolle, tervetuloa.

Hyvää syksyä toivottaa,
Business Kangasalan tiimi

Yrittäjän päivä 5.9.2022

Business Kangasala Oy ja Kangasalan Yrittäjät järjestävät yhdessä yrittäjän päivän juhlan Vehoniemen Automuseon kahvilassa valtakunnallisena yrittäjän päivänä, maanantaina 5.9.2022 klo 18-20. Kutsu on yrittäjille ja avec. Paikkoja on rajoitetusti, ilmoittaudu mukaan vielä tänään 1.9.
Ilmoittaudu

Rekrytointiin liittyvä seminaari työnantajayrityksille lokakuussa

Miten yritys voi kehittää työnantajabrändiään ja rekrytointiaan? Miten löytää ja pitää huipputekijät? Millaisia tapoja on rekrytoida ja kouluttaa henkilöstöä? Tule kuulemaan aiheesta Rekrytoi, onnistu! -seminaariin Kangasala-talolle torstaina 6.10.2022 klo 17 alkaen.
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Kangasalan yrityksillä on työntekijöistä pulaa, mikä vaikuttaa myös yritysten kasvuaikeisiin

Business Kangasala Oy teetti Kangasalan yrityksille kyselyn työvoimatarpeesta ja rekrytoinneista. Kangasalla toimiville yritykselle tehdyn kyselyn mukaan yli 5 henkilöä työllistävistä yrityksistä 41 prosentilla on akuutti rekrytointitarve. Myös pienemmistä yrityksistä 33 prosentilla on akuutti tarve löytää työntekijöitä.
Lue lisää

Vielä ehdit hakea tukea maaseuturahaston elpymisvaroista, esimerkiksi uusiutuvaan energiaan siirtymiseen

Maaseudulla sijaitsevat mikro- ja pienyritykset voivat hakea 30 prosentin investointitukea esimerkiksi lämpöpumppu- tai aurinkopaneelihankintaan. Tukea saa myös omistajanvaihdoksen suunnitteluun. Tuet ovat osa EU:n elpymisvaroja ja ne ovat haettavissa Pirkanmaan ELY-keskuksesta 15.10. saakka.
Lue lisää

Keskustelutilaisuus hevostoimijoille 6.9.

Tiistaina 6.9.2022 vietetään suomenhevosen päivää. Päivän kunniaksi järjestämme kahvi- ja keskustelutilaisuuden Kangasalan hevosalan toimijoille, hevosvoimien kesän tapahtumissa mukana olleille sekä asiasta kiinnostuneille. Tervetuloa Kulttuuriravintola Jalmariin ti 6.9. klo 9.30–11 tapaamaan aamupäiväkahvin äärellä!
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Lähiruokapäivän avajaistapahtuma Raudanmaalla lauantaina 10.9.2022

Valtakunnallisen Lähiruokapäivän avajaistapahtuma järjestetään tänä vuonna Kangasalla Raudanmaalla. Koko perheen maksuttoman tapahtuman teemana on Tulevaisuuden ruuantuottajat, ja päivän aikana pääsee nauttimaan juhlapuheenvuoroista, musiikkiesityksistä sekä makunystyröitä kihelmöivistä lähiruokaelämyksistä.
Lue lisää

Business Kangasala avasi uudet kotisivut

Business Kangasala avasi keskellä kesää uudet kotisivut. Myös tontti- ja toimitilapalvelu on täysin uudistunut. Käy tutustumassa:
businesskangasala.fi

Business Kangasala etsii yritysasiantuntijaa

Rekrytoimme yritysasiantuntijan, jolla on osaamista erityisesti yritysten rekrytointi- ja työllisyysasioissa, yritysneuvonnassa ja rahoituksessa sekä sijoittumispalveluissa.
Lue lisää

Tredun kuntakiertue yrittäjille Kangasalla 9.11.

Buustia myyntiin ja markkinointiin!

Tredun kuntakiertue rantautuu Kangasalle 9.11.2022. Puhujana myyntikuiskaaja Pasi Rautio. Tilaisuus on yrittäjille maksuton. Ilmoittautuminen ennakkoon.
Ilmoittaudu mukaan

Bisnestä Kangasalla: maarakennuksen ja koneurakoinnin erikoisnumero

Julkaisimme kesäkuussa Bisnestä Kangasalla -erikoisnumeron, joka esittelee monipuolista ja erikoistunutta osaamista maarakennusalalta.
Lue lehti

Yrittäjyyskasvatus kaipaa yrittäjiä

Pikkolan koulussa Kangasalla 8. ja 9. luokkien yrittäjyysvalinnaisaine kaipaa yrittäjien apua! Konkreettiset yrittäjätarinat ovat mielenkiintoisinta ja kehittävintä oppimateriaalia mahdollisille tulevaisuuden yrittäjille.

Kiinnostuneille järjestetään vielä lyhyt infotilaisuus Teamsilla. Voit osallistua yhdelle tai useammalle oppitunnille ja aika on soviteltavissa. Ota yhteyttä:
Juuso Linnusmäki 040 5396444
juuso.linnusmaki@edu.kangasala.fi

Ryhtiä lähijohtamiseen Leanin keinoin!

Tuotannon alalle tähtäävässä lähiesimiestyön ammattitutkinnon koulutuksessa kehität käytännönläheisesti johtamistaitojasi. Haku 10.10. mennessä!

Tuotannon lähiesimiestyön ammattitutkinnon koulutus soveltuu teollisuus- ja tuotantoalojen tiiminvetäjille ja työjohto- tai lähiesimiestehtävissä toimiville tai aloittaville. Koulutus ja tutkinnon suorittaminen edellyttävät työsuhdetta.
Lue lisää

Yritystarina: Ei vihreää siirtymää ilman vesijäähdytystä – Adwatecin teknologiaa on käytössä 50 maassa ja kaikilla maailman merillä

Maailman sähköistyminen on tuskin jäänyt keneltäkään huomaamatta, ja tehoelektroniikan vesijäähdytyslaitteita ja -järjestelmiä suunnitteleva ja valmistava Adwatec Oy on vahvasti mukana tässä kehityksessä. Yrityksen teknologiaa käytetään kaikkialla maailmassa esimerkiksi laivoissa, sähköverkoissa, sähkön varastoinnissa ja raskaassa teollisuudessa. Viennin osuus liikevaihdosta on huimat 99 prosenttia.

Tämän jutun voit myös kuunnella podcastina!

Lue lisää

Seuraa meitä somessa!